Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy a feministá...

Miért van az, hogy a feministák egyenlőséget szeretnének de csak szelektíven?

Figyelt kérdés
Nem hallom sehol, hogy a feministák azért harcolnának, legyenek egyenlően reprezentálva a szemetesek, a kőművesek, autószerelők stb. szakmájában. Mindig csak a felső poziciókról van szó, az igazgatói pozíciokról, a menedzseri, miniszteri stb. Ha egyenlőség akkor legyen egyenlőség mindenhol ne csak ott ahol nekik kedvezőbb.

2023. ápr. 26. 12:32
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/75 anonim ***** válasza:
20%

"Bár ismertem olyan nőt, akit rengeteg férfi molesztált"

Miért kéne irigykednünk a péniszre?

2023. ápr. 26. 16:12
 12/75 anonim ***** válasza:
84%

"Had lássam, hogy a műkörmökkel vakolnak, glettelnek, fogják a kalapácsot fúrót."

Szoktam, képet kérsz róla? Falat festeni pl.kimondottan szeretek, glettelni nem annyira, de azt is megcsinálom. A kalapács megfogasa nem tudom, miért nehezebb mukorommel, mint nélküle, fúrót mondjuk nem nagyon szoktam használni, de azért volt már arra is példa. Nem tudom, honnan veszed, hogy a nők ezt nem csinálják, elég sokan megteszik, ha kell.

"50/50 arányban maradjon otthon az apa/anya amíg a gyermek nem lesz bölcsődés/óvodás. Ne csak a férfi legyen az eltartó."

Ezt éppenséggel elég sok nő (köztük nagyon sok feminista) szeretné elérni, én is így akartam volna, sajnos végül nem így lett, ez nem rajtam múlt. Hidd el, én örültem volna a legjobban, ha nem kettő, hanem csak egy évre esek ki a munkából.

2023. ápr. 26. 18:49
 13/75 anonim ***** válasza:
97%

"50/50 arányban maradjon otthon az apa/anya amíg a gyermek nem lesz bölcsődés/óvodás. Ne csak a férfi legyen az eltartó."

Otthon maradhat a férfi is. Más kérdés, hogy nem nagyon akarnak. De semmi sem tiltja.

Nem a férfi az eltartó, mert a nők is ugyanúgy dolgoznak, mint a férfiak.

Nem több száz évvel ezelőtt vagyunk már, amikor a nők nem dolgozhattak.

2023. ápr. 27. 08:32
 14/75 anonim ***** válasza:
87%

Férfiak, mint eltartók? Hát ezen hangosan felnevettem :D

Az megvan ugye, hogy a nők többsége dolgozik, a másik része pedig a gyerek miatt kényszerül arra, hogy otthon maradjon?

Nem Kolompárékból kéne kiindulni. Egy normál háztartásban mindkét félnek muszáj dolgoznia, ha nem akarnak jól lecsúszni.

Vicces pasik vannak itt. Komolyan. Öröm ide feljárni :D

2023. ápr. 27. 08:49
 15/75 anonim ***** válasza:
0%
Ahogy látom sikerült is kivernem a biztosítékot 3 igazi nő vagyok és megcsinálok mindent nem kell férfi kaliberű lánykánál. 😂😂
2023. ápr. 27. 12:05
 16/75 anonim ***** válasza:
93%
Ja értem, szóval ha nem csináljuk meg azokat a dolgokat, amiket szerintetek csak pénisz birtokában lehet megcsinálni, akkor az a probléma, de ha megcsináljuk, akkor azon meg röhögni lehet csak. Akkor igazából mit szeretnétek?
2023. ápr. 27. 16:47
 17/75 anonim ***** válasza:
0%
Krvákat aki befogja a száját és szétteszi a lábát a többi dologba pedig nem pofázik bele.
2023. ápr. 27. 16:53
 18/75 anonim ***** válasza:
87%
17-es, hát hajrá. Vannak ilyenek is, csak győzd megfizetni.
2023. ápr. 27. 18:32
 19/75 anonim ***** válasza:
100%

8

Feminista nő vagyok, messze nem a legalja.

Egészséges nő vagyok, tudok nőiesen viselkedni, és általában úgy is szoktam.

Nem vagyok pénzirigy. Pl képzeld, egyáltalán nem várom el a páromtól, hogy ha randevúra megyünk, ő fizessen, pedig ő megtenné. Ez úgymond hátrányos nekem bizonyos szempontból, mégis, nem kevés alkalommal van, hogy én hívom meg őt, vagy legalább felesben fizetünk.

Nem vagyok lecsúszott, frusztrált és férfi gyűlölő sem, különben nem lenne FÉRFI NEMŰ párom. Tehén pedig aztán végképp nem vagyok.

"Mert leszbikusok, bukott nők, sérültek, stb." Helyett, normális nők, akik nem akarják, hogy elnyomják őket....

"Bár ismertem olyan nőt, akit rengeteg férfi molesztált, és nem lett ilyen hülye feminista."

Nem attól lesz valaki normális, feminista nő, hogy kizsákmányolják őt...

2023. máj. 9. 19:01
 20/75 A kérdező kommentje:
Nem azzal van a baj ha egyenlő esélyt kér bárki is, hanem azzal amikor egyenlőséget kikényszerítnek egy adott szervezet keretén belül. A kvóta rendszerek azok amik nem szabadna eltolják a teljesítményen alapuló rendszert egy mesterséges egyenlőség irányába. Ha egyenlőség alakul ki valahol mert egyformán tehetségesek benne a felek az rendben van, de csak azért, hogy az egyenlőség látszatát tartsuk fenn, azért nem kéne eröltetni ezt a dolgot, mert az előbb utóbb úgyis ellenünk fog fordulni.
2023. máj. 14. 20:59
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!