Miért van az, hogy a feministák egyenlőséget szeretnének de csak szelektíven?
Ezekben a körökben mozgok, és a vicc az, hogy igenis van rá erőfeszítés, hogy a nők is végezzenek ilyen munkákat.
Amiket felsoroltál azok általában monoton, könnyen megtanulható munkák amik nem különösebben stresszesek. Ha kitanulod őket, akkor egész nap kussban pepecselhetsz kikapcsolt aggyal, ÉS viszonylag jó fizetést is kapsz!
A hasonló kaliberű női munkák ezzel szemben stresszesek, igénylik a kommunikációt, és leszívják az agyat, ráadásul jóval kevesebb pénzért. Én pl inkább bütykölgetnék egy autót , mint hogy nővérként beteg, ideges emberek hányását kelljen feltörölnöm napi 8 órán át.
Vagy inkább vezetném a kukásautót és hallgatnám a rádiót, mint hogy egy csoportnyi óvodás visítását kelljen hallgatnom, és készenlétben kelljen állnom nehogy meghaljanak egy balesetben.
Vagy inkább lennék egy asztalos, mint hogy a kasszánál kelljen ülnöm, és ostoba, buta, primitív vevők ezreit kiszolgálni mű mosollyal az arcomon, mert ha nem olyan idült, lobotómiás fejem van, akkor kérik a panaszkönyvet.
A legtöbb nő előtt pedig pont hogy ti vagytok az akadály. Ha nem kéne a tipikus proli férfi munkatársaktól tartani, vagy nem állna fenn az a valós veszély hogy nem fogadtok fel ilyen kétkezi munkákat végző nőket pusztán a nemük miatt, akkor kevesebb nő tartana ezektől a szakmáktól.
Ez a kérdés pont ugyanolyan, mint az összes férfi észrevétel a feminizmusról. Semmit sem tudtok arról hogy mit is akarnak ténylegesen a feministák. De honnan is tudnátok? csak más férfiak megjegyzéseit halljátok róla, a nők véleményére pedig nem vagytok kíváncsiak.
"De zavar, én is pedagógus vagyok és elég nagy probléma, hogy nincs lassan férfi tanár és a gyermekek nem kapnak férfi mintát." nem a feminizmus miatt van egyre kevesebb férfi tanár, és a gyerekek kapnak férfi mintát, ugyanis a legtöbb esetben van apuka, nagypapa.
" alapján, inkább a lányoknak kedvez, ugyanis a lányok hamarabb érnek meg, sokkal inkább passzol nekük ez a fegyelmezett, frontális rendszer, mint a fiúknak."
Alapjába véve nem érnek hamarabb....ha ez így lenne, akkor a fiúkat később kezdenék el iskolába járatni. Ez nem a nemtől függ, hanem a nevelésről. Egy lány is tud fegyelmezetlen lenni, és egy fiu is tud fegyelmezett lenni, csak pl nem kéne engedékenyebbnek lenni a fiúkkal szemben.
" A fiúk a természetükből adódóan elég nagy számban kiesnek a rendszerből és az adatok azt mutaják majdnem minden területen a lányok vezetnek"
Az első része szimplán butaság....a második része pedig nem egészen igaz.... Tudod a nőknek alig 100 éve majdhogynem annyi joguk volt, mint egy kutyának. Természetes az, hogy a nők szeretnének tanulni, fejlődni.
28-as nem készültél a mai napra :)))
1.Indirekt módon a radikális feminizmus az oka amiért lassan nincs férfiminta, a bátorítás elég jelentősen hozzájárúl, hogy egyedül is pont úgy felnevelheti a gyereket egy anya mintha ketten nevelnék. Minden ezzel kapcsolatos felmérés azt mutatja, a gyerekeknek az a legjobb ha mindkét szülő melettük van.
2. Nézz utána hamarabb érnek a lányok, nem én találtam ki. Már vannak arra próbálkozások egyes országokban, hogy a fiuk kezdjék az iskolát 1 évvel később.
3. Semmi butaság nincs abban amit írtam, nézz utána melyik nem hagyja ott nagyobb számban az iskolát és nem írtam sehol azt, hogy az baj lenne ha a nők akarnak tanulni meg fejlődni, a baj azzal van, hogy a fiuk nem, mert ez nem jó egyik félnek sem.
#29 indirekt módon azt érted, hogy a nőket bátorítják hogy lépjenek ki rossz kapcsolatokból, és ne maradjanak benne egy kihasználó kapcsolatban, mert gyerek van? Ez valóban szörnyű. 🙄
Egy év nem igazán számít sokat érés szempontjából. Így is lehetőség van visszatartani a gyereket egy évre az iskolakezdéstől. Én a teljesitmenybeli különbséget abban látom nemek között, hogy a lányokkal szemben magasabbak az elvárások. Mert a “lányok rendesek, és csendesek, precízek, a fiúk meg rosszcsontok, és a fiúk már csak ilyenek stb”. Ha ilyen külső elvárásokkal nőnek fel a gyerekek persze hogy fel is veszik a szerepeket. Pont a patriarchális nézetek miatt van ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!