Most akkor végül is mi lenne a modernkori feministák célja?
Én úgy tudtam régen a feminizmus célja az volt, hogy megvalósuljon az egyenlőség a két nem között. Ezt szerintem már rég sikerült elérnünk. Szavazhatnak a nők. Bért is ugyanannyit kapnak, pl nálunk is mindenki ugyanannyit kap azonos pozícióban. A bíróságok is keményen elitélik a nőverőket, ahogy a társadalom is. Voltak is ilyesmi celebhírek, ott a kommentekben is nagyon jól látni hogy teljesen felzárkózott mostanra ez a jelenség is a normálishoz.
Mondhatni megvalósult az egyenlőség. De akkor miért jönnek még mindig olyan sokan az elnyomással? Egyáltalán mi számít mostanra náluk elnyomásnak, és hol lenne szerintük ennek az egésznek a vége, ahonnan megállnának és megelégednének a helyzettel?
"nem is lehetnek nők"
De csak az ábrahámi vallásokban! Ez néhány vallást jelent.
A többiben akár vezethetnek is.
Úgyhogy nem: a vallás nem a férfiak bűne. Nem kell rájuk kenni.
69 nem dicsérem a nőket. Nekünk is vannak hibáink, nem is kevés... Azért pontoznak fel engem, mert hasznosnak találják azt, amit írtam.
De, férfiuralom, ugyanis a vallások legnagyobb részében a férfiak szava a döntő. Matriarchális vallásokból nagyon kevés van....
Hát....abban az esetben van köze a férfinak egy adott terhességhez, ha ő a másik fél. De még így is a nő szava a döntő. Más esetben nincsen köze hozzá.
Hiszen a nő az, akinek vagy abortuszra kell mennie vagy 9 hónapon át kihordani a magzatot....megszülni egy gyereket... A nő veszítheti el a munkáját, a nő teste sérül....
A feminizmus eddig is az egyenjogúság elérése miatt létrejött mozgalom volt, most is az, max te vagy agyban kisfiú ahhoz, hogy felfogd.
"nő szava a döntő"
Mármint: az egyetlen. A férfi a legkevesebbet sem szólhat bele.
Igaz?
Mondjuk akkor változhat a helyzet, ha már valóban használható lesz a mesterséges méh. Jelenleg olyan 4...5 hónapos magzatot lehet életben tartani, de a jövőben ez változni fog.
Akkor majd lehet, hogy úgy fog szólni a törvény, hogy gazdasági indokból nem lehet abortusz, hanem így kell kihordani a gyereket - ha legalább a férfi ragaszkodik hozzá.
Ilyen esetben szerinted is jár a nőtől a tartásdíj?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!