Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Külföldön élő magyarok, mikor...

Külföldön élő magyarok, mikor terveztek visszatérni Magyarországra? (szavazás)

Figyelt kérdés
Mostanában sokat elmélkedem a kivándorlás témakörén. Valamilyen szinten érintett vagyok, bár én Magyarországon élek, sosem hagytam el az országot, legfeljebb egy délutáni kirándulás erejéig, ám a volt nejem a gyermekeim és a régi barátaim zöme mind kivándoroltak. Sokan úgy mentek ki, hogy csak pár hónapra, legfeljebb 2-3 évre, hogy jól megszedve magukat hazatérve menő kocsit és/vagy házat vegyenek maguknak, ezzel szemben van aki már 10-12 éve is kint nyomja a melót, sőt véglegesen berendezkedett a külföldi életre. Felmerült bennem a kérdés, vajon visszatérnek-e valaha a külföldre kivándorolt barátaim, szomszédjaim, családom?

2022. nov. 22. 08:19
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/72 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel a stílusoddal pont az bizonyítod, hogy bölcs döntés volt eljönnünk. Már ne is haragudj, de rohadt bunkó és alpári a stílusod. Hogy beszélhetsz így olyanokról, akiket nem ismersz és semmi rosszat nem tettek?

Üdv egy "magyar pina" (szexisták vagyunk, mi?, aki külföldön él külföldi férfival és többet vissza se menne Magyarországra.

25N

2022. nov. 24. 00:35
 42/72 anonim ***** válasza:
100%
Milyen vér, te gyökér?? Mutasd már meg a családfádat... Talán Álmos vezérig vissza tudod vezetni? Véletlenül sincs benned semmilyen sváb, szlovák, kun, zsidó, besenyő, gepida, longobárd vagy román vér? Te tényleg teljesen fajtiszta vagy? Ha meg nem, akkor mi a f*szról beszélsz?
2022. nov. 24. 00:39
 43/72 anonim ***** válasza:
100%

Én azt vettem észre hogy a magyarok többsége genetikailag hibás vagy a kommunizmus nevelte beléjük ezt a kisebbségi komplexumot vagy nem tudom honnan ered ez a bánat, de én például az USA-ban élek (már az amerikai állampolgárságot is megkaptam mert ide házasodtam) és a legnagyobb különbséget nem az anyagiakban lehet érezni hanem az emberek mentalitásában.

Én a magyarokban azt látom hogy a jó életük ellenére is folyamatos a siránkozás / depresszió / negativitás / "jajj de rossz nekem" / "máshol mennyivel jobb" / "Magyarország egy sz@r ország" hozzáállás, ezzel szemben Amerikában az utolsó fos környéken nevelkedett redneckben is benne van az önbizalom / "én vagyok a valaki" / "Amerika a legjobb ország" / "proud american" / arrogancia és elhiszi hogy neki milyen jó...

Szóval én azt tapasztaltam hogy a magyarok többsége teljesen ok nélkül szenved letargiában holott egy teljesen jó életet leélhetne Magyarországon, az amerikai ember pedig éli az életét, jól érzi magát, szórakozik stb... sokkal életvidámabb.

2022. nov. 24. 00:50
 44/72 anonim ***** válasza:
84%

“Magyarország csak nyert azzal, hogy a soha vissza nem térők elhagyták ezt az országot.”

Ha tudnál gondolkozni kérdező, akkor értenéd, hogy a te fajtád csak veszíteni fog azzal, hogy az értelmiség lelép.

43.

Értelmes ember (aki okkal értékeli le Magyarországot, de amúgy USA-t is lehetne elemezni) rendelkezik közgazdaságtani, pénzügyi, jogi, pszichológiai, szociológiai, történelmi, politikai, környezetvédelmi, moralis, természettudományos, értékelemzési stb. ismeretekkel.

Látszik, hogy te sem rendelkezel ezekkel.

“…teljesen jó életet leélhet Magyarországon”

Ez felületes gondolkodásra vall nálad is. Már elnézést az őszinteségemért.

Ha értetted volna a 3. hozzászólásomat, akkor megértetted volna, hogy a pénz meg az optimizmus (ha már írtad) nem minden, mikor számítana:

- a jogbiztonság,

- az egészségügyi ellátás színvonala,

- a közoktatás színvonala,

- társadalom mentális és fizikai egészsége,

- erkölcsi tartás stb.

Kíváncsi lennék, hogy egy átlag amerikai polgárnak mennyire vannak a fentiekben szellemi igényei?

Sajnos az átlagembernek (Magyarországon) nincsenek szellemi igényei, csak az alantas szórakozás, felelősségteljes gondolkodás nélkül.

Tisztelet a kivételnek.

2022. nov. 24. 02:49
 45/72 A kérdező kommentje:

Látod "magyar pina", pont ez az. A 3-dik válaszoló kezdte Óvónéni!

A vérről annyit, hogy nem tudom, hogy pontosan milyen felmenőkkel rendelkezem, de magyarral nyilván mind rendelkezünk.

Amerikai barátom! Én úgy vélem, aki egy amerikait szeret, függetlenül attól, hogy férfi-e vagy nő, az mega is amerikainak számít. De azt is mondom magyarnak számít az is, aki egy magyart szeret, függetlenül attól hogy milyen nemzet fia vagy lánya.

“Magyarország csak nyert azzal, hogy a soha vissza nem térők elhagyták ezt az országot.”

Nem, jó ez így, az ország kiveti magából azokat, akik nincsenek szeretettel és tisztelettel iránta és bevonza a más nemzetű, pl filippínókat akik eljönnek robotolni. Ez jó, hiszen áramlik be vérfrissítés. A filippínók is gyönyörű szépek, csak hunyorítani kell kicsit. Kompatibilisek a magyarokkal.

Mondom, mindenkinek jobb, hogy ti kint vagytok, és mi maradtunk. A ti helyetek ott van, ezt a sanyarú sorsot szánta nektek az ég. Mi pedig úgy vélem boldogabbak vagyunk nélkületek. Kivéve engem, mert az exem a gyerekeket is kivitte, de legalább kulturáltabb környezetben élhetnek, mint itt. Gyakorlatilag így elszórtam külföldre is a magvaimat. Ez szinte már olyan, mint ha galád módon a szomszéd földjére recskáztam volna, de nekem így is jó, mivel forint alapúgyerektartásban egyeztünk meg. Telefon meg hála istennek Magyarországon is van, sőt saját vodafonunk is lesz már jövőre.

És igen, szánalmas a magyar politika. A németek jövőre legalizálják a kendert. Az energia ára a hétszeresébe kerül, itt meg a Viktor készül bemutatni valami gázos titkos csodajelet az oroszok révén. Hab a tortán, hogy már az atomenergia is zöldnek számít.

Én pedig egy ostoba, tolvaj, magyar jobbágy vagyok, Aki a németet szolgálja az egyik raktárában ló.fasz pénzért, de legalább ülő munkát végzek vezető pozícióban. (targonca vezető vagyok, csak hogy kiröhöghessetek) Szeretem a tróger melókat, erről árúlkodik a tróger szakács és burkoló szakmám is, meg az érettségim is és a nyelvvizsgám is. Még mázli, hogy ingyen adta ezeket az állam, különben nem csak idő, hanem pénzpazarlás is lett volna mindez.

Ja, ha már ilyen sötét országban élek, mint Magyarország, akkor alapítok is egy pártot kiemelve egy random közösség megsegítését. Nagy bakot nem lőhetek, hiszen itt mindenkinek szar, mindig mindenki elégedetlen és mindig mindenki másokat, de általában az aktuális vezetőséget okolja a saját hülyeségéért.

Na meg ott van a tény, hogy Magyarország nem csak az ígéret, hanem az ígéretek följe is. Minden adott ahoz, hogy én is csodajeleket vihessek végbe. Kár, hogy nincs külföldi élettapasztalatom, hogy azt is beültessem képzeletbeli alakuló pártomba, De úgyis ha elmennék kirándúlni én is soha vissza nem térő ember lennék.

Nem baj, én azért szerencsésnek érzem így is magam. A földön élő összes ember közül benne vagyok abban a szerencsés hét százalékban, aki még mindig életben van. Mert állítólag már 93 milliárd ember meghalt a földön, amióta világ a világ, de ennek a 97 milliárdnak is csupán elhanyagolható része volt magyar, tehát ez dupla öröm.

Hálás vagyok, hogy van fedél a fejem fölött és egy 23 éves legendás gépjárművem, amibe olcsó benzint tankolhatok. Megadatott, hogy a szüleim társaságában élhetem a mindennapjaimat felnőttként is. Hálás vagyok, hogy még élnek és beszélhetek velük. Hálás vagyok a magyar fityeszes kormánynak is, hogy baszo.gatja ,,Brüsszelt" a baromságaival és az ellenzéknek is, hogy basz.ogatja a kormányt csak úgy mindenért. Azt pedig nemzeti sikerünkként értékelem, hogy az ellenzék legnagyobb csodafegyvere egy káromkodó kislány. Ilyen is csak magyar földön történik meg. Van saját Greta Tunbergünk, akinek még a szája is mocskos. Jaj, de fincsi. Igazi kis hungarikum.

A Tanárok meg csikorognak itt a lóf.aszra sem elegendő zsoldjuk miatt, de hát senkinek sem érdeke itt, hogy értelmes embereket gyártson, hiszen azok elhagynák az országot.

Ja, és színtiszta forrásvizet iszok csapvíz helyett, mert megtehetem. Olcsón kapom a krumplit, tojást, lisztet, cukrot, isteni csirkefarhátat, olajat, disznócombot. Hát miért nem, ha másért nem is, de ezekért az ízorgiákért hálás vagyok a fityeszes kormányomnak is, Isten segélje Viktor királyunkat, aki igazságos Mátyás képében pózol az ezer forintoson, ami gyakorlatilag egynlő egy kg kenyérrel lassan.

Ha meg sikerűl végre túltennem magam az exnejemen, majd felszedek egy szép magyar hungaristább leányzót, Ki is néztem magamnak egyik friss cukrászmesterünket. Végülis Magyarországon minden fasza, az álmok valóra válhatnak és a Mészáros Lölőhöz hasonló gázszerelőkből lesznek az oligarhák. bánom, hogy nem gázszerelőnek tanultam. Ráadásúl csávókám okosabb, mint Zuckerberg. Mi ez, ha nem csoda? Ja, lopás. Na mindegy, nálunk ez a bevett módi. Rendes emberekből tolvajok lesznek, a rablókból pedig köcsögöket gyártó celebek, mint a wiszkis rablónk.

Sajnos a magyarnak lenni szint az egy magas szint, aki képtelen megütni, az külföldön kénytelen éldegélni. Tisztelet a fiamnak és a lányomnak, és minden kisgyermeknek, aki akarata ellen vittek külföldre. Amúgy köszönik szépen, jól érzik magukat és egyre jobban beszélik a németet is.

Őszintén, én elégedett vagyok az életemmel itt is. Teljesűlt a magyar álom nálam, noha még csak 34 vagyok:

Családi ház, lakások, kocsik, fiú és lány gyermek, válás. És elmondhatom 34 évesen, hogy a gyerekeimre büszke vagyok, mert külföldre mentek tanulni. Az anyjuk pedig takarít vagy prostitúcióbol él meg, de ez nyílván mellékes. Ha ő boldog a lezbikus párjával, akkor én is boldog vagyok.

Legalább MZP visszatért Magyarországra, ha másról nem, legalább róla vegyetek példát, simán megdönthette volna a Vittya kormányát, csak túl sok hülyeséget beszélt.

Elég sok mindent érintettem a teljesség igénye nélkűl. Nekem mindegy, hogy ki hol él vagy ki miből él, én már évek óta nem a pénzalapú gondolkodásmód híve vagyok, mert a világ sem a pénzről szól. Aki pedig boldog nyugdíjat akar magának, az következetesen elültet heti egy gyümölcsfát ebben az országban és mindene meg lesz 20 év alatt. Csak a földön múlik minden.

Mára ennyi, este leszek, ha még valaki alázna vagy gyalázna szerény személyemben egy sötét zalait. Most viszont készülődnöm kell, mert már vár a raktár és a 8 óra 20 perces műszak, mert ugye a kapzsi német ledolgoztathatja velem a kajaszünetemet is. A céghez meg korán be kell érnem, hogy legyen parkolóhelyem, mert valamiért mostanában alig van parkolóhely a cégnél. Vagy a magyarok élnek olyan jól, hogy mindenki kocsival járjon dolgozni, holott céges busz is van, vagy a német túl szegény és kis parkolót épített. Többet el sem árulnék magamról, csak annyit, hogy önjelölt állpróféta vagyok, aki naponta beszélget Istennel, de mégse akarják diliházba zárni.

Béke veletek testvérek!

2022. nov. 24. 12:26
 46/72 anonim ***** válasza:
100%

“Mondom, mindenkinek jobb, hogy ti kint vagytok, és mi maradtunk. A ti helyetek ott van, ezt a sanyarú sorsot szánta nektek az ég. Mi pedig úgy vélem boldogabbak vagyunk nélkületek.”

Hozod a kádári tudatlan színvonalat kérdező.

Igazi kádári agymosott réteg (lásd: árstop, örül neki, mert közgazdaságtani analfabéta), millió számra.

A tudatlan réteg, akinek nincs helyzettudatossága, helyzetértékelési képessége, ismeretei, csak a ház, a kocsi a lényeg, meg a pina. Eddig terjed a nagyon alacsony értelmi képessége.

Tudod kérdező, a kivándorló értelmiségnek vannak szellemi igényei is, nem csak a kocsi, meg a ház a lényeg.

Lásd:

- jogbiztonság,

- kiszámítható gazdaságpolitika,

- emberi mentalitás, hozzáállás,

- kiszámítható bérezés, előrelépési lehetőség (mert Magyarországon a rabszolgatartó üzemek vannak többségben, ahol nincs valódi alkotó munka),

- közoktatás fényévekkel jobb, mint Magyarországon,

- egészségügy is működőképes (nyugat-EU), nem kell 3-4 évet várni pl. egy csípőprotézisre, mint Magyarországon stb.

Félelmetes, hogy amit írtam a 3. hozzászólásomban, te is hozod azt a szellemi színvonalat.

2022. nov. 24. 12:41
 47/72 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy a kérdező félékből áll sajnos a mostani társadalom bő 80%-a. Ezért nem lesz haladás egy jó 500 évig. Mert nagyon sok idő kitakarítani ezt a mocskos, fekete közeget, ami a magyar közeg.
2022. nov. 24. 12:47
 48/72 anonim ***** válasza:
100%

Így van 47. hozzászóló.

Ami a magyar társadalmat illeti.

Szomorú dolog betegnek lenni, de még szomorúbb, mikor a beteg (lásd a kérdezőt és a több millió kádári tudatlan agymosottat) azt hiszi, hogy egészséges.

Magyar nép csak a halálból, éhezésből, verésből tanul.

Ennyire primitív szinten van.

2022. nov. 24. 12:51
 49/72 anonim ***** válasza:
Hűha, kérdező, te "pinának" nevezel valakit, mert egy másik ember kritikával illette az országodat? Te normális vagy?
2022. nov. 24. 13:21
 50/72 A kérdező kommentje:

Meló előtti utolszó szavaim indulás előtt:

Aki értelmes menjen ki és aki megleli kint a boldogságát, az már ne nézzen vissza!

ja és a "magyar pina" nevezte így önmagát, én csupán jeleztem, hogy javarészt a faszik mentek ki. Nem csak faszik, hanem javarészt faszik.

Igen, ezen a primitív szinten vagyok, hiszen itt M.O.-on csak ezzel a primitív szinttel lehet érvényesülni.

Mondom, magyarországon a kerítés is kolbászból lehet mindenki számára, csak jól kell helyezkedni.

Mondom, jobb nekünk, hogy kimentetek, utólag belátom, az itthon maradottaknak több föld jut, amin meg lehet teremteni a nyugdíjalapot egy évnyi befektetett szabadidős tevékenységgel. Mert itt megteheti a kispolgár is, hogy vesz magának egy kis vidéki földecskét és ott engedi, hogy nőljenek a fák. Van amiben szép pénz van és utánpótlást az eredeti fák biztosítják. Ma már minden megoldható.

Kultúra van és értelmes emberek is, Csupán a nagyképű egyedeket, akik fent hordják az orrukat kiveti magából a magyar föld. Kivéve akiket kivisznek, mint a kölykeimet. Na este még leszek, igyekszem mindenhova válaszolni, csak ez a sok pötyögés. Kemény kérdést tettem fel és nagyon örülök a szavazás eredményének, el sem bírjátok képzelni, hogy mennyire és hogy mire lehet mindezt az 5 oldalt felhasználni. Én ki szeretném lopni az országból a morzsákat, amiket meghagytak az előttem sorba lépők és Soha vissza nem térő dezertőr honfitársaim, erre ti most hatalmas alapot biztosítottatok és lendületet. Na mentem.

Vár a raktár, vár a meló,

Targoncázni hű, az de jó.

Aláírás: A sötét zalai kérdező, önjelölt állpróféta, hamis Krisztus.

2022. nov. 24. 13:34
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!