Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért nem válaszolnak egyre...

Miért nem válaszolnak egyre gyakrabban az üzenetekre?

Figyelt kérdés

Az utóbbi időben ez egyre gyakoribb, hogy a Messenger szerint látta, de vagy soha nem válaszol valaki vagy csak nagy késéssel. És nem velem van bajuk, semmi összetűzés nem történt ezekkel az emberekkel.

Ez szerintem nagy bunkóság: engem arra tanítottak, hogy ha kérdeznek akkor válaszolok. Ezek az emberek valós életben is csak néznek meredten, ha szólnak hozzájuk?

Mit szóltok ezekhez?

2022. aug. 25. 11:25
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
100%

Nekem pl meg van nyitva a messenger mert munkaügyben is ott kommunikálok, és van hogy véletlenül másik üzenetet nyitok meg. De attól még épp dolgozok és nincs időm válaszolni.

Vagy van hogy megnézem, ha gyors eldöntendő kérdés akkor válaszolok, ha hosszabban fejtegetős téma akkor meg elrakom későbbre amikor ráérek.

2022. aug. 25. 12:45
 12/39 A kérdező kommentje:

Egyetértek egyébként azzal, hogy az ilyen instant chat lehetőségek eléggé negatívan hatnak a kommunikációra. Mert nem e-mail de már nem élőszó, valahol a kettő hibridje.

Így szerintem joggal mondjatok, hogy ne várjak rögtön reakciót, viszont rögtön várni is jogos, mert szinte előszó.

Többek között ilyen félreértéseket okoznak.

2022. aug. 25. 12:50
 13/39 anonim ***** válasza:
87%

Most azt is megmondanád, más mit olvasson el a mobilján?

És még mindig nem érted: az emberek nem tartoznak neked azonnali válasszal még akkor sem, ha egyébként ráérnek. Egyszerűen mással AKARNAK éppen foglalkozni, nem veled. Ha másért nem, hát azért, hogy fenntartsák azt a helyzetet, hogy maguk döntsenek, éppen mit csinálnak.

2022. aug. 25. 12:50
 14/39 anonim ***** válasza:
63%

Messenger vagy e-mail: én rendszeresen így járok: válaszok nem jönnek (az illetőt érdeklő témákról írok például, olyanokról, amelyek mindig foglalkoztatják őt). Cserébe szinte minden órában van reagálás idétlen celeb-ek trash-tartalmaira, politikára stb, de nekem nem ír vissza.

Ilyenkor szoktam elköszönni és minden jót kívánni.

Lehet nekem is "baj van a személyiségemmel" de ez van. Úgy érzem elvárhatom hogy akivel kapcsolatban vagyok, azért nekem is írjon vissza valamit, ha már a trash-tartalmakra reflektál.

2022. aug. 25. 13:23
 15/39 anonim ***** válasza:
36%

Vélhetően a rendszeresen nem válaszolóknak van életük azon túl is, hogy a nap órájában rendelkezésére álljanak bárkinek is pitiáner részletek megmagyarázásában, értelmezésében. A feleségem nyitott úgy az ismerkedésünk időszakában, hogy naponta kért számolatlan alkalommal "megerősítést" arról telefonon, hogy szeretem. Amikor meguntam ezt - hetek távlatában, - kikapcsoltam a telefont és egy szűk két óra múlva tisztáztam vele, hogy a zaklatásnak ezen a szintjén nem fog hosszú ideig gyümölcsözni a kapcsolatunk.

Megértette.

2022. aug. 25. 14:52
 16/39 anonim ***** válasza:
100%
Nekem hetekig-hónapokig nem jönnek válaszok.
2022. aug. 25. 15:02
 17/39 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk voltam már a "másik oldalon" is: ha nem válaszoltam azonnal, mert dolgom volt, akkor volt párom szinte mindig azt gondolta, hogy másokkal, ellenkező neműekkel írogatok, bezzeg nekik válaszolgatok folyamatosan és eme gondolatok miatt felhúzta magát.
2022. aug. 25. 15:19
 18/39 anonim ***** válasza:
100%

Én is van, hogy napokig nem válaszolok valamire, mert nincs kedvem. Nyilván nem sürgős dolgora, de az ilyen hogy vagy, és te hogy vagy jellegű beszélgetéseknél előfordul. A másik vegye úgy, hogy akkor épp úgy vagyok, hogy nincs kedvem írogatni.

Ha fontos valakinek valami, hívjon fel. De a chatelgetés nekem szórakozás, nem kötelesség. Akkor csinálom, ha kedvem tartja.

2022. aug. 25. 15:28
 19/39 anonim ***** válasza:
73%
#18 vagyok, pont most írt egy barátnőm. Hetek óta beszélgetünk, egyszerre vagyunk terhesek. Én nem tudok minden nap több oldalnyi üzenetet váltani erről a témáról, ő igen. Ezért ha ír valamit, csak 1-2-3 nap múlva válaszolok, és remélem, hogy ő is így tesz. Ma válaszoltam neki több nap után, erre most látom, hogy már megint kisregényeket küldött. Én egyszerűen nem tudok ennyit beszélgetni, nem történik velem ennyi megosztásra szoruló dolog egy nap.
2022. aug. 25. 15:34
 20/39 anonim ***** válasza:
81%
Mindenkinek szíve-joga eldönteni, hogy mikor kinek miért válaszol. Nem vagy annyira fontos, hogy azonnal ugorjanak.
2022. aug. 25. 16:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!