Ha egy nő egyenlőséget akar a férfiakkal, akkor miért nem fogadja el a teljes egyenlőséget?
Nem vagyok beszűkült aki szerint a nő csak gyereknevelésre és főzésre jó. Menjenek dolgozni és azzal is egyetértek, hogy ne azért kapjanak kevesebb fizut mert nők.
Viszont azt nem bírom, amikor egy nő azért kampányol, hogy ő egyenlőséget akar, ugyanazt amit a férfiak kapnak, nem akarja, hogy nőként lányként kezeljék így "diszkriminálva".
De ha ezt a nőt valaki pofán vágja, mondjuk egy férfi, akkor már nőnek számít és mennyire szemét dolog egy nőt megütni, illetve elvárja, hogy ajtót nyissanak enki, szélet tegyenek alá, stb.
Emlékszem nagyon régen volt ilyen sulimban is. Egy kiscsaj úgy érezte, hogy ő is verekedhet, nálam is bepróbálkozott, de én olyan diszkriminatív nevelést kaptam, hogy nem ütök vissza nő felé, így inkább hárította és félrevonultam. ugyanezt megtette egy mésik sráccal is aki simán hasbar úgta. Persze utána ment a sírás meg a szemetezés, hogy egy lányt hogy bánthat, stb.
Ez csak egy régi példa, vannak hasonlóak a jelenből is.
Kicsit egyoldalúak manapság az emberek nem?
"Még mindig ffi központú világban élünk."
erős túlzás.
"Az igaz hogy a nők "elférfiasodtak" de ez valahol kényszer.
MEGÉLHETÉSI mert 1 fizetésből nem lehet megélni a családok többségnek A nő ha AKAR akkor dolgozhasson de ne legyen "kötelelző",csak választható."
most is választható, nem kötelező, de attól nem a férfiak tehetnek, hogy szar a gazdaság és az ország és ezért dolgozni kell mind2 félnek, hogy megéljenek.
"A házimunka csak akkor,MUNKA ha bejárónőt,takarítót fizetnek?"
Meglepődsz, de nagyon sok férfi végez otthon "női" munkát és besegít.
"Ha a nők azt akarják, hogy ,EGYENLŐBBEK legyenek 3x annyit kell érte "
nem kell. A munkahelyeken egyéni megállapodás alapján ad a munkáltató fizetést többnyire. Ha a nők nem érnék be kevesebbel, hanem mindannyian többet akarnának, annyit mint mondjuk egy férfi, akkor megkapnák. Ők tehetnek róla, hogy kevesebbet kapnak. Melyik munkaadó lenne annyira hülye, hogy többet ad ha a dolgozó kevesebbel is beéri?
"gürizniük.1.munka,2.háztartás.3.gyerek/ek/."
spekuláció. nagyon nem így van a legtöbb helyen, csak ahol hagyja magát a nő.
"A ffi meg csak dolgozni megy,de elvárja hogy meleg vacsora legyen a 7-7 napján."
"csak", lenézed a férfit, lerí rólad. Mellesleg nagyon sok férfi nem így működik, nem tudom honnan veszed.
Szummázva:
nagyon sokszor a nő tehet arról, hogy szar helyzetbe kerül.
1. nem kell olyan férfival összejönni aki emberszámba se veszi, valamiért vonzódnak a nők az ilyen férfiakhoz.
2. nem kell hagyni, hogy kihasználják őket.
3. ki kellene állniuk magukért. ha egyenjogúságot akarnak. Ez azt is jelenti, hogy mindenkinek meg kell küzdenie a saját sikereiért, ha már pozitív diszkrimináció kell ahhoz, hogy elérd ugyanazt mint más, akkor már nem vagy egyenjogú.
Kedves kérdező!
Semmiféle érvet nem fogadsz el, csak uazt a 4 mondatot fújod.
Iskolában kislány, kisfiú verekszik - meg kell tanulniuk, mindkettőnek, hogy nem elfogadott viselkedés egyiktől sem.
Rossz a példád: verekedő kislány és hasbarúgó fiú -egyik sem elfogadható. Fordítva sem. Semmilyen verekedés bármilyen neműek között nem elfogadható.
Ennek nincs köze az egyenlőséghez, neveltetés és szocializáció kérdése.
""gürizniük.1.munka,2.háztartás.3.gyerek/ek/."
spekuláció. nagyon nem így van a legtöbb helyen, csak ahol hagyja magát a nő. "
Olvass szakirodalmat. Én megtettem. A nők alig pár százalékkal kevesebb időt töltenek el kereső munkával mint a férfiak átlagosan, viszont 170%-kal több időt töltenek házimunkával. Ez egy országos felmérésből született, szóval nem igaz, hogy a legtöbb helyen ez nem így van. Sajnos nagyon is így van.
Mondjuk én megfogadtam, hogy az én családomban nem így lesz, én nem leszek háztartási alkalmazott a munkám mellett, nálunk minden téren munkamegosztás lesz. De ez bizony még sok családban nem általános.
A nő nem férfi, nem értem mit nem lehet ezen érteni. A nők legtöbbször alkatilag gyengébbek, mint a férfiak (ha valaki ezt nem tudja felismerni, akkor javaslom, hogy kezdeje előről mondjuk az általános, vagy inkább az ovódát?) és ebből kifolyólag nem képesek olyan kemény fizikai munkát végezni. De amúgy azt is megnézném ám, hogy te hogy törsz követ a bányában már nem azért...
Illetve azt nem értem, hogy nektek az miért rossz, hogy szeretnénk ha egyenlően bánnának velünk. Vagy hát végülis miért ne... valóban az lenne a helyes, ha még mindig csak a férfi dolgozna a családban, a nő meg otthon pihenne, rendben tartaná a házat, és ezzel le is lenne tudva minden. A férfi tartaná el az egész háztartást. Tök jó lenne nem? Nekünk meg pláne. Csak akkor majd azért jönne a nyavalygás, hogy bezzeg a nő nem csinál semmit.
A szék kihúzása, az ajtónyitás udvarias gesztus,nem elvártnak kell lennie, ezt a férfinak alapvetően tudnia, tennie kell. Aki ad magára, az él ezekkel a kis gesztusokkal.
Mondjuk úgy hogy játékos kis udvarlás, évődés azzal, aki egy nap akár a párja is lehet, de mindenképp különleges, mert tündéri, érzékeny, kedves, és eljön majd az idő, mikor támasza lesz valakinek, gyermeket szül.
Más ez, mint a női egyenlőség kivívása: mert a nő tiszteletet, megbecsülést vár, szeretné, hogy munkáját elismerjék, mint egy férfiét. nem azért mert nő, hanem azért, mert jól ért hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!