Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért csak az van hangsúlyozva...

Miért csak az van hangsúlyozva, hogy férfi nem üthet meg nőt?

Figyelt kérdés

Szerintem nő se üssön meg egy férfit se (kivéve ha önvédelem az oka) , én legalábbis nem lennék képes rá.

Viszont általában az van hangsúlyozva, hogy férfi ne üssön meg nőt, és ha nő emel kezet férfire az hamarabb megbocsátható.

2023. szept. 6. 09:56
1 2 3 4 5 6
 1/57 anonim ***** válasza:
96%
Azért, mert - általában - a férfiak erősebb fizikumúak.
2023. szept. 6. 10:01
 2/57 anonim ***** válasza:
29%

Mondjuk ezen az oldalon több nő is leírta a közelmúltban, hogy szerintük nem erősebbek a férfiak, szóval..

Egyébként igen, szerintem alapvetően senki ne üssön meg senki, de ha igen, akkor férfi nyugodtan üssön vissza. Amilyen nagyszájú nőietlen nők vannak manapság, szerintem nem is árt nekik.

2023. szept. 6. 10:06
 3/57 anonim ***** válasza:
70%

2-es vagyok.

De most komolyan, fociztam anno nőkkel is. Hát annyival erősebb az átlag férfi a nőnél, hogy jobb, ha 2x meggondolja, mert még egy gyengébb ütéssel is súlyosabb sérülést okozhat.

2023. szept. 6. 10:08
 4/57 anonim ***** válasza:
87%

Igen, ez valóban egy érdekes kérdéskör. Egyetértek veled: senki ne üssön meg senkit. Ugyanakkor mégis érthető, hogy az egyik oldalt jobban hangsúlyozzák. Az erőviszonyok nem egyenlőek, tágabb értelemben véve ez egy "ne bántsd a kisebbet" intelem.

Egy átlagos nő, ha felpofoz egy átlagos férfit, azzal többynire lelki sérüléseket okoz, és a férfi is képes ezzel szemben megvédeni magát. Fordított esetben ez már egyáltalán nem igaz. Sokkal nagyobb a kockázat abban, ha nő ver férfit, mint fordítva.

2023. szept. 6. 10:10
 5/57 anonim ***** válasza:
90%

Senki se üssön meg senkit.

De nyilván sok esetben a férfi erősebb, mint a nő.

6/57 anonim ***** válasza:
77%
A fizikai támadás esetén fennálló jogos önvédelmet leszámítva nem méltó egy férfihoz, hogy ilyen szinten képtelen féken tartani az indulatait, érzelmeit. Ez persze nem jogosítvány a nőknek arra, hogy a végletekig provokálják a férfiakat, - mondván, hogy az úgy sem fogja bántani, - mert a női oldalról sokkal aljasabb megközelítés, mint a férfi részéről az egyoldalú, fizikai erővel történő visszaélés.
 7/57 anonim ***** válasza:
90%

Amiért tesóknál meg suliban is kiemelik hogy a nagyobbnak nem szabad vernie a kisebbet.

A fizikai erőszak soha nem oké, de még rosszabb ha a nálad gyengébbel állsz neki emberkedni.

2023. szept. 6. 10:19
 8/57 anonim ***** válasza:
25%

Nem tudom, szerintem ha egy nő aki annak gondolatával inzultál fizikailag egy férfit hogy "hát úgy se üthet vissza mert férfi" annak olyan büdösnagy pofont kell lebaszni, hogy a fal adja a másikat.

De egyébként elítélem a párkapcsolati erőszakot bármelyik oldalról.

2023. szept. 6. 10:24
 9/57 anonim ***** válasza:
33%

"annak olyan büdösnagy pofont kell lebaszni, hogy a fal adja a másikat."

Ezzel bizony maximálisan egyetértek.

Az amerikai szlengben sem véletlenül él a "bitchslap" kifejezés.

2023. szept. 6. 10:29
 10/57 anonim ***** válasza:
71%
Magyarországra kb. az utóbbi 1-2 évtizedig abszolút a hagyományos keresztény férfiközpontú kultúra volt jellemző. Ebben a kultúrában elfogadott és bevett dolog, hogy a nő alá van rendelve a férfinak és a férj veri a feleségét (és a gyerekeit is). Fordítva nemigen volt jellemző, hogy a nő verné a férfit. Akik még a '90-es vagy 2000-es években voltak gyerekek, közülük rengetegen így nőttek fel. Azért hangsúlyozzák annyira, hogy egy férfi nem üthet meg egy nőt, hogy azokban az emberekben, akiknek ebből állt a gyerekkora, tudatosuljon, hogy ez rohadtul nem normális dolog és ne vigyék tovább ezt a "hagyományt".
2023. szept. 6. 10:49
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!