Hogyan kell lakbért emelni udvariasan?
Adott egy lakás, garzon, eddig 120 + rezsiért adtam ki.
Az összes többi lakás a házban, környéken 200+ -ért van kiadva, ami csak 10nm-rel nagyobb.
Nagyon kedves a srác, aki bérli, nagyon meg vagyok elégedve vele, nagyon tiszta és semmi káros szenvedélye, nem szeretném elveszíteni!
De ez lesz a 3. éve hogy itt lakik és már hülyének érzem magam, hogy ilyen alacsony áron lakhat benne.. (egyáltalán nem szegény a fiú, felső-középvezető egy multinál).
Mennyivel szoktak emelni és hogy szokták ezt felhozni témának?
Sajnos a piac alakítja az árakat. És amíg az emberek kifizetik a mostani árakat egy albérletért, addig ez nem is fog változni.
A saját lakását meg joga van annyiért kiadni amilyen árakon most mennek az albérletek.
Az államnak kellene kollégiumokat építeni, hogy az a rengeteg egyetemista ne albérletben lakjon és ne legyen ennek árfelhajtó hatása. Meg lehet nézni amikor közeledik a felvételi ponthatárok kihirdetése, akkor megugranak az albérleti árak.
Minden egyetemistának jó állapotú 2-3 ágyas kollégiumi szobákban kellene lakni, nem albérletben. De ugye az állam sz@rik erre. Így már egy egyszerű halandó dolgozó ember egyedül alig tud (vagy nem tud) egy albérletet fenntartani. Nem a lakástulajdonos tehet róla hogy ilyen árak vannak.
Kedves kérdező, a 140 szerintem teljesen reális.
Mint írtam nekünk évente emelnek 5 ezerrel (ami jelképes összeg, dehát a mi tulajunk nagyon rendes és te is annak tűnsz) ha a sráccal ti is ebben egyeztetek volna meg, 3 év után most 135+rezsit fizetne.
Én azt gondolom, hogy ezen a 140-en nem fog veled összeveszni, ezért ne aggódnék a helyedben. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!