Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért csak az van hangsúlyozva...

Miért csak az van hangsúlyozva, hogy férfi nem üthet meg nőt?

Figyelt kérdés

Szerintem nő se üssön meg egy férfit se (kivéve ha önvédelem az oka) , én legalábbis nem lennék képes rá.

Viszont általában az van hangsúlyozva, hogy férfi ne üssön meg nőt, és ha nő emel kezet férfire az hamarabb megbocsátható.

2023. szept. 6. 09:56
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
67%

“ ha egy nő aki annak gondolatával inzultál fizikailag egy férfit hogy "hát úgy se üthet vissza mert férfi"

Kész szerencse, hogy (néhány elmebeteg kivételével) ilyet nem igazán szokás tenni.

2023. szept. 6. 11:04
 12/57 anonim ***** válasza:
44%

Nem a megbocsátásról van szó...

Fizikum, morál.

Nem utolsó sorban, ha egy fiú üt, feltétlenül nagyobb a komoly sérülés kockázata. Sokszoros.

2023. szept. 6. 11:06
 13/57 anonim ***** válasza:
16%

8

Iskolában dolgoztam. Több hónapos ilyen szemétkedés után a srác ütött egy kisebbet... Rosszul találta el, orrtörés lett a vége.

Egyébként még középiskolában is rendszeres volt az ilyesmi.

2023. szept. 6. 11:07
 14/57 anonim ***** válasza:
75%
Mert férfiak gyakrabban ütnek meg nőket, mint nők férfiakat.
2023. szept. 6. 11:25
 15/57 anonim ***** válasza:
16%
Akkor miért is kell fennakadni a gyengébbik nem kifejezésen?
2023. szept. 6. 11:35
 16/57 anonim ***** válasza:
81%
Azért mert sokkal több olyan esetet hallani, hogy egy férfi bántalmaz egy nőt, és sok helyen nem csak egy pofonról van szó hanem mindennapos esetté válik, ami számomra undorító. Egy férfi azért férfi hogy megvédje a családját, nem pedig ellenük fordul és ütlegeli. Én is annak a híve vagyok hogy senki se üssön senkit.
2023. szept. 6. 11:40
 17/57 Metionin ***** válasza:
83%

Ahogy a 10. írja. 90-es vagyok és akkor jó férjnek számított az, aki az iszik/ver/nem ad pénzt kombóból legalább egyet nem csinált.

Egyébiránt aki csak fizikai erőszakkal tudja érvényesíteni az akaratát, pláne nála kisebbel és gyengébbel szemben, az elmehet a sunyi picsába akár férfi, akár nő.

2023. szept. 6. 11:56
 18/57 anonim ***** válasza:
87%
A primitív rétegeket leszámítva nem tudom, hol futtok bele olyanba, hogy a nő kiprovokálja, hogy megüssék, de a lényeg az, hogy senki ne üssön meg bántási szándékkal senkit, főleg gyengébbet, kiszolgáltatottabbat ne. Az erőviszonyok miatt hangsúlyozzák jellemzően, mert amelyik férfi üt, az általában nem a vasággyal 40 kg kategóriából kerül ki. Sportban is okkal van külön férfi és női kategória az ilyen jellegű sportágaknál és nem vegyesen vannak a nemek (futásnál, gyorskorcsolyánál például van vegyes váltó, de mondjuk birkózásban nincs nemek szerint vegyes kategória).
2023. szept. 6. 11:59
 19/57 anonim ***** válasza:
27%

14 és még néhányan.

"Mert férfiak gyakrabban ütnek meg nőket, mint nők férfiakat."

Ez szerintem egészen biztosan nem jelenthető így ki. Férfi nem fogja bevallani, sem segítséget kérni. Gyakran előfordul, hogy a férj él terrorban - főleg lelkiben egyébként, ami szerintem még erősebben gyilkolja magát az embert.

Ugyanakkor, aki kezet emel egy nőre, ott ássa el magát azonnal.

2023. szept. 6. 12:31
 20/57 anonim ***** válasza:
81%

Mert általában a nők genetikájuknál fogva gyengébbek, és a gyengébbet bántani szánalmas, férfiatlan. Egyébként ezt nem abban az értelemben szokták hangsúlyozni, hogy a nő megütheti a férfit, hanem hogy férfinak csak férfit "illik" megütni, ne a nőkkel emberkedjen.

Nyilván értelmes felnőtt ember nem verekszik, és kész... Az én közegemben ez valahogy nem fordul elő...

Egyébként gondolom, aki kétségbe vonja, hogy a nők alapvetően gyengébbek, az gőzerővel folytat aktivista tevékenységet, hogy a transznemű nők (akik férfinak születtek, de nőként élnek) részt vehessenek a született nők sportversenyein.

2023. szept. 6. 12:32
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!