Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit gondoltok erről az ötletről?

Mit gondoltok erről az ötletről?

Figyelt kérdés
Megpróbálom röviden... Van egy férfi aki kezdetben a magántanárom volt, de már inkább családtagként tekintek rá. Mikor találkoztunk depressziós voltam, és végül megosztottam vele a hogy nem minden oké itthon, utálom magam, nincs motivációm tanulni, stb. A tanítás mellett rengeteget segített abban, hogy kijöjjek a depressziómból, és újra beleszeressek abba, amit tanulok. Egy idő után már inkább egyfajta apafiguraként tekintettem rá, akit bármikor szekálhattam a tudománnyal kapcsolatos kérdéseimmel, vagy felhívhattam zokogva mikor a szüleim veszekedtek. Most jutottam el arra a pontra, hogy a mentális egészségem és a jövőm/jövőképem kezd révbe érni, és szeretném neki meghálálni amit tett. Tudom hogy imádja a katanákat (japán fegyver) ezért arra gondoltam, hogy karácsonyig diákmunkával megszerezném a pénzt arra ami Magyarországon kapható és a legközelebb van egy eredetihez, és karácsonykor odaadnám neki egy nagy ölelés kíséretében. De nem tudom, hogy egyáltalán elfogadná-e... Elvégre elég drága dologról beszélünk.

2022. aug. 19. 00:13
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
El fogja fogadni.
2022. aug. 19. 00:19
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Kár, hogy a pszichológusoknál nem így működik. Ott alkalmanként fizetsz neki sokat, és vagy lesz eredménye, vagy nem. Sokkal jobb lenne, ha a végén, látva az eredményt, te éreznél hálát azért, hogy mennyit segített, és ezt szeretnéd kifejezni.

Biztos nem azért segített, mert vár cserébe valamit, és lehet, zavarba is fog jönni. De lehet, örülni fog neki. Viszont a te előrehaladásod őneki is célja, így az is lehet, annak örülne inkább, ha a saját előrehaladásodra költenél inkább.

2022. aug. 19. 00:21
 3/8 anonim ***** válasza:
76%
Egy közös élmény sem lenne rossz szerintem.
2022. aug. 19. 00:30
 4/8 anonim ***** válasza:
14%

Biztos nem fogadnam el. Ha akarok kardot, veszek magamnak, amilyet akarok.

Eleve egy diak tizet annyit keres orankent mint en, sőt, inkább huszad. Költse magára.

Ha jó csaj akkor inkább dobja le a bugyiját, sokkal izgalmasabb, mint egy párszázezres kard.

2022. aug. 19. 00:48
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Én örülnek a helyében de biztosan nagyon nehezen fogadnám el. Örülök neki hogy már jól/jobban vagy, és biztosan ő is örülni fog. Mindenképpen szavakkal is köszönd meg, ne csak magával az ajándékkal. Hidd el neki is az a célja hogy jól legyél, biztosan az is hatalmas öröm neki, hogy lát téged egészségesen. Szerintem figyelmes ajándék
2022. aug. 19. 07:35
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem esnék túlzásokba. Egy üveg bort vennék neki a helyedben. De az én vagyok. Ha te a kardot látod jónak, vedd azt.
2022. aug. 19. 07:46
 7/8 anonim ***** válasza:

Szép gondolat, de én is kicsit túlzásnak érzem. Túl nagy ajándék. Az OK, hogy te most nagyon hálás vagy, de tán jobb lenne egy szerényebb ajándék. Bár ez igen eredeti! Meg tényleg az is van, hogy egy felnőtt jobban keres, mint egy diák, ezért is nehéz ezt elfogadni.

49f

2022. aug. 19. 11:06
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
És ha sütsz neki valamit karácsonyra? Az sokkal személyesebb.
2022. aug. 19. 12:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!