Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Külföldön élő magyarok, mikor...

Külföldön élő magyarok, mikor terveztek visszatérni Magyarországra? (szavazás)

Figyelt kérdés
Mostanában sokat elmélkedem a kivándorlás témakörén. Valamilyen szinten érintett vagyok, bár én Magyarországon élek, sosem hagytam el az országot, legfeljebb egy délutáni kirándulás erejéig, ám a volt nejem a gyermekeim és a régi barátaim zöme mind kivándoroltak. Sokan úgy mentek ki, hogy csak pár hónapra, legfeljebb 2-3 évre, hogy jól megszedve magukat hazatérve menő kocsit és/vagy házat vegyenek maguknak, ezzel szemben van aki már 10-12 éve is kint nyomja a melót, sőt véglegesen berendezkedett a külföldi életre. Felmerült bennem a kérdés, vajon visszatérnek-e valaha a külföldre kivándorolt barátaim, szomszédjaim, családom?

2022. nov. 22. 08:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/72 anonim ***** válasza:
81%

Elnézést, lemaradt.

Fura mód rajtad (58.) meg a kérdezőn kívül, az összes hozzászóló azon a véleményen van, amit én is tapasztaltam Magyarországgal kapcsolatban.

Amúgy belgyógyász főorvos vagyok.

Mondjuk én Svájcban telepedtem le.

De Anglián kívül jobb Ausztria, Németország, Benelux államok, Skandináv államok, Svájc, ha már - általános - élhetőség, mentalitás.

Amit akartam, azt leírtam.

Örülök neki, hogy megannyi értelmes hozzászóló osztotta az én véleményemet is.

Őket nem érdemli meg Magyarország.

Minden jót kívánok nekik!

2022. nov. 25. 04:32
 62/72 anonim ***** válasza:
44%

58-as hozzászólóval egyetértek gazdasági szempontból legjobb választás ha csóró országból dolgozol távmunkában fejlett országba. Annyival egészítem ki hogy magyarországtól is van kedvezőbb adózású ország én romániába költöztem el mert vállalkozóként kevesebbet kell adóznom és contract szerződéssel dolgozom amerikai digitális marketinggel és recommender engine fejlesztéssel foglalkozó cégnek.

61-es hozzászóló te orvosként teljesen inkompetens vagy a gazdasági és pénzügyi folyamatok mély értelmezéséhez mivel semmi releváns szakképesítésed nincs a témában ezért nincs értékelhető véleményed. Orvosként megértem a frusztrációdat mivel ameddig te operálod a fekáliát meg a hugyot az emberekböl ameddig én a pálmafák alól figyelem a komoly többdimenziós reziduális függetlenség spektrálsűrűségfüggvény becslésén alapuló automatikus ARCH-GARCH folyamatok Deep neurális hálózatokkal történő kiértékelését amivel a gazdaság alakulása előrejelezhető és megcélozható a szükséges célcsoport a szolgáltatásainkkal amit a digital marketing companyval szolgáltatunk. Nem az országot kell szidni hogy besültél és nem sikerült ilyen sokra vinned mint nekem vagy az 58-as hozzászólónak egyszerűen tálentumnak kellett volna születni, na eriggyél az éjszakai műszakodba én pedig a MacBook Promról nézem a kriptovaluták alakulását és ha kell 1 évi béredet bepörgetem mert egy igazi befektetö vagyok te pedig egy sima munkásember. Másik dolog hogy voltam svájcban semmi más az egész ország mint egy erdö kb olyan mint egy tanyavilág az egész hely nekem nem europai a pacekom hanem egyenesen Dubajból származik.

Kérdezőnek pedig annyit mondanék ha ilyen iszonyat intelligens Úriembernek születsz mint én vagyok bárhol megállod a helyedet ;) még Afrikában is ;)

2022. nov. 25. 19:56
 63/72 anonim ***** válasza:
100%

"58-as hozzászólóval egyetértek gazdasági szempontból legjobb választás ha csóró országból dolgozol távmunkában fejlett országba."

Ha te annyira, annyira qrva fasza csávó vagy, és annyira sokat keresel, akkor nem qrva mindegy, honnan dolgozol? Hiszen te annyira sikeres egy faszagyerek vagy, hogy bárhol meg tudsz engedni magadnak bármit.

2022. nov. 25. 20:18
 64/72 A kérdező kommentje:

Megdöbbentem néhány válaszon és érven, ami Magyarország ellen szól. Itt már annyi információ elhangzott, hogy nehéz is lenne mindenre válaszolni. De azért kiemelnék néhány dolgot.

-Az ingatlanok árai elkezdtek felfele menni Magyarországon az elmúlt 10 évben. Ez tényleg igaz, ám az is igaz, hogy itt még mindig olcsóbbak, mint a ,,fejlettebb" országokban. Az építőipar dübörög, hála a CSOK támogatásoknak. A volt szomszédom Németországban vett egy viszonylag olcsó házacskát magának, mert ő is odakint képzeli leélni a hátralévő életét, viszont osztott-szorzott és a felújítást magyar szakikra bízta, akik innen vitték ki Németországba a ház felújítás anyagának öblös részét. Mert itt még mindig harmadába került minden és bőven megérte utaztatni a szakikat és az építőanyagot.

-Aztán ott van az alkoholizmus, mint népbetegség. Ez a betegség nem igazán nézi a származást és az értelmi képességet sem. Alkuszok mindenhol vannak és mindenhol rendelkezésre áll az ingyenes leghatékonyabb gyógymód is. A kérdés csupán az, hogy ki mer ezen változtatni és ki nem. Példaként had említsem meg András barátomat, aki már 26 éve nem iszik és egész jól elboldogul ebben az országban. Gyakorlatilag közszereplővé vált a múlt hétvégén. https://www.youtube.com/watch?v=sBE4thaM-qc Ezt az infót csupán azért merészeltem leírni róla, mert a műsorban is elhangzott más érdekességekkel együtt. A lényeg, hogy ismerem az alkoholizmust, mint jelenséget és a betegségről is sok információm van. Sőt kábítószerek terén is otthon vagyok. Csupán azért nem szívok el egy spanglit, mert már nem kell élnem ilyenekkel. A probléma ott kezdődik, hogy világszinten csinál bizniszt a gyógyszeripar a betegekből.

-Ha már egészségügy. Várólisták mindenhol vannak. Itt talán hosszabbak, mint másutt, de ez a kivándorolt orvosok okozta űr miatt keletkező jelenség. A probléma az, hogy nem kereshet egy orvos Magyarországon annyit, mint nyugatabbra, mert az elfogadhatatlan bérkülönbség lenne más területekkel szemben. Viszont ha egy kőműves és egy orvos átlagkeresete közti különbséget vesszük, az gyakorlatilag megeggyezik egy nyugatibb országban tapasztalható bérkülönbséggel. Most ezzel mit lehet tenni? Én nem értem, hogy hogyan sikerűlt, de itt a környékemen, akármikor megyek orvoshoz, gyakorlatilag üres a váróterem az 5 évvel ezelőtti helyzethez képest. Nem tudom, mivel oltották be a népet a COVID alatt, de mintha megszűnnének a gyakorlatban a betegek. Én ezt tapasztalom.

-Aztán valaki a közbiztonságot is emlegette. Azt tudom elmondani, hogy a rendőri korrupció gyakorlatilag megszűnt. Itt a kádár korszakot emlegetik külföldi honfitársaim, de ma már meg sem merik próbálni megkenni a rendőröket az emberek, mert abból börtön lenne. Én Letenyén élek. Ez egy határ menti település. Itt is és a környék falvaiban is térfigyelő kamerák örzik a békét. Nem azt mondom, hogy nincs bűnözés, de inkább pitiáner dolgok vannak. Elfordulnak gyilkosságok, rablások, lopások, de ha azt nézzük, mennyi balhé van Magyarországon és mennyi egy másik országban, akkor megdöbbentő, hogy milyen békés hely is a kárpátmedence. A statisztikát az embercsempészet rontja le.

- Ha már itt tartunk. Nálunk nem jellemző, hogy bevándorlók tegyenek testi, lelki vagy szexuális erőszakot a lakosság tagjain. Sőt, az egykoron duhajkodó cigányság is visszavett a habitusából. Tehát továbbra is tartom, hogy Magyarország egy egészen békés hely. A napokban közölte a Viktor, hogy migráció szempontjából mi is a nemzetünk stratégiája. Ez elég egyértelmű. Nem engedjük be a lázadó munkakerülőket, viszont beengedjük a békés munkavállalókat. Nem biztos, hogy a legjobb rostálási mód a káros beáramló elemek kiszűrésére, de hatékonynak tűnik.

Azt pedig mindenki fogadja el és vegye tudomásul, hogy Budapest nem egyenlő Magyarországgal. Ha hiszitek, ha nem, Budapest az ország elmúlt időszakát tekintve a legkevesebbet fejlődő régió. Pedig érdekes módon a zöldpolitikát hirdető LMP-s polgármester vezeti és így sem igazán fejlődik. Van egy barátom, akit fél éve ismertem meg. Ő Budapestről ,,menekült" le vidékre, mert belátta, hogy az úgy egy kicsit veszélyes hely. Vett egy családi házat, néhány állatot és földet kezdett hobbyszinten művelni. 1-másfél évvel az elköltözése után ott tart, hogy házi készítményeinek piaci árusításán gondolkodik. Azt mondja, vidéken nyugalom van és barátságos emberek. Az ő szávaival élve összehasonlíthatatlan a Budapesten élők mentalitása a vidéken élőkével.

Ezt csak azért írom le, mert van egy olyan megérzésem, hogy a válaszolók javarésze Budapesti emlékekből táplálkozva hozza meg Magyarországot sújtó ítéletét.

Viszont van egy másik barátom, aki 15 éve felköltözött Budapestre. Nyögi az albérletet és neki meg az jött be. Igaz, hogy én mindeközben ugyanazokkal az alapokkal indulva már túladtam egy családi házon, ami gyakorlatilag nem került annyiba sem, mintha albérletet fizetnék, hála a magyar CSOK rendszernek. Mondjuk az más kérdés, hogy a válásomkor én önként és dalolva mondtam le az ingatlanjaink rám eső részéről a gyerekek javára. Végül is, ha nem vagyok szülőnek való, gondoltam a minimum, hogy mindent a gyerekeknek adok, amim csak van. Nem vagyok szent ember, de szerintem ez így korrekt.

Én megdöbbentem a válaszokon. Némelyikről azt feltételeztem, hogy egy unatkozó álmodozó tini írogatta őket. Aztán kiderült, hogy állítólag értelmes felnőtt emberek válaszoltak.

Megdöbbentett néhány válasz, és elég komoly ellenszenvet váltott ki bennem. Én azt vártam, hogy érveket kapok arra nézve, hogy mi van Amerikában, Németországban, Ausztriában vagy a briteknél, amiért érdemes kimenni. De ezzel szemben azt kaptam, hogy milyen okból hagytátok el az országot, de csupán kevesen írták meg, hogy milyen vonzó tulajdonságok miatt maradtok az adott országban. Na nekik jár a dícséret az értelmes válaszadásért.

Köszönöm a válaszokat.

Ha van kedve valakinek még ajándékba megírni, hogy egy-egy országban, ahol jelenleg éltek mi a legbájosabb, legvonzóbb dolog, azt örömmel fogadnám. De amolyan kifejtősebb módon. Értem én, hogy más a mentalitás, de mivel jobb ott, mint itt. Értem én, hogy jogbiztonság, de az mit jelent ott a gyakorlatban. De lehet ez a téma megérne egy külön kérdést, mert engem érdekel ez a dolog.

Sajnálom, hogy gyűlölködőnek tűntem az elején, de ismétlem, néhány válasz megdöbbentett és mélyen a hazaszerető szívembe gázolt.

Köszi minden választ.

2022. nov. 26. 12:37
 65/72 anonim ***** válasza:
42%

Én saját ügyvédi irodával rendelkező ügyvédként tevékenykedem Magyarországon, elsődlegesen ingatlan adás-vételi szerződésekkel, kilakoltatások jogi alapjának megteremtésével és derivatív ügyletekkel foglalkozom. Nagyon jól élek és jól érzem magamat az országban, de hozzáteszem ha a tehetségem kimerülne a tányérok mosogatásában és a padló felmosásában valószínű én is boldog lennék az 1500 eurós havi bérrel Ausztriában vagy Svájcban egy konténerben élve és szidnám Magyarországot hogy nekem csak ennyi jutott. Ingatlan eladás esetén 1 óra alatt megkeresem azt a bért amiért itt az elégedetlenkedő tömegek 12 óráznak egy hónapon át külföldön.

Mondanám hogy állok szívesen az Önök rendelkezésére is de itt a többségnek még saját ingatlana sincs.

2022. nov. 26. 13:56
 66/72 A kérdező kommentje:

Utolsó, saját erőből szerezted a jogi diplomádat vagy anyuciék pénzelték?

Bennem csupán ez a kérdés merült fel. Illetve még egy kérdés: Hálás vagy-e a kormánynak, hogy felpörgette a magyar ingatlanpiacot a CSOK rendszerrel?

2022. nov. 26. 14:18
 67/72 anonim ***** válasza:
#65 Szövegértelmezést nem tanítanak a jogi egyetemen? Eddig csak kb. 20-szor lett leírva az eddigi kommentekben, hogy egyáltalán nem csak anyagi okai vannak annak, hogy nem akarnak visszajönni külföldről.
2022. nov. 26. 14:18
 68/72 A kérdező kommentje:

Van akinél a pénz beszél. Ne várj megtérést egy ügyvédtől se! :D

Bocs Petrocselli, de az egész magyar társadalom ismeri az ügyvédek mentalitását. Ráadásul a pénz inkább teher, mint áldás. Nem tudhatod, hogy az asszony akkor is szeretne-e, ha szegény lennél. Ha pedig mégis tudod, hogy erre a válasz egy jó nagy nem, akkor szép kis presztízs pár lehettek.

2022. nov. 26. 15:54
 69/72 anonim ***** válasza:
2022. nov. 29. 08:28
 70/72 anonim ***** válasza:
53%

#69 svájcban lakok már 8 éve feleségem is román származásu svájcban született gádzsi ugyhogy meg kaptam svájci allam polgárságot ien helyekröl mi is rendszeresen fizetés nélkül távoztunk ameddig be nem zárt xDD

Most át kell utazni szomszed településbe ha ujra akarunk nagybevásárlást tartani a legközelebbi önkiszolgalobol de jo hogy montad lassan esedékesé válik he

2022. nov. 29. 14:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!