Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csak nekem van nagyon elegem...

Csak nekem van nagyon elegem abból, hogy ha bármilyen negativitás van az ember életében, az biztosan az ő hibája?

Figyelt kérdés

Nem tudom, mióta van jelen az emberekben ez a mentalitás, de manapság már azt látom, hogy az életünk minden egyes szegmensét átszövi. Pár példa (nem muszáj végigolvasni csak szemléltetésként írom):

-azért léteznek olyan munkahelyek, ahol 12+ órát dolgoztatnak, nem jelentenek be, minimálbérért dolgoztatnak, stb. mert vannak akik elvállalják. Ha a munkahelyeden nem vesznek emberszámba az azért van mert megtehetik veled, mivel tűröd

-bár napja volt itt egy kérdés amiben azt írta a kérdező hogy rendszeresen nem veszik át a csomagukat az emberek és bukja a postaköltséget. Szinte mindenki azt írta hogy ez az ő hibája mert utánvéttel adja fel a csomagokat

-ha megerőszakolnak akkor az azért van mert részeg voltál, nem visszafogottan voltál felöltözve, stb. és csak magadat hibáztathatod

-ha valamilyen mentális betegséged van akkor azért van mert bebeszéled magadnak, vagy szándékosan nem teszel eleget érte hogy ne legyen, ha ezt meg ezt csinálnád már nem lenne, tehát ez is a te hibád

-ha megcsalnak, akkor biztos nem adtál eleget a másiknak, nem voltál elég jó szex közben, nem hagytad a másiknak, hogy kommunikálja a szükségleteit, tehát ez is a te hibád

-ha valaki bunkó paraszt veled, az biztos azért van, mert csúnyán néztél rá, nem köszöntél neki elég szépen, valamivel biztosan rászolgáltál még ha azt is hiszed hogy nem

-és a végére a személyes kedvencem: előző életedben valami rosszat követtél el, és most a karma visszaüt, tehát biztosan megérdemled és magadnak okoztad bármi is történt veled, ha a tsunami elviszi a házad az is a te hibád

Már inkább azt mondom szinte mindenkinek mosolyogva, hogy semmi bajom, minden szuper. Nincs kedvem végighallgatni, hogy rohadjak meg, ha problémáim vannak, hiszen MINDENT ami negatív az életemben CSAK magamnak köszönhetek, most meg még sajnáltatom is magam érte, hát mekkora g*ci vagyok már. Tényleg csak én vagyok ezzel így? Mindenki más szerint ez a normális mentalitás?

#probléma #szomorúság #negativitiás
2023. okt. 25. 02:08
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
0%

10-es vagyok még folytatnám

Az 5-ös kommentedhez

Gondolj már bele! Biztos, hogy így gondolod? Nagyon sok indulat (rosszindulat) van benned!

Biztos, hogy akikre gondolsz ilyeneket kívánsz nekik? Honnan tudod nekik milyen az életük?

N

Engem ért már néhány csapás az életben, fiatalon meghalt egyik szülőm rákban, nehezen sikerült a babatervezés, kétszer elvetéltem, de hál'istennek azóta született két egészséges. Menekültem már szar munkahelyről még szarabbra és voltam anyagi csődben is.

Senkinek nem panaszkodok. Akik kívülről ismernek, azt hiszik, nekem semmi gondom. Teszem amit tudok. És ha valaki rám árasztja a panasz cunamiját, hogy jaj a barátnőm elhagyott meg akarok halni vagy a főnök csúnyán néz rám kikészülök, de te ezt nem értheted, mert neked mindig olyan könnyű, neked rendben van az életed; akkor azt mondom, hogy aha igen igazad van és tovább megyek.

2023. okt. 25. 06:29
 12/33 A kérdező kommentje:

"azért léteznek olyan munkahelyek, ahol 12+ órát dolgoztatnak, nem jelentenek be, minimálbérért dolgoztatnak, stb. mert vannak akik elvállalják. Ha a munkahelyeden nem vesznek emberszámba az azért van mert megtehetik veled, mivel tűröd"

Igen, ez pontosan így van. És ahelyett, hogy az elégedetlen dolgozók összefognának és egységesen beszüntetnék addig a munkát, amíg jobb változás nem lesz, ehelyett inkább mindenki tűr és nyel.

Oké. És ahol mondjuk 3 munkalehetőség van összesen, és akkor még lehet sokat mondtam, mert egy isten háta mögötti kis putri, és mindegyik ilyen, mindenki napról napra él, ott mit csináljanak az emberek? Össznépien ne dolgozzanak sehol, haljanak éhen, és akkor majd észbe kapnak a cégek, hogy basszus, kihalt a munkaerő? Nekem az a bajom ezzel az érvvel, hogy nem mindenki él olyan környéken mint én, ahol 8 általánossal is 10 helyen várnak tárt karokkal, még ha csak minimálbérért is. Hanem vannak olyanok is rengetegen, akik azért maradnak a munkahelyükön, mert nem tudnak váltani, nincs mire, vagy mindegyik ugyanolyan rossz, költözésre meg aztán főleg nincs pénzük. És pont ez a réteg van kizsigerelve, kihasználva, és darab szarként kezelve, mert nagyon jól tudják a munkaadók, hogy ki vannak szolgáltatva. És akkor lehet ezen vitatkozni, hogy ez most a gazdaság hibája, vagy az államé, vagy a pszichopata szadista beütésű vezetőké, vagy mindé együttvéve, de szerintem semmiképpen sem azoké, akik próbálnak túlélni, ahogy tudnak.

2023. okt. 25. 06:34
 13/33 anonim ***** válasza:
100%
A barátnőm megcsalt és voltam olyan hülye, hogy fórumon írjak erről. Megkaptam, hogy biztos én provokáltam ki, ha nem érdemeltem volna meg, akkor nem tette volna és különben is mit képzelek, hogy korlátozni akarom a személyi szabadságát, egy nő azt csinál, amit akar, ne pofázzak bele, tutira bántottam is stb. Megy mindig a duma, hogy a férfi beszéljen az érzéseiről, mert az igazi gyengeség, ha nem teszi, de amikor teszi, akkor meg ez a fogadtatás. :D Na mindegy, az internetes fórumok alkalmatlanok erre, mert ha rosszat írsz magadról, az panaszkodás, ha jót, az meg dicsekvés.
2023. okt. 25. 06:37
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

:D

Az internetes fórumok arra jók, hogy megismerd az emberek valódi arcát. Nem a kérdésedre kapsz választ, hanem mindenki más mentális problémájára 😅😅😅

2023. okt. 25. 06:42
 15/33 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, látszik, hogy milyen alacsony az értelmi szinted. Nem azt írtam, hogy sehol ne dolgozzanak. Azt írtam, hogy fogjanak össze, hogy az adott munkáltatót minél hamarabb változásra kényszerítsék. De az ilyen embereknek az adott munka, munkahely teljesen megfelelő, mivel nincs igényük a változásra, a jóra, mivel nem is ismerik, és így ők a rosszat is simán elfogadják, mint jó. Szerintem fogalmuk sincs az ilyen embereknek, hogy tudnának tenni a változásért.

És te miért elégedsz meg csak a 8 általánosoddal? Miért nincs igényed magad továbbképezni, hogy jobb legyen az életed?

2023. okt. 25. 06:46
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

Ennek az oldalnak a lényege pontosan ez. Az emberek az anonimitás mögé bújva, következmények nélkül kiadhatják magukból a keserűségüket, frusztrációikat, boldogtalanságukat azáltal, hogy szándékosan rosszindulatú, aljas, patkány válaszokat írnak.

Mondok egy példát:

A lépcsőházban nem köszöntem a szomszédnak, aki ezért megölte a feleségemet. Jogos volt?

Nyilván a válasz az, hogy nem. De a Gyakori Kérdések fórumozói ilyesmiket írnának:

- Miért nem köszöntél, te egy bunkó vagy.

- Mit sajnáltatod magadat, hát biztos csak az a bajod, hogy mostmár nincs kivel szexelned.

- Miért laksz panelban, nyilván lúzer vagy.

- Amúgy is, biztosan Fideszes vagy, megérdemled.

Személy szerint én nagyon örülnék, ha az oldal egyszer csak varázsütésre hopp! megmutatná minden hozzászóló személyazonosságát, fényképét, elérési adatait. Lehet megkeresnék pár embert...

2023. okt. 25. 06:48
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

Van erről egy pszichológiai magyarázat, hogy ilyenkor az áldozathibáztató a saját világképét védelmezi.

Szorongást okozna elfogadni, hogy a világban bizony történnek igazságtalanságok és az ember nem akar szorongani. Ezért megmagyarázza, hogy akit megvertek, kiraboltak, megcsaltak, kihasználtak, megerőszakoltak, az igazából maga tehet róla. Ezzel a magyarázó saját magát nyugtatja, hogy vele ilyenek nem történhetnek, mert ő jobbat érdemel. Az is érdekes, hogy mindig az egyén felelősségével jönnek, miközben az elkövetőt valahogy mindig felmentik a felelősség alól, ő csak provokáció áldozata. De hát egy olyan világban élünk, ahogy Putyin, vagy a Hamaz halomra ölhet és kínozhat civileket, gyerekeket és még mindig van, aki mentegeti őket, hogy szegényeket csak provokálták, nem tehetnek róla.

2023. okt. 25. 06:51
 18/33 A kérdező kommentje:
"És te miért elégedsz meg csak a 8 általánosoddal? Miért nincs igényed magad továbbképezni, hogy jobb legyen az életed?"Nem magamra értettem. Kétnyelvű szakközépbe járok éppen, utána megyek egyetemre, mellette pluszban nyelvet tanulok és tanfolyamokra járok, de mindegy 😂 Azt akartam hangsúlyozni, hogy itt még 8 általánossal is lehet válogatni a munkahelyek között. A főnök pedig kirúgja azt, aki nem megy be, ha kell, szerintem az egész gyártósor megy a lecsóba. Lesz helyette más. Ha ez úgy működne, hogy ha nem tetszik, nem dolgozunk, és ettől majd megijed a főnök és az lesz amit mi akarunk, akkor mindenki ezt csinálná, és minden dolgozó elégedett lenne.
2023. okt. 25. 07:16
 19/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem is arról van itt szó, hogy csak az illető hibája. A legtöbb dolog, amit írtál sok tényezős. Viszont a többi tényezőre az embernek nincs ráhatása. Ergo pl nem veszik át a csomagjaidat? Bosszantó, de nem tudod megváltoztatni. Az egyetlen, amit tehetsz az ügy érdekében, hogy nem utánvéttel adod fel. Ennyi.
2023. okt. 25. 07:27
 20/33 anonim ***** válasza:
100%
Általában a magyarok alapgondolkodása eddig terjed: nekem is elegem van belőle.
2023. okt. 25. 07:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!