Csak nekem van nagyon elegem abból, hogy ha bármilyen negativitás van az ember életében, az biztosan az ő hibája?
Nem tudom, mióta van jelen az emberekben ez a mentalitás, de manapság már azt látom, hogy az életünk minden egyes szegmensét átszövi. Pár példa (nem muszáj végigolvasni csak szemléltetésként írom):
-azért léteznek olyan munkahelyek, ahol 12+ órát dolgoztatnak, nem jelentenek be, minimálbérért dolgoztatnak, stb. mert vannak akik elvállalják. Ha a munkahelyeden nem vesznek emberszámba az azért van mert megtehetik veled, mivel tűröd
-bár napja volt itt egy kérdés amiben azt írta a kérdező hogy rendszeresen nem veszik át a csomagukat az emberek és bukja a postaköltséget. Szinte mindenki azt írta hogy ez az ő hibája mert utánvéttel adja fel a csomagokat
-ha megerőszakolnak akkor az azért van mert részeg voltál, nem visszafogottan voltál felöltözve, stb. és csak magadat hibáztathatod
-ha valamilyen mentális betegséged van akkor azért van mert bebeszéled magadnak, vagy szándékosan nem teszel eleget érte hogy ne legyen, ha ezt meg ezt csinálnád már nem lenne, tehát ez is a te hibád
-ha megcsalnak, akkor biztos nem adtál eleget a másiknak, nem voltál elég jó szex közben, nem hagytad a másiknak, hogy kommunikálja a szükségleteit, tehát ez is a te hibád
-ha valaki bunkó paraszt veled, az biztos azért van, mert csúnyán néztél rá, nem köszöntél neki elég szépen, valamivel biztosan rászolgáltál még ha azt is hiszed hogy nem
-és a végére a személyes kedvencem: előző életedben valami rosszat követtél el, és most a karma visszaüt, tehát biztosan megérdemled és magadnak okoztad bármi is történt veled, ha a tsunami elviszi a házad az is a te hibád
Már inkább azt mondom szinte mindenkinek mosolyogva, hogy semmi bajom, minden szuper. Nincs kedvem végighallgatni, hogy rohadjak meg, ha problémáim vannak, hiszen MINDENT ami negatív az életemben CSAK magamnak köszönhetek, most meg még sajnáltatom is magam érte, hát mekkora g*ci vagyok már. Tényleg csak én vagyok ezzel így? Mindenki más szerint ez a normális mentalitás?
7-es!
Az 5-ös nem a kérdező kommentje, de ne zavarjon.
Üzenem a sok idiótának, hogy a kérdező a kérdés utáni felsorolásban csak példának hozta fel a dolgokat, nem pedig a saját életéből.
Tehát itt kezdődne a kérdés értelmezése.
Kérdező, nálam a csúcs az volt, amikor kontakt eckéma jött elő a kezemen, az ujjaim között, de úgy, hogy egy poharat nem tudtam elmosogatni, mert beszrtam volna a fájdalomtól.
Idejött egy (akkor még azt hittem) barátnőm, aki kioktatott, hogy csak hogy tudjam, én vagyok a hibás, mert ezt én "magamnak teremtettem".
24, na az ilyen agymenésektől pl. viszketni kezdek.
Teszek a lelki okaira, egyszerűen rossz fajta mosogatószert választottam, ennyi volt.
Az allergiának nevezzük akkor és nem ekcémának. 🤦
Na itt kezdődik a probléma. Amikor az én pollen allergiámra azt mondták, az a lelki eredete, hogy elutasítom a szexualitást....
Pedig csak elköltöztünk városról faluba 🤔🤣🤣🤣
Kérdező, fingod sincs arról, hogy én miről írtam. Tudatlanságodat inkább ne reklámozd. Helyette inkább nézz utána, hogy mit is jelent az, hogy betegségek lelki háttere. Ebben nincs semmiféle vallás, se spiritualizmus, se karma.
Pl. ha sokáig élsz, stresszes, traumatikus életet, annak következménye fizikális betegség lesz. Vajon miért mondják, hogy a stresszes életvitel rengeteg betegség melegágya? A fel nem dolgozott traumák is sok fizikai betegség kialakulasanál ott vannak.
Olyan tudatlanok a mai emberek, komolyan. 🤦
#29 A stressz egy tök jó ütőkártya az ilyen kuruzslóknak, akik reklámozzák, hogy a betegségeknek lelki eredetük van, mivel az ténylegesen okoz fizikai gondokat, és akkor oda lehet mondani, hogy na na ugye hogy igazam van. Csak hogy a stressz által kiváltott panaszokért teljes mértékben testi reakciók a felelősek, az egész tudományon alapszik, és kutatásokkal alá van támasztva. Röviden tömören:
"A stressz reakciója központi idegrendszeri és endokrin változásokon alapul. A stressz hatására a hipotalamusz jelet küld az agyalapi mirigynek (hipofízis), ami fokozza az adrenokortikotrop hormon (ACTH) kibocsátását. Az ACTH azután serkenti a mellékvese kortizol nevű hormonjának termelését. A kortizol egy stresszhormon, amely számos hatással van a szervezetre, beleértve a vércukorszint növelését és a gyulladási reakció csökkentését. A stressz során a szimpatikus idegrendszer aktiválódik, ami az ún. "harc vagy menekülés" reakciót indítja el. Ez az aktiváció növeli a szívverést, emeli a vérnyomást és irányítja a vért az izmokhoz, hogy azok megfelelően működhessenek veszélyhelyzetben. A stressz hatására a véráramlás átterelődik a fontos izmokhoz, így a gyomor-bélrendszer kevesebb vért kap. Ez a változás csökkentheti a bélmozgást és a gyomor savtermelését, ami gyomorégést, émelygést és hasmenést okozhat. A krónikus stressz hosszú távon gyengítheti az immunrendszert, ami növelheti a fertőzések és gyulladások kockázatát."
Ehhez képest amit te linkeltél csak összehordott maszlag, ilyeneket én is tudok írni hasraütés szerűen. Hazamegyek, szerkesztek egy weboldalt, és kiírom rá, hogy akinek hasmenése van, annak toxikus a baráti köre. Na bummm. Semmilyen tudományos bizonyítás nincs mögötte. Azt pedig kifejezetten felháborítónak tartom, hogy a csecsemőket is beleveszi, mondván "Egy csecsemőn akkor jelenik meg tejkiütés, amikor több melegségre és fizikai kontaktusra vágyik". Ha valakinek beteg a kisbabája, és ahelyett hogy a lehető leghamarabb felkeresné az orvost, ilyen oldalakon nézegeti, hogy mi a lelki oka, hát elvenném tőle a gyereket. Veszélyezteti a kisbabáját basszus. És még írnak is róla, hát a pofám leszakad. Ráadásul tényként beállítva. Csak összehasonlításként a stressz magyarázatához képest, az ekcéma magyarázata az általad linkelt egyik oldal által:
"A bőr ekcémás elváltozásánál tudat alatt annak az embernek az érintése hiányzik nekem, akitől el kellett válnom. A bőröm érintkezett vele, s mivel ez a kontaktus megszűnt, a bőröm az érintés hiányát ekcéma formájában fejezi ki. Ez elszigeteltséghez vezet engem, magamba fordulok és alulértékelem önmagamat. Magamról teljesen elfeledkezem, másokról nem. Túl nagy jelentőséget tulajdonítok annak, hogy mások milyennek látnak engem. Nehezen tudok igazán önmagam lenni."
Tudom, hogy most írtam egy fél esszét, de kettő dolog van, amivel istenesen fel lehet cseszni az agyamat: mikor valaki egyszerre ignorálja a tudományt, és/vagy azzal egyidejűleg bizonyos összefüggéseket kiragad, hogy bebizonyítsa a saját kitalációját, és a gyerekek veszélyeztetése. Na ebben mindkettő volt vastagon. A másik cikk pedig szimpla self-promo, az elején ír okosságokat pl a genetika, de aztán gyorsan átcsap abba, hogy de azért lehetnek itt lelki okok is és micsoda szerencse, az író pont egy pszichológus akihez pont lehet jelentkezni, hogy jó pénzért megoldja az adott problémát, ott van telefonszám email rögtön, már foglalható is az időpont :D (Mielőtt valaki félreérti, ez egyáltalán nem a pszichológusok ellen irányul, csak ezen az egy cikken nevetek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!