Miért csak az van hangsúlyozva, hogy férfi nem üthet meg nőt?
Szerintem nő se üssön meg egy férfit se (kivéve ha önvédelem az oka) , én legalábbis nem lennék képes rá.
Viszont általában az van hangsúlyozva, hogy férfi ne üssön meg nőt, és ha nő emel kezet férfire az hamarabb megbocsátható.
39
Ha nem tudsz jobbat kitalálni, akkor igen.
A nők sokszor mesterei a verbális erőszaknak. És nagyon sokan alulbecsülik ezt, pedig főleg hosszútávon hatalmas károkat tud okozni ez is. Gyakran a férfiak az elszenvedői, bár sok agresszív nő a többi nő ellen is beveti ezt. Gyakran minden ok nélkül, teljesen indokolatlanul is.
Aztán a férfiak a fizikai erőszakban vannak előnyben. Ez pedig szimpla testi, fizikai adottság. És nem szép dolog visszaélni vele, szerintem se szabadna megütni nőt.
De vannak helyzetek, ahol sokszor pont a verbális erőszak a nők oldaláról, alapozza meg a fizikai erőszakot, amit végül a férfi követ el. Még egyszer mondom, nem értek vele egyet, nem helyes dolog nőt megütni. Viszont ennek ellenére figyelembe kellene venni, hogy sokszor van előzmény, és néha pontosan a nő durva verbális erőszaka, provokálása, passzív agresszív toxikus játszmái. És hát vannak egyszerűbb lelkek akik ezt nem tudják jól lekezelni, és odaütnek, mert eszköztelenek és csak ezt tudják tenni ellene. És leírom harmadjára is, még mindig nem pártolom az erőszakot. Csupán próbálok rávilágítani, hogy a legtöbb eset azért nem fekete fehér, hogy a férfi a hibás, és kész. Nagyon vegyes storyk, események, előzmények vannak sokszor, miből pattan ki végül a tényleges fizikai konfliktus. De fontos lenne a lelki erőszakot se lebecsülni, mivel az is támadó, romboló, és igen is erőszak! Még ha némileg enyhébb formája is, mint a tettlegesség. Illetve nők között is egyre több a női mivoltából kivetkőzött, örjöngő, és totálisan a sérthetetlensége tudatában (mivel nő) bármi aljasságot behúzó szociopata vadállat. Nekem a szomszédom volt ilyesmi elmebeteg, mint amit egy korábbi válaszoló ír a munkatársára. Ezek is köztünk élnek, sajnos. És nem, nem akartam megverni. Bár amiket művelt folyamatosan mindenhol máshol is, könnyen lehet azóta már páran megtették. Főleg hogy vannak emberek akik az erőn kívül semmi másból nem értenek.
Jó sok csapongó gondolat ez most, na mindegy. Én összegezve csak annyit szerettem volna közölni, hogy kicsit próbáljunk meg objektíven tekinteni a témára. Ne a nemeket nézzük és aszerint szimpatizáljunk vagy ítélkezzünk, mert az általában tévútra vihet. Hanem hogy ki mit tett és milyen ember.
45
A lelki és érzelmi terror sokkal rosszabb. És inkább anyákat jellemez, mint apákat.
#45, értem, amit mondasz, és adom is: van egy csomó nő (csávó is amúgy), akit legszívesebben úgy istenesen megsuhinatana az ember, annyira aljasan tud viselkedni. Ez igaz. Azt is adom, hogy nem annyira fekete-fehér a dolog, hogy aki megüti a nőt = gonosz, aljas féreg, míg a nő, akit vernek = ártatlan áldozat. Azt is adom, hogy a toxikus, passzív-agresszív viselkedés is erőszak, és nem szabad figyelmen kívül hagyni. Eddig maximálisan egyetértünk, néhány dolgot mégis árnyalnék.
"vannak helyzetek, ahol sokszor pont a verbális erőszak a nők oldaláról, alapozza meg a fizikai erőszakot, amit végül a férfi követ el"
Ami ebből a mondatból kimarad, hogy mi volt a verbális erőszak előzménye. Meg az előzmény előzménye. Általában ez klasszikus erőszakspirál, aminek már senki nem emlékszik a kezdetére. Nem arról van szó, hogy a nő minden ok nélkül sértegeti a csávót, neki a (hangsúlyozom) saját názőpontjából erre megvan az oka, mert valamilyen más okból sértett.
A nő vs férfi verbális erőszaknak egyébként klasszikus előzménye, hogy a nők nem tudják elérni a fickó ingerküszöbét valamilyen problémájukkal, mert a csávó vagy nem veszi a lapot, vagy csak legyint, hogy baromság. Ettől a tehetetlenségtől a nő kiborul és elkezdi szapulni a csávót, aki még inkább ignorálja, mondván, jaj, női hiszti - jobb elkerülni. Ettől a nő tehetetlensége még tovább nő, és kontrollálatlan dühében még messzebb megy, hogy valahogyan felhívja magára a figyelmet. Ez egyszer csak sikerül is, csak már nem a jó értelemben, hiszen személyében sértegeti a másikat. A fickó próbálja magát türtőztetni, csakhogy az alap problémáról már rég elfelejtkezett mindenki, és mivel az nincs kezelve, a stresszlufi addig fújódik, míg ki nem durran.
Ennek a kidurranásnak lehet egy módja az, hogy valamelyik fél elmegy a testi erőszakig, és ha ez a férfi, akkor azt eléggé megkülönböztetjük. Ami ebben az egészben érdekes, hogy általában nehéz megmondani, ki kezdte az erőszakot. A klasszikus viccel élve: minden úgy kezdődött, hogy valaki visszalőtt.
Van egy saját megfigyelésű példám. Volt egy idős házaspár ismerősöm, sajnos már egyikőjük sem él. Az ő házasságuk maga volt a vérlázító cirkusz. A férj egy állandóan vidám, nagyhangú faszi, az asszony meg egy besavanyodott, alkoholszagú házisárkány. A nő olyan szinten minden percben gyalázta a csávót mások előtt, hogy nekem általában nem hitte el, aki nem látta a saját szemével. Az öreg mindig elengedte a füle mellett az egészet, és mégis: hallottam a családi legendát, amikor az asszony olyan messzire ment, hogy az öreg lehúzott neki egy akkora lángost, hogy ott figyelt a medvetalp nyoma az arcán órákig.
Felnőtt fejjel kezdett leesni az ő kapcsolati dinamikájuk. A férj hozzáállása az élethez az volt, hogy ha volt valami probléma, akkor ő vállat vont, és arrébb ment. Ha az asszonynak valami nyűgje volt, a fickó elment otthonról, mondván, majd lehiggad, az ő kedvét ne b.ssza el. Annál megalázóbb érzést, hogy a házastársad ignorál és faképnél hagy, keveset tudok elképzelni. Aztán erre a megaláztatásra a nő úgy reagált, hogy törlesztett szóban. A pasi erre megint ugyanúgy reagált: meg sem hallotta, csak lelépett. Oda-vissza, ördögi kör. És pörgesd ezt a spirált néhány évtizedig.
Melyikük a hibásabb? Én nem tudom, eldönteni. A baj az, hogy egyikük sem törte meg a kört, és eljutottak oda, amit te leírtál: a nő szóban üti-vágja a csávót, akinek betelik a pohár, és egy lehúzott egy bazi nagy pofont. Én évekig röhögtem ezen, hogy mennyire megérdemelte az asszony. Ma már ezt sokkal összetettebben látom.
Szóval én is jó sokat dumáltam, de azt akartam kifejteni, hogy a női verbális erőszak sem előzmény nélküli. A párkapcsolati erőszak egy spirál, aminek kívülről nagyon nehéz az elejét megkeresni.
39-es nagyon okos vagy.
Leìrtam az egèsz sztorit, azt is, hogy mièrt nem tudtam akkor vàltani.
Erre ide jössz okoskodni.
Ha a màsik helyen ahovà mennèl nem fizetnek annyit, hogy fedezze a kiadàsaidat te mennèl??
Persze most ìgy làtatlanban majd azt ìrod igen, hogy neked legyen igazad. A valò èletben meg te sem vàltanàl egy ilyen helyzetben.
Sok olyan ember van aki baromira okos amikor tanàcsot ad a màsiknak, mert nincs veszìteni valòja.
Mikor te vagy benne egy nehèz helyzetben hidd el te sem döntesz majd egy perc alatt.
24, 30-as vagyok.
Azèrt arra kìvàncsi lennèk, hogy szerintetek a sztorimban leìrt nővel, hogy kène bànni?
Persze itt ìrjàtok, hogy lèpj ki.
De szerintetek az tènyleg jò megoldàs, ha egy ilyen szemèlyre mindent ràhagyunk?
Mitől fog megvàltozni?
Hogyan fog ràjönni, hogy a viselkedèse ìrtò gàz ès bunkò?
Mindig azt üvöltözte, hogy ő nem fèl senkitől ès ő megmondja mindenkinek a vèlemènyèt.
Tehàt ő azt gondolta magàròl, hogy ő milyen egyenes, őszinte ember.
A valòsàg az, hogy ő nem őszinte volt, hanem egy alpàri bunkò aki mindenkibe bele rùg ès leszòl azèrt mert az ő èlete szar ezèrt màsnak is legyen az.
Nem egyszer mondta is, hogy ide jövök ès egy kicsit leszìvom az energiàdat.
A megtestesült gonosz.
Itt nagyon sok okos hozzàszolò van akik ùgy adnak tanàcsot, hogyha az nem jön be őket semmilyen felelőssèg nem terheli.
Szerintetek, hogyan lehet kezelni egy ilyen embert, ha össze vagy vele zàrva?
Mitől fog megvàltozni, lenyugodni, normàlisan beszèlni a màsikkal?
45-ös nagyon jòl mondja.
A verbàlis provokàlàst, ha nők csinàljàk figyelmen kívül hagyjàk nagyon sokan.
Pedig sokszor ez àll a hàttèrben.
De persze ez semmisèg a nőknek jàr a kedvezmèny megint...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!