Penybe kiabált velem és megalázott a pénztáros mert megszegtem egy nem létező szabályukat, ezt megtehetik?
Felpakoltam a szalagra mindent illetve a kartonos sörből és kólából egy-egy dobozzal. Mikor sorra kerültem elkezdett velem kiabálni és rámhivta a biztonsági őrt is, hogy nekem kötelességem mindent felrakni a szalagra mert mi van ha lopok. Így a vevők előtt!
Mikor mondtam akkor mutassák meg ez hol van kiirva vagy leirva akkor mondták sehol de ez a szabály mondta a főnök.
Felhivtam az ügyfélszolgálatot ott is ezt mondták hogy ez a vezetőség utasítása és helyesen járt el a pénztáros.
Kérdés hogyan alázhatnak meg így egy vevőt és a vevönek honnan kellene ezt tudni ha sehova nincs kiirva?
Nem mellesleg a többi boltban ebből még soha nem volt problémám főleg nem hivtak rám őrt és kiabáltak velem a többi vevő előtt!
A férjem is csinált ilyet, hogy feltett 1 doboz tejet, hogy le tudja húzni a vonalkódot a pénztáros, de rögtön szólt is, hogy a karton ott van a bevásárlókocsiban. Nem jó, tegye fel azt is. Jó, feltette. Ha nekik hiányzik, hogy 12 kilókat emelgessenek, legyen. (Érdekes, az utánunk jövő c. kategóriásnál nem járt a pofája ugyanezért - csak nem tej volt, hanem kóla).
A vicc, hogy más hipermarketekben, amikor emeli a férjem a kartonos dolgokat (főleg tejet), már kéri a pénztáros, hogy fel ne tegye, egyet adjon csak oda.
Úgy látszik, a Pennyben a legh...ébbek a pénztárosok.
Kérdező, viszont mondjuk azért ne üvöltözzön veled, ezt kikérhetted volna magadnak.
"Mert arra nem kötelezhetnek, hogy megemeljek 12 kilót mondjuk."
Ha a bevásárló kocsira fel tudtad tenni, akkor a szalagra is. Ettől függetlenül én is hülyeségnek tartom mindet felpakolni, de ha ez az új szabály, legyen.
A hangsúly inkább azon van, hogy a pénztáros kérje ezt udvariasan hangnemben a vásárlótól.
Lehet, hogy a bevásárlókocsira is darabonként tettem fel, és úgy a kartonba is illeszthettem. De a kérdés elméleti, van egy bivalyerős férjem, aki mellett 5 dekát sem kell emelnem a szemműtétem óta, pedig már 5 éve volt).
De egyszer eskü, eljátszanám nekik literenként/kilónként.
15. Jaj, ezt ne már...
Egészséges ember azt a 10-12 kilót minden károsodás nélkül felrakja.
Ha meg sajnálatos módon nem vagy egészséges, hogy rakod a kocsiba, hogy viszed haza a boltból?
Gyerekek, nem vagytok kötelesek az ilyen, és ehhez hasonló hangnemet elnézni. Bármikor mikor hasonló van, akkor kérni kell a vásárlók könyvét, és beleírni az általatok tapasztalt problémát. Pl ordít veletek a kasszás, vergődik, gyanúsítgat alaptalanul, stb.
Ha pedig a biztonsági őr kéri, hogy mutassátok meg a zsebeiteket, akkor ahhoz van joga, de CSAK elkülönített helyiségbe. Közölni kell vele ezt, ha arra akar titeket kérni, hogy ott, mindenki előtt pakoljatok ki. Még a csomagátvizsgálást is kérhetitek nyugodtan elkülönített helyen! Vagyonőr vagyok, és mellette jogot tanulok egyetemen, azért írom ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!