Miért nem válaszolnak egyre gyakrabban az üzenetekre?
Az utóbbi időben ez egyre gyakoribb, hogy a Messenger szerint látta, de vagy soha nem válaszol valaki vagy csak nagy késéssel. És nem velem van bajuk, semmi összetűzés nem történt ezekkel az emberekkel.
Ez szerintem nagy bunkóság: engem arra tanítottak, hogy ha kérdeznek akkor válaszolok. Ezek az emberek valós életben is csak néznek meredten, ha szólnak hozzájuk?
Mit szóltok ezekhez?
Van életük és nem folyton a messengert, a vibert, meg az instát, meg az akármit figyelik.
Ha annyira fontos lenne, akkor biztosan válaszolnának.
Pl. ha szervezünk egy találkozót, és x ír, hogy mégsem tud akkor jönni, hanem később és jó-e. Akkor nyilván szükséges az azonnali válasz.
De a mizu, hogy vagy, kérdésekre nem.
Ha valami annyira sürgős, hogy neked rögtön kell válasz, akkor telefonálni szoktak, nem írogatni. Akkor van lehetőség azonnal visszacsatolásra.
Én nem tartom bunkóságnak, ha velem csinálják. Vagy nincs ideje z ileltőnek vagy nincs kedve. Én nem láthatom innen, min megy át, lehet épp össze van omolva, lehet épp elutazott 1 hétre külföldre, lehet épp kismillió dolga van.
Én szelektálok.
Ha a hogylétem felöl kérdeznek, általában nem reagálok vagy nem azonnal, egyrészt tudom, nem a hogylétemre kíváncsiak hanem szívességet kérnének, csak udvariasak, másrészt nincs kedvem bájcsevegni, elfoglalt is vagok hozzá és abban a viszonyban sem vagyok az emberekkel. Jelenleg nincsenek olyan barátaim akik random rám írnak és lógnak velem, ezért ilyen csevegéseget se folytatok.
Ha kérdeznek vagy kérnek egy szívességet se iztos, hogy azonnal válaszolok. Lehet épp benne vagyok valamiben, majd 1-2 nap alatt utánanézek vagy átgondolom, utána reagálok és addig visszarakom olvasatlanba az üzenetet (bár tudom azt neki úgy mutatja hogy látt, csak ha elkezdek neki magyarázkodni akkor meg nem tudom olvasatlanba tenni az üzenetet)
Amikor valaki hülyeségeket ír azt ignorálom. Azt is amikor valaki hússzor kérdez vissza hogy de biztos jó lesz így?
1. A messenger nem a való élet. Összehasonlíthatatlan kommunikációs forma, ezt a vonalat ne erőltesd.
2. De, veled van bajuk, teljes joggal.
"Ez szerintem nagy bunkóság: engem arra tanítottak, hogy ha kérdeznek akkor válaszolok."
- Nagy a baj a felfogásoddal. Fel kellene ismerned, hogy néhány amerikai milliárdos az általuk fejlesztett eszközeivel mennyire beleavatkozik az életünkbe, befolyásolni akarja az életünket, kontroll alatt akarja tartani azt. Mert nekik megéri.
Az embernél egész nap ott a telefonja, és emiatt kötelezettséget vállal arra, hogy egész nap, akár perceken belül válaszoljon neked: nem abszurd ez kicsit sem?
Felejtsd ezt el. Akkor válaszolnak, amikor akarnak, és ez nem rólad szól, hanem az emberek saját mentális egészségéről. Javaslom neked is, hogy kapcsold ki az értesítőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!