Ha egy nő egyenlőséget akar a férfiakkal, akkor miért nem fogadja el a teljes egyenlőséget?
Nem vagyok beszűkült aki szerint a nő csak gyereknevelésre és főzésre jó. Menjenek dolgozni és azzal is egyetértek, hogy ne azért kapjanak kevesebb fizut mert nők.
Viszont azt nem bírom, amikor egy nő azért kampányol, hogy ő egyenlőséget akar, ugyanazt amit a férfiak kapnak, nem akarja, hogy nőként lányként kezeljék így "diszkriminálva".
De ha ezt a nőt valaki pofán vágja, mondjuk egy férfi, akkor már nőnek számít és mennyire szemét dolog egy nőt megütni, illetve elvárja, hogy ajtót nyissanak enki, szélet tegyenek alá, stb.
Emlékszem nagyon régen volt ilyen sulimban is. Egy kiscsaj úgy érezte, hogy ő is verekedhet, nálam is bepróbálkozott, de én olyan diszkriminatív nevelést kaptam, hogy nem ütök vissza nő felé, így inkább hárította és félrevonultam. ugyanezt megtette egy mésik sráccal is aki simán hasbar úgta. Persze utána ment a sírás meg a szemetezés, hogy egy lányt hogy bánthat, stb.
Ez csak egy régi példa, vannak hasonlóak a jelenből is.
Kicsit egyoldalúak manapság az emberek nem?
Hm, én nő vagyok.
Pontosabban még lány. (14)
Azért más, ha egy lány üt meg egy fiút, mint fordított esetben, mert vannak erőbeli különbségek.
De egyébként igaz, mert ha a lány megpofozza a fiút "nem" baj, ha fordítva, a férfi a nőt, (ugyanakkora erővel) az már elítélendő.
Szerintem egyik sem helyes.
Amúgy nálunk a suliba, ha lány verekszik, mindegy, hogy milyen neműt üt meg, akkor ugyanolyan büntetésben részesül.
De a kérdésed jó, ebbe még így bele sem gondoltam. Azért vannak dolgok amiben igazad lehet... :)
Igen, a fizikai erőt, azt figyelembe kell venni. Mondjuk úgy lehetne meghatározni, hogy: gyengébbet nem szabad megütni. Vagy legalábbis nem illik. Ha egy nagyobb fiú egy kissebbet megver, az is undorító szerintem.
Amúgy a többi dologban igazad van, nem kell annyit udvariaskodni, meg ilyesmi, én nő létemre nem várom senkitől. Legfeljebb ha kedvességből, vagy humor, brahi... jópofizás... igen ez jóleső érzés.
Most azon vagy felháborodva, hogy nem verhetsz meg egy nőt? Ne már..
Én pl sose várom el, hogy széket tegyenek alám, lesegítsék a kabátomat.. Ha elmegyek egy sráccal pl moziba, vagy kajálni, akkor is ragaszkodom hozzá, hogy közösen fizessük.
Viszont az, hogy ajtót nyitsz valakinek, az nemcsak azért van mert nő. Ezt hívják illemnek. Ahogy az öregeket is illik előre (/be) engedni, munkahelyen főnököt, suliban tanárokat, úgy a nőket is.
És azt is elvárom, hogy ne verjenek meg, ha valami rosszat szólok. Bocsi ez van.
Sok hisztis nő van, ez is igaz. De nekik leginkább az élettől kell egy-két pofon, és nem egy erőfölényben lévő férfitól..
Kicsit kevered az egyenlő és az egyforma fogalmát.
Férfi és nő egyenlő, ebben nincs vita. Egyenlő jogokkal és kötelezettségekkel rendelkeznek, pl azoinos munkáért azonos fizetést kapjanak, a nők is szavazhassanak, a férfiak is felvehessék a feleségük nevét stb.
Azonban férfi és nő nem egyforma. Se testileg, se mentálisan, se sehogy. A nő testalkatából kifolyólag gyengébb a férfinál, ezért ha egy férfi megüti, akkor visszaél az erőfölényével. (Ne érts félre, a nőnek se szabad megütnie a férfit, kivéve ha védekezik.)
És igen, ha az a srác hasba rúgta, akkor a lány joggal reklamál, még akkor is, ha ő provokálta ki. Egy férfi ugyanis semmilyen korülmények között nem emelhet kezet egy nőre. Azért férfi. Van annyi ereje, hogy simán lefogja, és kész.
Nagyon is szép dolog (lenne), ha a férfiak és a nők még emlékeznének arra, hogy nem egyformák, és épp a különbözőségük az, ami ennek a világnak a haktóereje. Ha egy nő merne igazi nő lenni (nem pedig k.urva), a férfi pedig igazi férfi lehetne mellette (nem pedig izomagyú macsó).
ha a nők egyenlőséget akarnak, megkapják!
new yorkban nincs olyan h "fizetem az italod"
nem arról beszélek, hogy gyengébbet nem illik megütni, más téma. mellesleg vicces, hogy az jött le itt sokaknak, hogy én nőket akarok verni, ez főleg szól a neandervölgyinek, ha már íly szépen bemutatkozott.
arról beszélek, hogy sok nő teljesen egyenjogú akar lenni, ugyanazt az elbánást akarja kapni mint egy férfi, de ha megütnék, akkor már kapásból nőnek érzi magát.
magyarul előbb férfinek érzi magát, utána nőnek. Mikor melyik aktuális. Ez az ami nem tetszik. Az ember döntse el, hogy mi-ki akar lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!