Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Külföldön élő magyarok, mikor...

Külföldön élő magyarok, mikor terveztek visszatérni Magyarországra? (szavazás)

Figyelt kérdés
Mostanában sokat elmélkedem a kivándorlás témakörén. Valamilyen szinten érintett vagyok, bár én Magyarországon élek, sosem hagytam el az országot, legfeljebb egy délutáni kirándulás erejéig, ám a volt nejem a gyermekeim és a régi barátaim zöme mind kivándoroltak. Sokan úgy mentek ki, hogy csak pár hónapra, legfeljebb 2-3 évre, hogy jól megszedve magukat hazatérve menő kocsit és/vagy házat vegyenek maguknak, ezzel szemben van aki már 10-12 éve is kint nyomja a melót, sőt véglegesen berendezkedett a külföldi életre. Felmerült bennem a kérdés, vajon visszatérnek-e valaha a külföldre kivándorolt barátaim, szomszédjaim, családom?

2022. nov. 22. 08:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 anonim ***** válasza:
91%

En igazabol jol ereztem magam Magyarorszagon, egy dolog hianyzott, hogy nem talaltam magamnak part. Vegulis megismerkedtem valakivel aki amerikai es kikoltoztem, megnosultem.

Ha lenne innen amerikabol passziv bevetelem, vagy otthonrol tudnek dolgozni akkor Magyarorszagon laknek, legalabbis az ev nagy reszet ott toltenem. Az itteni hazamat azert megtartanam mert sose lehet tudni mikor lesz olyan mint pl a covid idejen hogy meg az utcan is maszkot kell hordani

2022. nov. 23. 00:10
 32/72 anonim ***** válasza:
100%

Nem hinnem hogy én valaha is haza fogok menni, nincs miért, kiért.

Rossz mert ott születtem de ez van, itt jobb.

2022. nov. 23. 09:35
 33/72 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak az anyagiak miatt gáz Magyarország. A közhangulattal, a mentalitással se stimmel valami. Hogy a létbizonytalanság, a depi árad mindenhonnan, hogy ilyen fásultak, besavanyodottak, bunkók az emberek, hogy bemegyek egy boltba és olyan, mintha legszívesebben lehánynának. Persze ezek is összefüggésben lehetnek az anyagiakkal, vagyis ha jobban élnének az emberek, valszeg kedvesebbek lennének. De én már ebben se vagyok biztos, lehet itt genetikailag van valami alapvetően elb*szva.
2022. nov. 23. 10:07
 34/72 A kérdező kommentje:

Elnézést kérek a tegnapi kirohanásomért.

Való igaz, hogy külföldi tapasztalatom nincs. Én abból indulok ki, ahogy a külföldi cégek kezelik a magyarországi telephelyeiken a munkavállalókat. Én is egy német multinak dolgozok. Csak én Magyarországon. Szeretem a munkámat és a kollégákat, de azt a zsugori és kapzsi mentalitást, amit tapasztalok a némettől nem igazán szeretem. A helyzet pedig az, hogy nem csak a német, hanem a többi külföldi is gyakorlatilag olcsó k.urvának nézi illetve úgy kezeli a magyar munkaerőt. Ha ezt teszik egy olyan országban, ahol gyakorlatilag vendégek, akkor mit művelhetnek a vendégeikkel odahaza. Képzett munkavállalónak tartom magam. Viszont képességeimmel eszem ágában sincs úgy szolgálni a külföldinek, hogy abból ne profitálhatna a saját hazám.

Igen, a politika Magyarországon elég extrém mostanában. De én nem érzem helyénvalónak a részemről, hogy elhagyjam azt a földet, amiért őseink a vérüket adták és az életük árán védtek évszázadokon át. De azzal is tisztában vagyok, ismerve magamat, ha belekostólnék a jóba, akkor én sem akarnék visszatérni ebbe az országba. Van a magyar népmeséknek egy része, ( https://www.youtube.com/watch?v=Kg5ayjmYBu8 ) amiben a szegény ember gondolkodik, hogy mit csináljon az egyetlen kakasával. Kb úgy gondolkodik, mint én. Nem vágja le, mert akkor minden gyerekének jutna belőle egy falat. A gyerekek még sosem ettek húst és ha belekostolnának, már nem ennék meg a rosszabb ételt. Inkább elviszi elajándékozza a királynak.

Nagyjából ezt teszem én is. Kifizetem fizetésem 1/3-át adóba és levonásokba, másik 1/3-át, akkor, amikor megveszem a dolgaimat. Persze nincs semmim csak egy öreg legendás autóm, amibe bele fér az egész életem, ami nélkülözhető, ám ennek van egy nagy előnye is. Tőlem elvenni sem lehet nagyon semmit.

Lehet mondani, hogy a tesze-tosza és gyáva emberek maradnak itthon, én viszont azt mondom, hogy a legszívósabbak azok, akik itthon maradtak. És mint ahogy már egyszer leírtam: A patkányok menekülnek előszőr a sülyedő hajóról is.

És kivándorolt honfitársaim, ahogy vártam a szavazásból kiderűlt, hogy soha sem terveznek hazatérni. Íme, bebizonyosodott, hogy hazaárulók. Akik itthon maradtak vagy hazatérnének egyetlen egy alapvető dologban különböznek azoktól, akik soha vissza nem térnének: Az önzőségükben.

Nem mondom, hogy ez a helyzet tökéletes, ám arra is jó, hogy elválassza az ocsut a búzától. Van különbség aközött, hogy az ember csupán a saját érdekeit teszi-e maga elé vagy esetleg mindenki másét is. Ezt hívják alázatnak. Kint vagytok. Jól megismertétek a kinti módszereket, politikát és ahelyett, hogy jobb hellyé tennétek a világot azzal, hogy hazatérve megosztanátok ezeket a módszereket tapasztalatokat azokkal, akik őrzék a magyarság esszenciáját inkább csak élvezitek a kinti életet. Hát nem ezt teszi egy "dagonyapolgár"? Pedig a saját szátokból ítéllek meg benneteket, nem máséból.

Persze, csúsztatom a tényeket, lehet ezt mondani. Miamiban élő honfitársaimnak üzenem, hogy az USA az egyik ország, amely nagy mértékben felelős a globális környezetváltozásért és a környezetszennyezésért. A németek pedig felégették az egész világot. Való igaz az osztrákokról rosszat mondani nem tudok, szerintem a Monarchia egész jó volt mindenkinek, nyilván még Ausztriának is, ha olyan nehezen engedtek el minket.

Londonról pedig írt az elején egyik honfitársunk, aki a hazaköltözésen gondolkodik.

Itt Magyarországon egy eléggé elcseszett bő 100 év áll mögöttünk. Aki tehette, az lopott, aki pedig ennek ellenére sem lopott az valószínűleg vagy tudott valamit vagy csak alapból jó ember. Szerintem.

És elnézést kérek mindenkitől, akit ,,hazaárulónak" tituláltam azért , mert soha sem tervez visszatérni. Talán a dezertőr jobb lenne.

Viszont felteszem a költői kérdést: Hogyan lehetséges az, hogy ilyen nagy különbségek mellett mégis ugyanezen az oldalon töltjük mind a szabadidőnket? Mi van Miami? Lógatod a lábad a Beach-en, és közben gyakorizol? Abban az országban, amely mindenkitől kicsalja az olajat és olyan mocskos módon manipulálja a világot, hogy abból lehetőség szerint csak neki legyen haszna? Biden az elnöke annak az országnak, aki a levegővel szokott kezet fogni, könyörgöm.

Mindenkit kitiltok ebből az országból, aki elhagyta és soha sem tervez visszatérni, kivéve, ha családi oka van rá.

Ez előbbi mondatom volt a poén része.

A magyar föld haza vár midnyájotokat!

Mégegyszer elnézést, ha valakit megbántottam, de nekem a szívem szakad meg, hogy ezt kell látnom és tapasztalnom. Sok sikert!

Hosszú, eredményes életet kívánok! (vulkáni közmondás)

2022. nov. 23. 12:53
 35/72 anonim ***** válasza:
100%

Szóval azért volnánk patkányok, önzők és hazaárulók, mert más országokban találtuk meg a boldogságunkat?

Én például azért is hagytam el Magyarországot, mert a magyar kultúta és mentalitás sose állt közel hozzám, így adta magát, hogy olyan helyre költözzek, ami sokkal közelebb áll hozzám. Nem értem, ez neked miért ekkora probléma. Hadd élje mindenki úgy az életét, ahogy szeretné.

Én például jelenleg azért vagyok fent a Gyakorin, mert ágyhoz vagyok kötve és sok időm van az interneten, ennyi.

26/N (#9 + #26)

2022. nov. 23. 13:23
 36/72 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Hiába próbálod javítani, szépíteni az írásod, azon nem változtat, hogy tipikus tudatlan, átlag magyar vagy.

A te fajtád pontosan megérdemli, hogy a magyarországi balkáni pöcegödörben maradjon.

“Talán a dezertőr jobb lenne.”

Mivel senkit nem kényszerítenek, hogy Magyarországon maradjon, mert ez már nem az agymosott, ócska Kádár rendszer, így nem is beszélhetünk szökevényekről.

Illetve, személy szerint ÉN nem álltam át a hanyatló nyugat oldalára, mert én világpolgár vagyok.

[link]

Még az adott szó jelentésével sem vagy tisztába te nagy magyarkodó.

(#3, #4, #6, #10, #12, #13, #15, #17, #24, #25, #30. hozzászóló)

Bízom abban, hogy az életrevaló, magas intelligenciával megáldott, jólelkű, fejlődni és tanulni akaró, elszánt, kritikusan gondolkodó, magasan képzett emberek végleg elhagyják Magyarországot, mert a magyarországi (80%) nép nem érdemli meg a valódi értelmiséget.

2022. nov. 23. 14:05
 37/72 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. El sem tudjátok képzelni milyen sokat jelentenek nekem. Isten vigyázzon rátok, bárhol is éltek!
2022. nov. 23. 22:42
 38/72 anonim ***** válasza:
100%
Milyen szép kívánság azoknak, akiket korábban patkánynak neveztél.
2022. nov. 23. 23:09
 39/72 anonim ***** válasza:
77%
Van aki előbb ember, és csak utána magyar. És van aki előbb magyar, és csak utána ember. Ennyi.
2022. nov. 24. 00:05
 40/72 A kérdező kommentje:
Ige, patkánynak, dezertőrnek neveztem a kivándorló magyarokat, de mindezt azért egy elég sérelmes 3.válasz után. Kicsit magamra vettem és az itthon maradt honfitársaimra. Tudod ki akar ezek után külföldre menni. Én biztos nem mennék olyanok közé, akik ilyen lenézően beszélnek a saját fajtájukról. A 3. válaszolóhoz hasonlóknak üzenem: A vér nem válik vízzé büdös k.csögök! Most már teljesen átfordítottam magamban ezt a dolgot. Magyarország csak nyert azzal, hogy a soha vissza nem térők elhagyták ezt az országot. Így lett tisztább, így lett szebb. köszönöm nektek, hogy eltakarodtatok. Előbb is megtehettétek volna. maradjatok, ahol vagytok, én is maradok ahol vagyok. Komolyan, hálás vagyok nektek, hogy dobbantottatok. Többségben hála Istennek a f.aszik mentek el és így több pina marad a magamfajta kalandoroknak. Mert a magyar pina igazi hungarikum, olyat máshol aligha találsz. Legyen ez a végszóm. Áldott és boldog életet!
2022. nov. 24. 00:18
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!