Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Ha egy nő egyenlőséget akar a...

Ha egy nő egyenlőséget akar a férfiakkal, akkor miért nem fogadja el a teljes egyenlőséget?

Figyelt kérdés

Nem vagyok beszűkült aki szerint a nő csak gyereknevelésre és főzésre jó. Menjenek dolgozni és azzal is egyetértek, hogy ne azért kapjanak kevesebb fizut mert nők.

Viszont azt nem bírom, amikor egy nő azért kampányol, hogy ő egyenlőséget akar, ugyanazt amit a férfiak kapnak, nem akarja, hogy nőként lányként kezeljék így "diszkriminálva".

De ha ezt a nőt valaki pofán vágja, mondjuk egy férfi, akkor már nőnek számít és mennyire szemét dolog egy nőt megütni, illetve elvárja, hogy ajtót nyissanak enki, szélet tegyenek alá, stb.

Emlékszem nagyon régen volt ilyen sulimban is. Egy kiscsaj úgy érezte, hogy ő is verekedhet, nálam is bepróbálkozott, de én olyan diszkriminatív nevelést kaptam, hogy nem ütök vissza nő felé, így inkább hárította és félrevonultam. ugyanezt megtette egy mésik sráccal is aki simán hasbar úgta. Persze utána ment a sírás meg a szemetezés, hogy egy lányt hogy bánthat, stb.

Ez csak egy régi példa, vannak hasonlóak a jelenből is.

Kicsit egyoldalúak manapság az emberek nem?

2010. febr. 27. 23:11
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

számomra amúgy egyenlő testi erővel se szabad megütni egy nőt. mint mondom én ilyen neveltetést kaptam.

azt nem tartom tisztességesnek amikor egy nő kihasználja, hogy a másik nem üt vissza.

2010. febr. 28. 00:40
 12/31 anonim válasza:
100%

Valami nekem nem tiszta. Mindenki azt mondja, hogy "az erősebb ne verje a gyengébbet". Akkor kit verjen? Ha egy nála "erősebbel" is elbír, és ezért arcozik vele, akkor még annál is erősebb, nem?

Pűűha, itt nincs kegyelem, Chuck Norris úgyis a legerősebb, kár próbálkozni:D

2010. febr. 28. 00:51
 13/31 A kérdező kommentje:
jogos, de ez már egy másik téma:)
2010. febr. 28. 00:55
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

szerintem egyén függő..

pl. én nem akarom hogy nyissák nekem az ajtót, meg cipeljék a táskám ha nehéz stb.. "verekedni"(nem igazán lehet annak nevezni) osztályon belül néha szoktam, de az is poén jellegű, és nem hisztizek akkor sem ha egy 2ajtós szekrény úgy falhoz vág hogy 1 hétig lila a hátam, hisz én kezdtem. az is meglep hogy udvariasak a srácok, én ezt sem várom el, nem igénylem, nem is vagyok hozzászokva :) ha valami ünnepség miatt pakolni kell, én is ugyan úgy viszem le az asztalokat mint a fiúk, nem állok ki a sorból mint jópár lány nyafogva, hogy "ezt hogy képzeli a tanár". osztályban pár csaj felháborodik ha nem vesz nekik a fiúk fele nőnapra virágot vagy bármit, engem ez sem izgat. egyedül annyit kérek hogy mikor a nehéz napjaim vannak akkor ne piszkálódjanak. ennyi

16/L

2010. febr. 28. 11:31
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

szerintem teljesen igazad van...én is enyhén feminista vagyok és idegesít, ha valamiből azért akarnak kivonni, mert nő vagyok(pl volt egyszer egy focimeccs, ahová polgárőröket küldtek, én is az vagyok,de azt mondta a főnök,hogy egy lány nem való focimeccsre...na ez nagyon rosszul esett, mert ugyanolyan polgárőr vagyok,mint a férfiak, és nem azért léptem be,hogy csak úgy legyek, és vigyázgassanak rám)...semmivel nem érzem kevesebbnek magam egy férfinál, és a férfiak között is ugyanúgy vannak gyengék és véznák, ahogy a nők között 6 hengeres csatamalacok.... szóval a fizikális megkülönböztetés is hülyeség... egyedül annyival nem értek egyet, ha valaki megüt egy nála gyengébbet, és először üt...itt most lényegtelen, h milyen neműek... de csak ennyi....ha a gyengébb üt, akkor a másiknak joga van visszaütni és megvédenie magát, akkor is, ha nő ütött férfit... szóval, ha én megütök valakit, jogosan üthet vissza, akkor is, ha férfi

és nem várok el semmilyen előzékenységet, sőt, kimondottan kényelmetlenül érzem magam, ha valaki mondjuk fel akarja adni a kabátomat, vagy be akarja tolni a széket vagy hasonlók...persze nem szólok, mert bunkóságnak tartom, hiszen aki előzékeny, az jóindulatból,illemből,jólneveltségből teszi ezt, honnan kellene tudnia, hogy nekem ez kellemetlen? de ha lehet, el szoktam kerülni az ilyen helyzeteket

21/L

2010. febr. 28. 13:09
 16/31 anonim ***** válasza:
69%

"arról beszélek, hogy sok nő teljesen egyenjogú akar lenni, ugyanazt az elbánást akarja kapni mint egy férfi, de ha megütnék, akkor már kapásból nőnek érzi magát.

magyarul előbb férfinek érzi magát, utána nőnek. Mikor melyik aktuális. Ez az ami nem tetszik. Az ember döntse el, hogy mi-ki akar lenni."

A nő nem férfi akar lenni, hanem egyenjogú vele. Azért ez sem mindegy.

2010. febr. 28. 13:34
 17/31 anonim ***** válasza:

Jogos a kérdésed, de (a verekedés oldaláról megközelítve):

1, Össztársadalmi szinten nem elfogadott, hogy a hapsi verje a nőt. 2, A nőknél inkább „védelmező” küzdelem van (pl.: a gyerekét védi az italozó párjától), míg a hapsiknál gyakoribb a felesleges (?) bunyó. 3, Legjobban a testi adottságok szólnak a nő verése ellen (itt a gyerekvállalásra gondolok). 4, Szerintem picit a média is felelős ezért (nő vs. férfi harc), mert elég sok filmben lép nő is a küzdőtérre hapsi ellen=>sok nő tanul harcművészetet (ami jó döntés), így elfogadottabbá vált az, hogy a nőnek is jogában áll megvédenie magát – ami jogos.

Amúgy – az élet más területeire értve – nem lehetséges a teljes egyenjogúság, csak megközelítőleg, kompromisszumokkal. De a lényeg az adott dolog, munka eredménye (ami mindkét félnél tud jó lenni), így tényleg nem érdemes különbséget tenni.

F26

2010. márc. 1. 14:20
 18/31 anonim ***** válasza:

Még mindig ffi központú világban élünk.

Az igaz hogy a nők "elférfiasodtak" de ez valahol kényszer.

MEGÉLHETÉSI mert 1 fizetésből nem lehet megélni a családok többségnek A nő ha AKAR akkor dolgozhasson de ne legyen "kötelelző",csak választható.A házimunka csak akkor,MUNKA ha bejárónőt,takarítót fizetnek?

Ha a nők azt akarják, hogy ,EGYENLŐBBEK legyenek 3x annyit kell érte gürizniük.1.munka,2.háztartás.3.gyerek/ek/.

A ffi meg csak dolgozni megy,de elvárja hogy meleg vacsora legyen a 7-7 napján.

2010. márc. 3. 10:09
 19/31 A kérdező kommentje:

"szerintem egyén függő..

pl. én nem akarom hogy nyissák nekem az ajtót, meg cipeljék a táskám ha nehéz stb.. "

nézd, nem értek egyet ezzel a nézettel ,de elfogadni elfogadom, ha egy nő így érzi jól magát, akkor én megértem és nem nézem le érte. Viszont az fontos, hogy te nem azt csinálod, hogy egyik percben úgy érzed, hogy te független vagy és ugyanannyit érsz mint egy férfi ,de a másikban pedig már követeled a pozitív diszkriminációt azért mert nő vagy. tehát így elfogadható az életstílusod.

2010. márc. 3. 10:13
 20/31 A kérdező kommentje:

"A nő nem férfi akar lenni, hanem egyenjogú vele. Azért ez sem mindegy."

nézd ha ő ugyanazt akarja kapni mint a férfi, akkor ugyanazt kell adnia neki is, hisz az egyenlő jogok egyenlő kötelességekkel is járnak.

Ha egy nő ugyanazt a munkát tolja amit egy férfi, és ugyanazt a fizut kapja, ugyanazok a kötelességei, akkor abba a képbe nem fér meg az, hogy azért kapjon valami pluszt mert ő nő. nemde?

2010. márc. 3. 10:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!