Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csak nekem van nagyon elegem...

Csak nekem van nagyon elegem abból, hogy ha bármilyen negativitás van az ember életében, az biztosan az ő hibája?

Figyelt kérdés

Nem tudom, mióta van jelen az emberekben ez a mentalitás, de manapság már azt látom, hogy az életünk minden egyes szegmensét átszövi. Pár példa (nem muszáj végigolvasni csak szemléltetésként írom):

-azért léteznek olyan munkahelyek, ahol 12+ órát dolgoztatnak, nem jelentenek be, minimálbérért dolgoztatnak, stb. mert vannak akik elvállalják. Ha a munkahelyeden nem vesznek emberszámba az azért van mert megtehetik veled, mivel tűröd

-bár napja volt itt egy kérdés amiben azt írta a kérdező hogy rendszeresen nem veszik át a csomagukat az emberek és bukja a postaköltséget. Szinte mindenki azt írta hogy ez az ő hibája mert utánvéttel adja fel a csomagokat

-ha megerőszakolnak akkor az azért van mert részeg voltál, nem visszafogottan voltál felöltözve, stb. és csak magadat hibáztathatod

-ha valamilyen mentális betegséged van akkor azért van mert bebeszéled magadnak, vagy szándékosan nem teszel eleget érte hogy ne legyen, ha ezt meg ezt csinálnád már nem lenne, tehát ez is a te hibád

-ha megcsalnak, akkor biztos nem adtál eleget a másiknak, nem voltál elég jó szex közben, nem hagytad a másiknak, hogy kommunikálja a szükségleteit, tehát ez is a te hibád

-ha valaki bunkó paraszt veled, az biztos azért van, mert csúnyán néztél rá, nem köszöntél neki elég szépen, valamivel biztosan rászolgáltál még ha azt is hiszed hogy nem

-és a végére a személyes kedvencem: előző életedben valami rosszat követtél el, és most a karma visszaüt, tehát biztosan megérdemled és magadnak okoztad bármi is történt veled, ha a tsunami elviszi a házad az is a te hibád

Már inkább azt mondom szinte mindenkinek mosolyogva, hogy semmi bajom, minden szuper. Nincs kedvem végighallgatni, hogy rohadjak meg, ha problémáim vannak, hiszen MINDENT ami negatív az életemben CSAK magamnak köszönhetek, most meg még sajnáltatom is magam érte, hát mekkora g*ci vagyok már. Tényleg csak én vagyok ezzel így? Mindenki más szerint ez a normális mentalitás?

#probléma #szomorúság #negativitiás
2023. okt. 25. 02:08
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
2%
Igen.
2023. okt. 25. 02:27
 2/33 anonim ***** válasza:
7%

Nem, vannak sajnos hozzád hasonlók még...

Ez a kérdés felesleges időpocsékolás, tele abszurd, össze nem függő példákkal. Feltételezem, az a fajta vagy, aki ha panaszkodik, akkor csak azt várná, hogy a másik felvegye a hangulatot, viszont személyes sértésnek vesz bármilyen tanácsot a helyzet javítására, illetve ha valaki emlékezteti a személyes felelősségére.

2023. okt. 25. 03:37
 3/33 anonim ***** válasza:
82%
„áldozathibáztató” kifejezés számos diskurzusban aduász, mindent elsöprő érvként jelenik meg, olyan stigmaként, mely automatikusan leértékeli a másik fél személyét és véleményét, teljességgel megölve ezzel a további értelmes vita lehetőségét
2023. okt. 25. 03:53
 4/33 A kérdező kommentje:
#2 Írtam, hogy "manapság már azt látom, hogy az életünk minden egyes szegmensét átszövi". Ezt alátámasztva olyan példákat hoztam, amik több területet is lefednek. Ez is ilyen tipikus gyk-s "szándékosan belekötök abba amit a másik ír, akkor is ha nincs igazam, a lényeg, hogy belerúgjak" komment volt.
2023. okt. 25. 04:21
 5/33 anonim ***** válasza:
100%

#3 Ha egyszer áldozathibáztató valaki, akkor áldozathibáztató, mi másnak kellene nevezni? Ettől még lehet vitatkozni, de az áldozathibáztatás tényén ez nem változtat.

Kérdező, sajnos nem a legjobb helyre jöttél a kérdéseddel, ahogy a válaszokból is kiderül, ez az oldal pontosan ilyen emberekkel van tele, mint akikről a kérdésed szól. Az én tanácsom az, hogy le kell őket sz.rni. Itt is és a való életben is. A karma meg egy nem létező f.szság úgy ahogy van.

2023. okt. 25. 05:09
 6/33 anonim ***** válasza:
100%
Azért írnak ilyeneket, mert ettől felsőbbrendűnek érzik magukat. Ha velük történne, vagy egy olyan csoporttal, akivel szimpatizálnak, mindjárt elvárnák az empátiát.
2023. okt. 25. 06:01
 7/33 anonim ***** válasza:
52%

Kérdező, mindenki életében vannak hullámvölgyek, és én pl. nehezen tolerálom, ha a másik panaszkodik nekem emiatt kéretlenül. Nem vagyok rá kíváncsi.

Belőled tényleg süt a negatív kisugárzás, ez az 5-ös kommentedből nagyon jól látszik.

Miért nem mész el egy pszichológushoz, aki tud rajtad segíteni? Biztos ezernyi féle trauma ért téged az évek során, amit nem tudtál megoldani, feldolgozni és csak cipeled magaddal, ami szépen lassan, de felemészt téged.

"azért léteznek olyan munkahelyek, ahol 12+ órát dolgoztatnak, nem jelentenek be, minimálbérért dolgoztatnak, stb. mert vannak akik elvállalják. Ha a munkahelyeden nem vesznek emberszámba az azért van mert megtehetik veled, mivel tűröd"

Igen, ez pontosan így van. És ahelyett, hogy az elégedetlen dolgozók összefognának és egységesen beszüntetnék addig a munkát, amíg jobb változás nem lesz, ehelyett inkább mindenki tűr és nyel.

Az a baj ebben az országban, hogy a lakosság jó nagy része elfelejti, hogy létezik egyéni felelősségvállalás is. A saját életedért egyedül csak te vagy a felelős. Ha elfogadsz egy szar munkát és évekig ott maradsz, akkor az a te döntésed volt.

2023. okt. 25. 06:13
 8/33 anonim ***** válasza:
45%

Lehet tovább vitatkozni csak nincs értelme. Aki visszafordítja a másik mondanivalóját azzal felesleges beszélni.

Kérdező, ez kétélű kard szerintem. Eset és személyfüggő.

Nekem pl vannak olyan ismerőseim akik folyton panaszkodnak, nyavalyognak, nekik milyen szar, minden negatív és mindig valami külső tényező a hibás, a körülmények, a férje, az anyja, a főnöke, ilyenkor az illető bűnbakot keres. Nekem ezekből van elegem, mert nekik hiába próbálsz segíteni, ők nem akarnak változtatni a helyzeten csak panaszkodni és magukat sajnáltatni. Az ilyen emberek sokszor maguk tehetnek róla, hogy az van velük ami mert tehetnének ellene.

De egyik esetben sem szerencsés általánosítani sem embereket sem problémákat.

Ha te is ide csak nyavalyogni jössz, akkor azt mondom, hogy te is azok közé az emberek közé tartozol, akik kifogásokat keresnek életük negatív dolgaira.

De ha tenni akarsz, változtatni, akkor önvizsgálatot kell tartani: miért mondanak nekem ilyet?

A megfelelő emberekkel veszem magam körül?

Én milyen hatással vagyok az emberekre?

Teszek is vagy csak szenvedek?

2023. okt. 25. 06:15
 9/33 anonim ***** válasza:
100%
#9 Ez mondjuk pont nem a dolgozók hibája, hanem az államé. Nem tartatja be a saját törvényeit, nincs rendes adóellenőrzés, nem védi kellőképpen a munkavállalók érdekeit és jogait. Ez mind az állam feladata lenne.
2023. okt. 25. 06:18
 10/33 A kérdező kommentje:
#6 Példákat írtam, és az volt a lényege a mondandómnak, hogy egyszer jól esne megtenni ezekkel az emberekkel ugyanazt, amit ők tesznek másokkal, de egy olyan helyzetben, mikor úgy igazán a padlón vannak, és szükségük lenne az empátiára. Csak hogy tudják, milyen érzés, mert szerintem fogalmuk sincs. Nem azt mondtam, hogy dögöljön meg mindenki gyereke.
2023. okt. 25. 06:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!