Van olyan ország ahol a nők teljesen egyenlőek a férfiakkal? Példák?
Olyan országokra vagyok kíváncsi, ahol politikában valamint társadalmi életben is egyenlő jogokkal rendelkeznek a nők, ma 2021-ben. Továbbá nem fütyülnek a férfiak az utcán a nőkre, kevés/nulla a száma a szexuális zaklatásnak, erőszaknak, stb...
Válaszokat kérlek kulturáltan fogalmazd meg, előre is köszönöm.
Ajánlom figyelmedbe Geert Hofstede MAS-indexének elemzését...
Talán azt választ ad a kérdésedre!
Eredményes elemzést kívánok!
Nálunk a nőknek ugyanaz a bértáblázata mint a férfiaknak.
Ha viszont egy nő hasonló tapasztalattal és kvalitásokkal rendelkezik egy pályázaton mint én, nagy eséllyel nekik kedveznek.
Ha épp kell nő a női kvótába, akkor lehet képzetlenebb is, akkor is ő részesül előnyben.
Vannak külön női parkolók.
Még nem láttam férfi parkolót.
Szóval itt sem egyenlőek a jogok, hanem több van nekik.
Az adott országban a keleti és nyugati tartományok közt van bérdiszkrimináció, nemtől függetlenül.
Teljesen egyenlő az lehetetlen, hiszen másmilyennek születünk. Szaporodjunk osztódással?
Egy hülye példa az illemhelyekkel. Ha a férfi nem mehet be a nőibe és fordítva akkor nem egyenlőek a jogaik. Egyenlőség csak úgy lehet, ha senki semelyikbe nem mehet, vagy mindenki bármelyikbe. Melyiket választod?
"... a nők teljesen egyenlőek a férfiakkal?"
Nem mert a nőknek p1nájuk a férfiaknak f@szuk van.
Az összes országban.
Ivartalan faj szeretnél lenni?
" "... a nők teljesen egyenlőek a férfiakkal?"
Nem mert a nőknek p1nájuk a férfiaknak f@szuk van."
Mondjuk nem ártana, ha éreznéd a különbséget az egyenlő és az egyforma szó jelentése között. xD
Egyenlőségről van szó (egyenlő jogokról) és nem egyformaságról!
Egyenlőség van Magyarországon, és az egész EU-ban.
Arab országok között egyedül Tunéziában van egyenjogúság. Rendőrnőket is lehet látni, meg katonákat.
A többi arab ország például elmaradott, nincs egyenjogúság, a nők nem jogképesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!