Nek.tek hogyan sikerült elfogadnotok, hogy bármennyire is szépítjük, végérvényben rabszolgák vagytok?
Persze meg kell találni amit szeretsz az életben de ez nálam nem egy dolog és semmit sem csinálok szívesen heti 40-50 órában mert beleunok. Nyilván én vagyok a lusta mihaszna dög.
Nektek hogyan sikerült elfogadnotok, hogy nem magatokért születtetek hanem a rendszerért és másokért.
"Ugyanaúgy lenne specializáltság, mindenki más csinálna, mindenki mást dobna be a közösbe és nem lenne irigység önzőség ami belőletek árad amiért valaki kicsivel többet tett bele önzetlenül."
Ma is pontosan ez megy. A munkája következtében mindenki termel valamit, akár közvetve, akár közvetlen, és a munkája értéke alapján tud a fizetésén keresztül kivenni ebből a közösből.
"Tudod környezettudatosabb és célszerűbb felhasználás, nem egohízlalás amire a kapitalisták tanították az embert!"
Tekintve hogy az összes társadalomban mindig is ment mindaz, amit sérelmezel, ennek értelemszerűen semmi köze a kapitalizmushoz.
,,Hú hamarabb elfogytak az érvek mint gondoltam :)"
Rengeteg érvet kaptál már, és semmit sem fogtál föl belőle! :)
Na, kérdező... pozitívan értékelem, hogy elfogadod az egyenlőséget, legalább szóban.
Azért kíváncsi lennék, mi lenne, ha csökkentenék a fizetésed?
Viszont akkor gondoljuk tovább: ha így lenne, akkor például nem lenne Elon Musknak pénze.
Tehát akkor nem lenne olcsó űrhajó. Nem lenne emberes marsutazás 100 éven belül.
Sőt: nem lenne jó akkumulátor, hiszen ezeket is ő találta ki.
Nem lenne tudományos fejlődé, hiszen miből? A tudósok is kapálnának, valamiből élni kell.
Még egy dolog: ha ezt nem ma kezdenék, akkor nem lenne emberiség sem, túl sok.
Még ma is barlangokban élnénk: hiszen mindenkinek van már bőrruhája és kőbaltája is, akkor meg hova fejlődjünk?
Tudod: Ötzit is a réz fokosa miatt ölték meg.
133
Ilyent sehol nem írtam. Sőt ideális az ha szereti. De a munka indítéka a lényeg. Miért dolgozol? Hogy megtömd zsebeid vagy a közös jó érdekében?
136
Ezt hol írtam? Szavakat ne adj a számba!
137
Látod ez szemét disznó önző hozzáállás. Erre tanított a rendszer. Ezt kellene kinevelni belőled.
Na, ezt mondtam én is.
A közös jóért nem tennél semmit.
Igazából még azt is elvárnád, hogy mindenki dolgozzon rád (is), ahogy leírtam.
A kérdés csak az, hogy te mennyit szeretnél dolgozni magadra. Erős a gyanúm, hogy olyan napi 1-2 órára gondoltál, a többit végezze csak el más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!