Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Ha egy nő egyenlőséget akar a...

Ha egy nő egyenlőséget akar a férfiakkal, akkor miért nem fogadja el a teljes egyenlőséget?

Figyelt kérdés

Nem vagyok beszűkült aki szerint a nő csak gyereknevelésre és főzésre jó. Menjenek dolgozni és azzal is egyetértek, hogy ne azért kapjanak kevesebb fizut mert nők.

Viszont azt nem bírom, amikor egy nő azért kampányol, hogy ő egyenlőséget akar, ugyanazt amit a férfiak kapnak, nem akarja, hogy nőként lányként kezeljék így "diszkriminálva".

De ha ezt a nőt valaki pofán vágja, mondjuk egy férfi, akkor már nőnek számít és mennyire szemét dolog egy nőt megütni, illetve elvárja, hogy ajtót nyissanak enki, szélet tegyenek alá, stb.

Emlékszem nagyon régen volt ilyen sulimban is. Egy kiscsaj úgy érezte, hogy ő is verekedhet, nálam is bepróbálkozott, de én olyan diszkriminatív nevelést kaptam, hogy nem ütök vissza nő felé, így inkább hárította és félrevonultam. ugyanezt megtette egy mésik sráccal is aki simán hasbar úgta. Persze utána ment a sírás meg a szemetezés, hogy egy lányt hogy bánthat, stb.

Ez csak egy régi példa, vannak hasonlóak a jelenből is.

Kicsit egyoldalúak manapság az emberek nem?

2010. febr. 27. 23:11
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, abból, amit leírtál, a hülye is megmondja, hogy nem volt jogos.

De azért megjegyzem, én meg kaptam már olyanért beírást, mert az egyik fiú a suliban mindenáron meg akarta nézni, hogy nő-e már a mellem (harmadikosok voltunk), és amikor sokadszorra hárítottam el a kezét, akkor bevertem neki egyet. Én kaptam beírást, ő nem. Indok: "egy kislány ne verekedjen". Ez ugyanaz a helyzet, csak fordítva.

2016. jan. 27. 09:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!