Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan kell lakbért emelni...

Hogyan kell lakbért emelni udvariasan?

Figyelt kérdés

Adott egy lakás, garzon, eddig 120 + rezsiért adtam ki.

Az összes többi lakás a házban, környéken 200+ -ért van kiadva, ami csak 10nm-rel nagyobb.

Nagyon kedves a srác, aki bérli, nagyon meg vagyok elégedve vele, nagyon tiszta és semmi káros szenvedélye, nem szeretném elveszíteni!

De ez lesz a 3. éve hogy itt lakik és már hülyének érzem magam, hogy ilyen alacsony áron lakhat benne.. (egyáltalán nem szegény a fiú, felső-középvezető egy multinál).

Mennyivel szoktak emelni és hogy szokták ezt felhozni témának?

2023. aug. 7. 08:55
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
58%

Oké, nem lehet mindenki szimpatikus mindenkinek, ezzel nincs baj.

Nem élem itt az életem, csak sokat válaszolgatok, szerintem ezzel rosszat még nem teszek.

Idegesíteni pedig senkit sem akarok szándékosan, de elfogadom, ha valakinek nem vagyok szimpatikus.

A kommentjeim itt pedig nem voltak semmivel sem semmitmondóbbak, mint bárki másé.

2023. aug. 7. 10:25
 32/45 anonim ***** válasza:
80%

Indítványozni kell egy beszélgetést egy olyan időpontra, amikor mind a ketten ráértek normálisan, - senkinek, semmilyen programja nincs már az adott napra. Nyíltan elmondod, hogy emelni szeretnéd a bérleti díjat, - józan ember belátja, hogy az egyre nehezebb körülményekhez kell igazodni.

Esetleg az emelés módja az, ami szenzitív részlet, - itt többféle alternatívát kínálnék a srácnak, érezze, hogy nem ultimátum elszenvedője, hanem van némi választása.

Lehet egyik pillanatról a másikra is emelni, de ez öngyilkosság!

Lehet egy közösen kialkudott idősávban is, lépcsőzetesen végezni az emelést. Példa: Havonta öt rugó 18 hónapra.

Ha sok neki és nem juttok dűlőre, akkor sem érzi úgy, hogy ingre-gatyára vetkőztetve kell továbbállnia, hanem hagysz neki gondolkodási. ill. másik albérlet keresésére időt. Az is fontos, hogy amikor eléritek a kialkudott idősáv végét, újra üljetek le beszélni - lefixálni, hogy megálltok-e ott vagy sem és ha nem, hogyan képzeled a folytatást. Én ezt a vonalat próbálnám meg követni!

2023. aug. 7. 10:38
 33/45 anonim ***** válasza:
50%
Azt mondod az elején, hogy "Jó napot kívánok!" és a végén, hogy "Viszont látásra!". Ja! És végig mosolyogsz.
2023. aug. 7. 11:14
 34/45 A kérdező kommentje:

Hasonlításképp írtam, hogy egy picivel nagyobb lakás (vagyis egy 3m x 3m félszobával) már 200-tól kezdődve (!) van kiadva.

Ehhez képest a 120 alacsony.

140-re növelném.

Van szerződés, - az van benne, hogy minimum 1 évre, határozatlan időre. Évente nem hiszem, hogy mindig újat kellene kötni.

2023. aug. 7. 14:01
 35/45 A kérdező kommentje:

Azt nem említettem, hogy ez Budapest egyik, vagy talán inkább a "leghíresebb" lakóparkja, új lakás, teljesen felszerelt, a parkosított Duna-part 100 méter séta.

A kiadása könnyű.

2023. aug. 7. 14:05
 36/45 A kérdező kommentje:

Még a sok "patkány vagy, te féreg!!!" privát üzenetre is szeretnék reflektálni:

Azért nem emeltem idáig, mert jól kerestem, nem volt rá szükségem.

De most úgy tűnik elvesztem az állásom még nem tudom mikor de hamarosan, és hónapok óta nem találok másikat, ezért gyakorlatilag fontos lett ez is.

2023. aug. 7. 14:18
 37/45 anonim ***** válasza:
37%
Nem kell ezen semmit magyarázni, főleg nem ilyen ingyenélő proli bohócoknak. Emelj nyugodtan lelkiismeret furdalás nélkül legalább 150-re.
2023. aug. 7. 14:21
 38/45 anonim ***** válasza:
31%
Nekem evente emeltek 10el a 2 szobast. 160nal szoltam, hogy koszi de a 170et mar offolom, viszlat. Amugy se nagyon hasznaltam ki egyedul. Ez most 1 nagy szoba+nagy galeria. A konyha meg a furdo meg nagyobb is mint volt es egy kis terasz/kert szerum is van 120ert. Szerintem 20nal semmikepp ne emelj tobbet egyszerre ha meg akarod tartani a lakot
2023. aug. 7. 14:23
 39/45 anonim ***** válasza:
0%
Üzletben nincs barátság. A 120 baromi kevés.
2023. aug. 7. 14:50
 40/45 anonim ***** válasza:
22%

Nézzétek meg a Platform C. Filmet. Elég jól bemutatja, milyen is az ember... Ha véletlenül odakerül a bödönhöz, csak fal nyakló nélkül. Pedig lenne ott annyi, amennyivel mindenki jól lakhatna, az is, aki nem fér éppen oda.

Ez a folytonos harácsolás egyébként az, ami leginkább "proli".

2023. aug. 7. 15:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!