Van olyan ország ahol a nők teljesen egyenlőek a férfiakkal? Példák?
Olyan országokra vagyok kíváncsi, ahol politikában valamint társadalmi életben is egyenlő jogokkal rendelkeznek a nők, ma 2021-ben. Továbbá nem fütyülnek a férfiak az utcán a nőkre, kevés/nulla a száma a szexuális zaklatásnak, erőszaknak, stb...
Válaszokat kérlek kulturáltan fogalmazd meg, előre is köszönöm.
Magyarország
"ahol politikában" férfiak és nők is elindulhatnak a választásokon, mindenki lehet politikus, vannak férfi is női politikusok is.
"valamint társadalmi életben is egyenlő jogokkal rendelkeznek a nők" A jogok is egyenlőek, nincsen külön nőkre érvényes Polgári Törvénykönyv, vagy Büntető Törvénykönyv, egyenlőek a jogok.
("ma 2021-ben" Ez nem egy naponta változó dolog, hogy egyenlőség van-e, de napjainkban, a jelenkorban így van.)
"Továbbá nem fütyülnek a férfiak az utcán a nőkre" Ezt nem értem, mit jelent, a nők is "fütyülhetnek", és a férfiaknak sem kötelező, ez nem egyenjogúság, hanem viselkedés, szokás.
"kevés/nulla a száma a szexuális zaklatásnak, erőszaknak" Hát... ez szerintem statisztika, tessék: [link] , [link] , [link] .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!