Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan kell lakbért emelni...

Hogyan kell lakbért emelni udvariasan?

Figyelt kérdés

Adott egy lakás, garzon, eddig 120 + rezsiért adtam ki.

Az összes többi lakás a házban, környéken 200+ -ért van kiadva, ami csak 10nm-rel nagyobb.

Nagyon kedves a srác, aki bérli, nagyon meg vagyok elégedve vele, nagyon tiszta és semmi káros szenvedélye, nem szeretném elveszíteni!

De ez lesz a 3. éve hogy itt lakik és már hülyének érzem magam, hogy ilyen alacsony áron lakhat benne.. (egyáltalán nem szegény a fiú, felső-középvezető egy multinál).

Mennyivel szoktak emelni és hogy szokták ezt felhozni témának?

2023. aug. 7. 08:55
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
19%
#40: Akinek semmije sincs, az ne büfögjön bele a felnőttek dolgába.
2023. aug. 7. 15:38
 42/45 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a piac alakítja az árakat. És amíg az emberek kifizetik a mostani árakat egy albérletért, addig ez nem is fog változni.

A saját lakását meg joga van annyiért kiadni amilyen árakon most mennek az albérletek.

Az államnak kellene kollégiumokat építeni, hogy az a rengeteg egyetemista ne albérletben lakjon és ne legyen ennek árfelhajtó hatása. Meg lehet nézni amikor közeledik a felvételi ponthatárok kihirdetése, akkor megugranak az albérleti árak.

Minden egyetemistának jó állapotú 2-3 ágyas kollégiumi szobákban kellene lakni, nem albérletben. De ugye az állam sz@rik erre. Így már egy egyszerű halandó dolgozó ember egyedül alig tud (vagy nem tud) egy albérletet fenntartani. Nem a lakástulajdonos tehet róla hogy ilyen árak vannak.

2023. aug. 7. 15:51
 43/45 anonim ***** válasza:
100%
Ha van szerződésetek akkor az abban foglaltaknak megfelelően emelheted a bérleti díjat.
2023. aug. 7. 16:04
 44/45 anonim ***** válasza:
100%

41

"Annyit is ér...", mi?

2023. aug. 7. 16:06
 45/45 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, a 140 szerintem teljesen reális.

Mint írtam nekünk évente emelnek 5 ezerrel (ami jelképes összeg, dehát a mi tulajunk nagyon rendes és te is annak tűnsz) ha a sráccal ti is ebben egyeztetek volna meg, 3 év után most 135+rezsit fizetne.

Én azt gondolom, hogy ezen a 140-en nem fog veled összeveszni, ezért ne aggódnék a helyedben. :)

2023. aug. 7. 16:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!