Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a feministá...

Miért van az, hogy a feministák egyenlőséget szeretnének de csak szelektíven?

Figyelt kérdés
Nem hallom sehol, hogy a feministák azért harcolnának, legyenek egyenlően reprezentálva a szemetesek, a kőművesek, autószerelők stb. szakmájában. Mindig csak a felső poziciókról van szó, az igazgatói pozíciokról, a menedzseri, miniszteri stb. Ha egyenlőség akkor legyen egyenlőség mindenhol ne csak ott ahol nekik kedvezőbb.

2023. ápr. 26. 12:32
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/75 anonim ***** válasza:
100%
20 ezt a kvótás baromságot amúgy nem a feministák vezették be.
2023. máj. 15. 07:04
 22/75 anonim ***** válasza:
26%
A kvótát azok a vállalatvezetők vezették be, akik úgy gondolkodnak, hogy van ez a modern "norma" a feminizmus meg a női egyenlőség, és ha ennek egy cég nem felel meg akkor a Karenek megráncigálják hogy szexista, rossz hírüket keltik, csökkennek az eladások, stb. Mert vannak emberek akik tényleg így gondolkodnak, hogy ha egy vállalat csak férfiakat alkalmaz az szexista és fujfujj, ezt aláírom. Erre bevezették a női kvótát, mert az látványos, támadhatatlanná teszi őket a fent említett vádakkal szemben. Persze attól még lehet hogy szarul bánnak azokkal a nőkkel. Míg az, hogy nincs catcalling, egyenlőek a bérek, és egyenlőként vannak kezelve a munkatársak, egy belső dolog, csak a kollégák tudják. Szóval a kvóta egy könnyű, mutogatható álcája a "női egyenlőségnek", amivel lehet tetszelegni, semmi köze a tényleges egyenjogúsághoz, a feministákhoz meg méginkább nincs. Max ahhoz a pár radikális barom Karenhez, akiket írtam, de ők mindenhol vannak.
2023. máj. 15. 12:20
 23/75 A kérdező kommentje:
22# Nem voltam ott, hogy lássam ki állt a végső döntés mögött, amikor bevezettek egy kvóta rendszert, de attól függetlenül, hogy ki volt az, a nyomás a feminista mozgalom képviselői felől érkezett. Ahogy leírtad te is, ez a döntés támadhatatlanná tette őket. Miért voltak megtámadva egyáltalán? Azért mert a teljesítményük alapján választották ki azokat akiket alkalmazni fognak? Egy vállalat nem csak eladásokból áll, ha nem tudnak új dolgokkal előjönni, ha nincs inováció, akkor előbb utóbb lehúzhatják a rollót. Hiába a jó image ha nincs amit eladni. Szóval attól független ki vezette be a kvotás rendszert az oka amiért bevezették az teljesen hibás és vakvágány.
2023. máj. 18. 16:15
 24/75 anonim ***** válasza:
100%

Ezekben a körökben mozgok, és a vicc az, hogy igenis van rá erőfeszítés, hogy a nők is végezzenek ilyen munkákat.

Amiket felsoroltál azok általában monoton, könnyen megtanulható munkák amik nem különösebben stresszesek. Ha kitanulod őket, akkor egész nap kussban pepecselhetsz kikapcsolt aggyal, ÉS viszonylag jó fizetést is kapsz!

A hasonló kaliberű női munkák ezzel szemben stresszesek, igénylik a kommunikációt, és leszívják az agyat, ráadásul jóval kevesebb pénzért. Én pl inkább bütykölgetnék egy autót , mint hogy nővérként beteg, ideges emberek hányását kelljen feltörölnöm napi 8 órán át.

Vagy inkább vezetném a kukásautót és hallgatnám a rádiót, mint hogy egy csoportnyi óvodás visítását kelljen hallgatnom, és készenlétben kelljen állnom nehogy meghaljanak egy balesetben.

Vagy inkább lennék egy asztalos, mint hogy a kasszánál kelljen ülnöm, és ostoba, buta, primitív vevők ezreit kiszolgálni mű mosollyal az arcomon, mert ha nem olyan idült, lobotómiás fejem van, akkor kérik a panaszkönyvet.

A legtöbb nő előtt pedig pont hogy ti vagytok az akadály. Ha nem kéne a tipikus proli férfi munkatársaktól tartani, vagy nem állna fenn az a valós veszély hogy nem fogadtok fel ilyen kétkezi munkákat végző nőket pusztán a nemük miatt, akkor kevesebb nő tartana ezektől a szakmáktól.

Ez a kérdés pont ugyanolyan, mint az összes férfi észrevétel a feminizmusról. Semmit sem tudtok arról hogy mit is akarnak ténylegesen a feministák. De honnan is tudnátok? csak más férfiak megjegyzéseit halljátok róla, a nők véleményére pedig nem vagytok kíváncsiak.

2023. máj. 18. 18:49
 25/75 A kérdező kommentje:
24-es azok közül amiket megemlítettél, a férfiak által dominált szakmáknak a szebbik oldalát világítottad meg, a nagyobb számban a nők által választott szakmáknak viszont a csúnyább oldalát. Azt te is tudod ez nem így néz ki, a szemetet el kell vinni -20C fokban is és +35C fokban is, az asztalosoknak nagyrésze valamelyik ujját már elveszítette, az autószerelők meg folyamatosan olajasok és benzin szaguk van. Nem mi férfiak vagyunk az akadály ebben biztos lehetsz, csimpánzokkal kipróbálták nem is egyszer, különböző játékokat adtak nekik amik között voltak autók meg babák is és érdekes módon a nőstények a babákkal kezdtek el játszani, a hímek meg inkább az autókkal. Ez csak egy trend, hogy a férfiak nem engedik a nőket a férfiak által dominált szakmákat elvégezni. Valószínű ha elég generáción keresztül egyenlően ugyanazt a szakmát választanák és csinálnák a férfiak és a nők egyaránt, akkor ez a dolog megváltozna, de egyelőre teljesen más a térlátásuk is a nőknek, ami biológiai dolog és semmi köze annak, ki engedi vagy nem engedi őket adott akivitást gyakorolni. Sok idő el kell teljen még, míg a világon a legjobb F1-es pilóta, a leggyorsabb ember vagy a legerősebb ember a világon egy nő lesz. Az evolúció hosszú évezredek alatt képes csak ezt megváltoztatni.
2023. máj. 20. 20:06
 26/75 anonim ***** válasza:
86%
Mert ezeket a szakmákat általában a férfiak sem jókedvből választják. Amúgy egy csomó “női szakma” van, ahol kevés a férfi. Az nem bánt? Szerintem jó lenne ha több férfi pedagógus meg ápoló lenne. Mondjuk ott nem is diszkriminálnak a jelentkezők között, lehet hogy ezért nem zavar téged sem.
2023. máj. 23. 10:55
 27/75 A kérdező kommentje:
De zavar, én is pedagógus vagyok és elég nagy probléma, hogy nincs lassan férfi tanár és a gyermekek nem kapnak férfi mintát. A tanűgyi rendszer jelenlegi állása és szabályai alapján, inkább a lányoknak kedvez, ugyanis a lányok hamarabb érnek meg, sokkal inkább passzol nekük ez a fegyelmezett, frontális rendszer, mint a fiúknak. A fiúk a természetükből adódóan elég nagy számban kiesnek a rendszerből és az adatok azt mutaják majdnem minden területen a lányok vezetnek. Elsőre ennek még örülnek is a lányok meg a nők akik ezekkel az adatokkal szembesülnek, viszont ha a fiúk lemaradnak rendszeresen, annak mindkét fél fogja érezni a hátrányát. Már most elég nagy gondot okoz egy képzett nőnek megfelelő partnert találni, mert szeretne felnézni rá és túlnyomó többségben a nők a saját szintükön vagy az felett szoktak partnert választani (Hypergamy). Nagyon ritka az amikor egy doktornő vagy egy mérnöknő kőmüvessel házasodik és egyre több a doktornő, meg a mérnöknő ami ujabb kérdéseket tár elénk. Hogy miként oldódik meg az majd kiderül, de csak ugyanazt írhatom mint az elején, az evolúció az egy hosszú folyamat és jelenleg a férfi fizikailag erősebb mint a nő, ami egyértelműen hozza magával az iratlan szabályokat és ezeket a szabályokat nem lehet politikailag megváltoztatni.
2023. máj. 25. 12:52
 28/75 anonim ***** válasza:
100%

"De zavar, én is pedagógus vagyok és elég nagy probléma, hogy nincs lassan férfi tanár és a gyermekek nem kapnak férfi mintát." nem a feminizmus miatt van egyre kevesebb férfi tanár, és a gyerekek kapnak férfi mintát, ugyanis a legtöbb esetben van apuka, nagypapa.

" alapján, inkább a lányoknak kedvez, ugyanis a lányok hamarabb érnek meg, sokkal inkább passzol nekük ez a fegyelmezett, frontális rendszer, mint a fiúknak."

Alapjába véve nem érnek hamarabb....ha ez így lenne, akkor a fiúkat később kezdenék el iskolába járatni. Ez nem a nemtől függ, hanem a nevelésről. Egy lány is tud fegyelmezetlen lenni, és egy fiu is tud fegyelmezett lenni, csak pl nem kéne engedékenyebbnek lenni a fiúkkal szemben.

" A fiúk a természetükből adódóan elég nagy számban kiesnek a rendszerből és az adatok azt mutaják majdnem minden területen a lányok vezetnek"

Az első része szimplán butaság....a második része pedig nem egészen igaz.... Tudod a nőknek alig 100 éve majdhogynem annyi joguk volt, mint egy kutyának. Természetes az, hogy a nők szeretnének tanulni, fejlődni.

2023. máj. 25. 15:06
 29/75 A kérdező kommentje:

28-as nem készültél a mai napra :)))

1.Indirekt módon a radikális feminizmus az oka amiért lassan nincs férfiminta, a bátorítás elég jelentősen hozzájárúl, hogy egyedül is pont úgy felnevelheti a gyereket egy anya mintha ketten nevelnék. Minden ezzel kapcsolatos felmérés azt mutatja, a gyerekeknek az a legjobb ha mindkét szülő melettük van.

2. Nézz utána hamarabb érnek a lányok, nem én találtam ki. Már vannak arra próbálkozások egyes országokban, hogy a fiuk kezdjék az iskolát 1 évvel később.

3. Semmi butaság nincs abban amit írtam, nézz utána melyik nem hagyja ott nagyobb számban az iskolát és nem írtam sehol azt, hogy az baj lenne ha a nők akarnak tanulni meg fejlődni, a baj azzal van, hogy a fiuk nem, mert ez nem jó egyik félnek sem.

2023. máj. 26. 23:22
 30/75 anonim ***** válasza:
100%

#29 indirekt módon azt érted, hogy a nőket bátorítják hogy lépjenek ki rossz kapcsolatokból, és ne maradjanak benne egy kihasználó kapcsolatban, mert gyerek van? Ez valóban szörnyű. 🙄

Egy év nem igazán számít sokat érés szempontjából. Így is lehetőség van visszatartani a gyereket egy évre az iskolakezdéstől. Én a teljesitmenybeli különbséget abban látom nemek között, hogy a lányokkal szemben magasabbak az elvárások. Mert a “lányok rendesek, és csendesek, precízek, a fiúk meg rosszcsontok, és a fiúk már csak ilyenek stb”. Ha ilyen külső elvárásokkal nőnek fel a gyerekek persze hogy fel is veszik a szerepeket. Pont a patriarchális nézetek miatt van ez.

2023. máj. 26. 23:37
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!