Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért egyre lustább, igénytele...

Miért egyre lustább, igénytelenebb és kövérebb a társadalom?

Figyelt kérdés
28 éves férfi vagyok, heti 4-szer sportolok, dolgozom is, soha eszembe nem jutna annyira ártani a testemnek, hogy szemét kajával tömöm (ezért is megy el inkább havi 100e ft élemiszerre). Ellenben gusztustalan, hogy az apatest/anyatest és a hurka lett a jellemző az embereknél, míg nekem izmos felsőm és kockás hasam van, amit 3 év kemény sporttal értem el.
2022. jún. 25. 16:39
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
82%

Mert egyre többen lehangoltak, motiválatlanok , felőrlik őket a mindennapok teendői és/vagy a kilátástalanság. Alig vagy egyáltalán nem veszi körül őket szeretet, kedvesség, együttérzés, hanem csak az elvárások, fintorgások és a feltételek. Aztán minél idősebbek, (a lassuló anyagcserén kívül) annál nagyobb eséllyel megbetegednek, vagy baleset éri őket és nem tudnak utána eleget mozogni. Belekerülnek egy olyan testi/lelki spirálba, amiből egyedül nem tudnak kilábalni. (A jó, tapasztalt szakemberekhez meg szintén pénz kell, ami -sajnálatos módon- sokaknak nincs.) Ráadásul olyan sok kellemetlen ember veheti körül őket, akik csak az egójukat fényezik, akik nem kérdeznék meg tőlük őszintén, hogy "hogy vagy", "miben segíthetek".

Másrészről, vannak olyanok is, akik szeretik magukat olyannak, amilyenek. Akik élvezik az ételeket, szeretnek szabadon, korlátok nélkül élni, enni, szórakozni, és nem érdekli őket mások (különösen az egysíkú emberek) véleménye. Elvégre csak egyszer élünk.

Szóval rengeteg oka lehet.

2022. jún. 25. 19:37
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
#6-os, ne értsd szó szerint azt, hogy neked könnyű. Azért "könnyű" neked, mert képes vagy rá, mert van lelki erőd. Lehet, hogy egy ducinak, túlsúlyosnak csak motiválásra, társra, netán csak több vitaminra, neadjisten antidepresszánsra lenne szüksége, mert tele van stresszel az élete. Nem véletlenül léteznek személyi edzők, diabetikusok és pszichológusok. Még az olimpikonoknak is szüksége van egy edzőre (tisztelet a kivételnek), mert egyedül nem megy.
2022. jún. 25. 19:47
 13/28 anonim ***** válasza:
0%

Mindenki tudja, hogy a mekis kaják, a csokik, péksütik, chipszek, kóla, energiaital...stb. mind-mind egészségtelen, hizlaló. Mégis rengetegen megveszik őket, tehát TUDATOSAN rombolják a saját egészségüket.

Nehogy azt merje itt nekem mondani valaki, hogy nem köztudott, hogy az előbb felsoroltak mennyire egészségtelenek. Szóval, erről csak ennyit.

Mi motiválás kell ahhoz, hogy fel fogja valaki, hogy ha bezabál 1 db egészségtelen, agyoncukrozott Milka csokit, hogy attól nem fog elhízni?

Mi motiválás kell ahhoz, hogy használjuk az agyunkat, és elkezdjünk gondolkodni? Ja, vagy egyeseknek már a gondolkodás is megterhelő? De levenni a kólát chipszet a bolt polcáról az nem, ugye?

Kg-s árban is megnézik az embereket, hogy miket vesznek? Csak nehogy kiderüljön, hogy végül az egészséges ételek mégiscsak olcsóbbak, mint a sok hulladékkaja összesen!

2022. jún. 25. 19:58
 14/28 anonim ***** válasza:
48%
ui.: itt a Milkánál 1 táblára gondolok
2022. jún. 25. 19:59
 15/28 anonim ***** válasza:
38%

20 év múlva nézd vissza ezt a kérdést. Lehet, hogy addigra sok mindent át fogsz értékelni, mind az élethelyzeted esetleges változása, esetleges értékrend változás, mind az életkorral járó fizikai változások miatt.

28 évesen hasonlóan gondolkodtam, mint te. Most 47 évesen minden megváltozott körülöttem, minden téren. Nem vagyok elhízott, viszont pont le%arom, hogy ha kedvem van megeszek-e egy tábla csokit, vagy egészségtelen chipszet, és azért sem nézek le senkit, mert van rajta x kiló súlyfelesleg, mert tudom, hogy az élet sok mindent hozhat, ami miatt ezek huszadrangú kérdésekké válnak. Azzal is tisztában vagyok, hogy élhetsz egészséges és aktív életet, ezt egy pillanat alatt elveszítheted. Lemondhatsz finom dolgokról vagy az az edzések miatt esetleg a barátaiddal, családoddal töltött időről, amikor az élet átrak a palánkon, akkor lehet, hogy sajnálni fogsz minden pillanatot, amit nem élveztél ki, hanem nagy lemondások árán az általad elfogadott szépségre pazaroltál.

Remélem az, hogy kiírtad ide, hogy bezzeg te mennyivel jobb vagy másoknál és amikor az utcán sétálva számodra tök ismeretlen emberekről megállapítod, hogy igénytelenek, lusták és még ahhoz is hülyék, hogy egészségesen táplálkozzanak, kompenzálja a komplexusaidat. (ugyanez igaz a #6-os válaszolóra is)

2022. jún. 25. 20:39
 16/28 anonim ***** válasza:
15%

"hogy az élet sok mindent hozhat, ami miatt ezek huszadrangú kérdésekké válnak."

A saját egészséged, mint huszadrangú kérdés? Hát, a te dolgod. Igaz, nem is kötelező sokáig élni. Én nem a kérdező vagyok, se a 6-os, viszont jobb, ha tisztában vagy azzal, hogy az egészség a legdrágább kincs, a legeslegfontosabb, mivel ha nincs egészséged, akkor semmid sincs.

Az egészségért pedig napi szinten tenni kell, hogy hosszú évtizedekig élvezd azt. Nemcsak a testi, de a lelki egészséggel is foglalkozni kell.

Az egész kommentedből pedig süt az irigység a kérdező felé, a rosszindulat és ez a majd te is megtudod.. szindróma.. És mi van, ha ő nem fogja azt a sok sz..rt megtapasztalni, amit te? Na, akkor most mi lesz?

Szóval jobb, ha átértékeled az élviteledet, vagy a pénzedet hordhatod orvostól orvosig, mert te sz..rtál a saját egészségmegőrzésedre. És nyugi, azt már az orvos nem fogja neked rendbe hozni teljesen, amit te elrontottál.

2022. jún. 25. 20:48
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Mint írtam, hasonlóan gondolkodtam, mint a kérdező. 39 évesen az egészséges, sportos életmód ellenére daganatos lettem, úgyhogy felesleges az egészség fontosságáról beszélned. Akkor értékeltem át mindent és igen, sajnálom azt az időt, amit az edzőteremben töltöttem és nem a családommal, hogy olyan barátaim voltak, akik ugyanolyan felületesek voltak, mint én és kellemetlennek és kényelmetlennek érezték egy rákos beteg barátjának lenni, akik szégyelltek velem mutatkozni, amikor a kezelések miatt 35 kiló lettem, és mélységesen szégyenlem magam azért, hogy elítéltem embereket a kinézetük miatt, mert tudom, hogy mi minden állhat a háttérben. Mióta nyitottabb szemmel járok és nem csak ítélkezem, azóta millió olyan sztorit hallottam és élethelyzetet láttam, ami embereket elvezethet ahhoz, hogy elhízzanak, hogy ne figyeljenek oda a saját egészségükre, vagy a kórházi kezelés alatt azzal is találkoztam, hogy az egészségügyi problémák vezetnek elhízáshoz, például egy "egyszerű" meddőségi kezelés vagy krónikus gyulladásra szedett szteroidok. És ezeket kívülről te nem látod, csak elítélsz embereket, mert nem tudsz róluk az égadta egy világon semmit.
2022. jún. 25. 21:05
 18/28 anonim ***** válasza:
100%

17. Sokan csak a médiából szedik a tökéletes hajszolását és megfeledkeznek az átlag emberekről!

Az egészség fontos, de más emberek kinézetének tisztelete is az!

2022. jún. 25. 21:12
 19/28 anonim ***** válasza:
20%

Sajnálom, hogy ilyen beteg lettél.

A daganat lelki eredetű betegség:

[link]

Saját tapasztalat. Vizsgáld meg eddig életviteledet lelkileg. Nem véletlenül lettél ilyen beteg. Vizsgáld meg a múltatad, az el nem engedett sérelmeket..stb. Talán egy pszichológushoz is elmehetnél.

És éppen, ebben az időszakban igen fontos a tudatos táplálkozás, életvitel, lelki egészségre való odafigyelés. Remélem tisztában vagy azzal, hogy pl. gyógyvizes medencébe nem mehetsz.

Csak a kemóktól NEM fogsz meggyógyulni, ez 100%, azok csak szinten tartanak.

2022. jún. 25. 21:13
 20/28 anonim ***** válasza:
24%

ui.: Nézd meg ezt a videót:

https://www.youtube.com/watch?v=JsM2fvXL2Sc

Ez is segíteni fog neked.

2022. jún. 25. 21:15
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!