Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Most akkor végül is mi lenne...

Most akkor végül is mi lenne a modernkori feministák célja?

Figyelt kérdés

Én úgy tudtam régen a feminizmus célja az volt, hogy megvalósuljon az egyenlőség a két nem között. Ezt szerintem már rég sikerült elérnünk. Szavazhatnak a nők. Bért is ugyanannyit kapnak, pl nálunk is mindenki ugyanannyit kap azonos pozícióban. A bíróságok is keményen elitélik a nőverőket, ahogy a társadalom is. Voltak is ilyesmi celebhírek, ott a kommentekben is nagyon jól látni hogy teljesen felzárkózott mostanra ez a jelenség is a normálishoz.

Mondhatni megvalósult az egyenlőség. De akkor miért jönnek még mindig olyan sokan az elnyomással? Egyáltalán mi számít mostanra náluk elnyomásnak, és hol lenne szerintük ennek az egésznek a vége, ahonnan megállnának és megelégednének a helyzettel?

#feminizmus #feminista #modernkori feminizmus
2023. szept. 22. 18:56
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/75 anonim ***** válasza:
90%
30 öhm....nem? Ha valakit lepontoznak, akkor nem azért teszik, mert a lábai közt lóg valami, hanem a hozzászólás tartalma....
2023. szept. 23. 16:26
 32/75 anonim ***** válasza:
100%
#30 honnan veszed, hogy a lepontozók nők? Ők honnan tudnák, hogy te pasi vagy? Anonim oldal, tudtommal senki nem lát bele a másik alsójába
2023. szept. 23. 16:29
 33/75 anonim ***** válasza:
0%

Igen.

Ha a hozzászólásból kiderül, hogy a nőkkel is lehet valami probléma, akkor lepontozzák.

Ennyi.

A saját (nem létező) lelkiismeretével meg majd elszámol, ahogy tud. Például azzal, hogy két regisztrációja van.

2023. szept. 23. 16:29
 34/75 A kérdező kommentje:

Szerintem most hogy kialakult egy olyan fajta értelmes és kultúrált eszmecsere amire a legtöbb - ezzel a kérdéssel foglalkozó - hasonló témakörben esély se lenne, mert már a nulladik kommentől elszabadulnak az indulatok, inkább próbáljunk meg afelé tekinteni hogy mi a közös bennünk. Ahelyett hogy mi választ szét minket. Mert mint mondtam, itt gyakorin az árokásás már hatalmas lett. Többek között ezért is értem meg ennek a felhasználónak is a frusztrációját, aki most lepontozás miatt panaszkodik. Más kérdésekben ez tömeges és rendszeres, még jóval kevésbé támadónak is tekinthető kommentek kapcsán is. Pontosan az a fajta jelenség okán, amit korábban én magam is vázoltam.

Amúgy nem szeretnék követelőzőnek látszódni, de hogy kicsit visszatereljük mederbe a beszélgetést, én pl szívesen várnék választ arra a két kérdésemre is, amit a 24-es kommentemben feltettem. Elég sok félreértéshez és oda vissza sértődéshez, frusztrációhoz is kapcsolódik ez a jelenség. Szóval szerintem építő lenne, ha ezekkel a dolgokkal is tiszta vizet tudnánk most önteni a pohárba.

2023. szept. 23. 16:39
 35/75 anonim ***** válasza:
92%

#34 nehéz megmondani, hogy milyen lehet az arány, mert minden szélsőség hangosabb, mint ahányan vannak. Szerintem itt is ez van, hogy van egy kisebb csoportnyi radikális feminista (vagy femináci), és a szélsőséges és gyakori megnyilvánulásaik miatt úgy tűnhet hogy többen vannak, mint valójában. Én nem gondolom, hogy megközelítenék az összes feminista akár csak 5%-át.

De látod, itt is volt egy férfi válaszoló, aki elkezdett feminácizni, csak azért mert lepontozták, ahelyett hogy átgondolná, hogy lehet hogy amit ír tartalmilag megkérdőjelezhető. Ezt elutasítja, es azonnal több regisztrációs femináci lesz, aki nem ért vele egyet. Ez a társadalmi probléma ami ellen a feminizmus még ma is tenni próbál.

2023. szept. 23. 17:09
 36/75 anonim ***** válasza:
0%

"ahelyett hogy átgondolná"

Ha így lenne, akkor leírnád, hogy mivel nem értesz egyet, miért, és helyette mi a helyes válasz.

Ilyen valóban volt az elején - de már jó ideje csak ez az egyetlen lepontozás megy. Nyilván, ha igazam van, nem is lehet rá válaszolni.

És ne haragudj, annyi gyakorlatom már van, hogy látom, ez miért egy ember.

2023. szept. 23. 17:16
 37/75 anonim ***** válasza:
35%

#36 nem látod a gondot azzal, hogy azt írod: “Van itt két ember, aki minden férfit lepontoz.

Na, ŐK a feminácik.

Ennyi.”

Egyrészt honnan vennék, hogy ki a férfi és ki a jő. Hozzászólásokat pontoznak. Ha már lepontoz valaki, az mindegy milyen okból, csak femináci lehet. Ez a probléma. Ez a gondolkodás. Nem lehet hogy nem ért vele egyet, nem lehet hogy máshogy gondolja, csak és kizárólag az az oka, hogy femináci. Ez a gond a kommenteddel. Szexista.

2023. szept. 23. 17:21
 38/75 anonim ***** válasza:
7%

Nem így van.

Az előző hozzászólásomban is írtam, hogy az elején volt még normális pontozó is, és volt olyan is, ahol én tudtam valamit rosszul (hiányosan), és kijavítottak.

Itt nem ez van. Itt az van, hogy valakinek nem tetszik, amit írok, ezért aztán az összes írásomat lepontozza.

Mivel CSAK ő pontozza le, és még pár dologból egyértelmű, hogy ő egy ember, és nő.

Nem fogom egészen részletesen elmagyarázni, mert akkor innen kezdve figyelni fog ezekre, hogy ne kövessen el ilyen hibákat (de sajnos a lepontozást nem fogja abbahagyni, csak jobban álcázza majd magát).

Benned is van egy olyan törekvés, hogy mindenképpen le akarsz húzni engem, ezért nem törődsz a tényekkel sem.

2023. szept. 23. 17:27
 39/75 anonim ***** válasza:
90%
#38 vedd már észre magad! Azt mondod, hogy aki nem ért veled egyet, az femináci. Mi ez, ha nem szexizmus?
2023. szept. 23. 17:35
 40/75 anonim ***** válasza:
0%

Akkor még egyszer: várom az ÉRDEMI válaszokat.

Ahol leírod, hogy KONKRÉTAN melyik kijelentésem rossz, mi a hibája, és mi a jó helyette.

Várom.

2023. szept. 23. 17:38
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!