Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha valakit gyerekként kiközösí...

Ha valakit gyerekként kiközösítenek, kihúnyolnak mert "csúnya", ki tudja heverni felnőtt korára?

Figyelt kérdés
Vagy felnőttként is megmarad ez a "trauma" és kihat az életére?
2023. júl. 28. 09:23
1 2 3
 11/26 Metionin ***** válasza:
100%
Ki de nehezen. Valamelyest vigasztal, hogy mostanra az én életem és külsőm viszonylag okés lett, míg az engem bántóké elszaródott. Szintén soványság miatt csúfoltak plusz mert szegények voltunk és nem voltak menő ruháim.
2023. júl. 28. 10:02
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Ki lehet heverni tudatossággal. Viszont marad nyoma. Például amikor egy ilyen gyerekkori piszkálóm bejelölt közösségi oldalon ismerősnek, élből elutasítottam, nem egy amerikai vígjátékban élünk, ahol mindent elfelejtenek felnőttként és egymás nyakába borul a gyerekkori bántalmazó és az áldozat. Megtanultam megvédeni magam, felnőttként már senki nem tud elmenni olyan messzire, mint gyerekkoromban el tudtak.
2023. júl. 28. 10:07
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az is a rossz hogy utána kibekultem velük, valószínű a magány miatt mert egyébként pont a barátaim fordultak ellenem

Plusz sajnos rám már akkor is jellemző volt hogy egyszerűen nem fogtam fel hogy mi történik és úgy csináltam mintha ez nem is lenne gond. Igazából nem is emlékszem hogy mit gondoltam erről, annyira torlodott minden.

Ma már nagyon bánom és inkább utnom kellett volna.

2023. júl. 28. 10:12
 14/26 A kérdező kommentje:

Átérzem az összes válaszoló gondolatait.

Én csúnya voltam, állandóan beszólogattak de közben sokszor le sem sz*rtak és ez talán még rosszabb mert kb semmibe nem vettek, mintha ott sem lettem volna, átnéztek rajtam. Nehogymár valamelyikük hozzám szóljon mert a többiek őt is elkezdték cikizni. Pedig az égvilágon senkinek semmit nem ártottam. Csak ennyi: csúnya voltam.

2023. júl. 28. 10:48
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Engem is elég sokat bántottak meg kiközösítettek mert csúnya voltam meg dadogtam, de mindig volt pár barátom. Tiniként sosem volt önbizalmam. Mostmár szerencsére sokkal magabiztosabb vagyok, de ez annak is köszönhető hogy el kezdtem fejleszteni magam, és jobban foglalkozni az önismerettel. Külsőleg is próbálok minél többet kihozni magamból. A felnőtt életemre még mindig rányomja a bélyegét ez a dolog, például hogy enyhe szociális fóbiám van, és nehezen bízom meg az emberekben.
2023. júl. 28. 11:25
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Engem csúfoltak szinte egész alsóban. Lassan 30 évesen sem tudom elfogadni magam. Hiába kapok kb 18 éves korom óta csupa pozitív visszajelzést, lát a férjem gyönyörűnek és bókol sokat, egyszerűen azt érzem nem engem lát/látnak, hiszen én ronda vagyok. Nem is tudom kezelni, ha valaki dicséri a kulsomet.
2023. júl. 28. 14:23
 17/26 anonim ***** válasza:
42%

Nagyon kemény szankciók kellenének, a csúfolódók és egyéb terrorizálók ellen.

Szerencséjük, hogy nem vagyok tanár!

2023. júl. 28. 14:54
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

#16: Én is pont így vagyok ezzel. Ha valaki megdicsér, hogy csinos vagyok, vagy észrevesz rajtam valami pozitív dolgot, egyszerűen nem tudom elhinni. Mindig az van eszemben, hogy biztos nem mond igazat. Hiszen én mindig a rondák közé tartoztam... A mai napig utálok tükörbe nézni.

Nagyon sajnálom, hogy ilyen gyerekkori csúfolódások miatt sok embernek nincs önbizalma.

(3-as válaszoló voltam)

2023. júl. 28. 15:09
 19/26 anonim ***** válasza:
45%
17 rengeteg tanár hálálra alázza a gyerekeket……
2023. júl. 28. 15:14
 20/26 A kérdező kommentje:
#19, köztük az olyanokat is mint én/mi. Tapasztalat.
2023. júl. 28. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!