Külföldön élő magyarok, mikor terveztek visszatérni Magyarországra? (szavazás)
Nekem egy rokonom kint él Németországban. Ő azt mondta, hogy pont leszarják, honnan jöttél, ha van valami értelmes szaktudásod, plusz beszéled a nyelvet. Vagy csak a nagyon hülyéket érdekli. Egy barátom idénymunkásként dolgozott Franciaországban pár heteket. Ő azt állítja, hogy kint tisztességesebben bánnak egy segédmunkással, mint itthon egy egyetemi díszdoktorral... Szóval csúsztatsz, kérdező. Az meg, hogy mindig mindenért rajtunk kívül álló dolgokat hibáztatunk, kicsit már unalmas... Még Andrásfalvy Bertalan Széchenyi-díjas néprajzkutató, az Antall-kormány kultuszminisztere is beismerte, hogy Trianonban egy sok évszázados elhibázott, a magyar arisztokrácia érdekeit kiszolgáló politika is vastagon közrejátszott:
23-as: Mi az hogy engem nem tiltasz ki kérdező? Én csak szimplán szégyelljem magam? Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni? Én már sz.rt érek?
Üdvözlettel Majamiból (ha méltóztatsz hazaengedni, akkor Borsodból) :DDDD
“Kitiltalak az országból, mától nem élhetsz Magyarországon életvitelszerűen.”
Rendben.
Ami a környezetvédelmet illeti.
Példa:
Nézz utána, mi megy Gödön (Samsung).
Na ennyire korrupt Magyarország. A környezetvédelem addig terjed, ameddig le nem fizetik az illetékeseket.
Kérdező.
“Nem, ott csicska magyar vagy”
A 3-as, 10-es és 12-es válaszomat kiemelve a többi válaszom közül, elhiszed, hogy én “csicska” vagyok külföldön?
Mert - Magyarországon - azt tapasztaltam, hogy akinek van igazságérzete, tájékozott, magasan képzett, a te szóhasználatoddal élve:
“csicskának” nézett engem (mégis irigyek voltak rám és lekezelők) a tudatlan embertömeg (felettesek, politikusok, vállalkozók).
Kérdező, mi alapján ítélkezel a külföldi élet és a külföldön élők felett, amikor sose jártál Magyarországon kívül? Olyan témában próbálsz okosnak tűnni, ami kapcsán semmilyen tapasztalatod nincs külföldön.
Egyáltalán nem néznek kevesebbnek külföldön, épp ellenkezőleg: minden szempontból jól be tudtam illeszkedni, ezért se költöznék vissza Budapestre.
Ha beszéled az ország nyelvét, ismered és tiszteled (és kedveled) a helyi kultúrát és felveszed a helyi életritmust, nem lesznek problémáid a származásodat illetően; minden más (tanulmányok, munkalehetőségek) ugyanúgy működik, rajtad múlik elsősorban a dolog. Nyitottnak és sokoldalúnak kell lenni.
26/N (#9)
5-ös tökéletesen leírta.
Ezért nem megyünk haza mi sem.
Minek? Egy ilyen országba?
Hiába vannak szép helyek, hogyha közlekedés pl nincs (a napi 3 buszt nem számítom annak), a mentalitás borzalmas (bunkó, alpári, suttyó, agresszív vagy búval b...), a szolgáltatások dettó, stb. stb.
Szerettem otthon élni míg volt jövőnk. Most már nincs és jóideig nem is lesz.
10-15 évig, hiába váltanának holnap kormányt.
Na, látod, kérdező, TE ékes példája vagy, hogy milyen emberek miatt! nem akarok hazamenni.
Hát pont ezért. Elvagy valami nemlétező valóságban, és mindenkit lefikázol, aki REÁLISAN rávilágít a dolgokra.
Magyarországon már csak az ilyen tudatlan kérdező-félék fognak maradni.
Meg is érdemlik, amit kapnak.
De az értelmi képességük már kevés lesz, hogy összetettebb problémákat megoldjanak, így a rezsim rabszolgái lesznek életük végéig.
Sebaj, majd büszkén éhezhetnek és közben kapaszkodhatnak a múltba, illetve a hazaszeretet hamis illúziójába, mert az értelmiség elüldözésével és a bűnöző, ostoba politikai vezérkarral Magyarországnak se jelene se jövője.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!