Nek.tek hogyan sikerült elfogadnotok, hogy bármennyire is szépítjük, végérvényben rabszolgák vagytok?
Persze meg kell találni amit szeretsz az életben de ez nálam nem egy dolog és semmit sem csinálok szívesen heti 40-50 órában mert beleunok. Nyilván én vagyok a lusta mihaszna dög.
Nektek hogyan sikerült elfogadnotok, hogy nem magatokért születtetek hanem a rendszerért és másokért.
"Én például MINDENT nem akarnék megtermelni saját magamnak, csak amennyit bírok, napi sok óra munkával."
És amit nem bírsz, azt akkor elvárnád hogy mások termeljék meg neked? Milyen alapon, ha te nekik nem termelsz?
"Viszont ez is ennyi erővel egy választás lenne, szabad választás."
Ez most is szabad választás.
"Ahogyan rá vagyok kényszerülve a tanulásra, hogy elviselhetőbb munkám legyen, amit néha szeretek is, ahol néha flow is van és ahol normálisak a munkakörülmények. Normális életet akarok, nem opció, hanem kényszer a munka melletti tanulás"
Ez sem kényszer, ez is szabad választás. TE akarsz valamit, ezért természetesen NEKED tenned kell. Nem létezik olyan rendszer ahol ez nem így van.
"A sport is kényszer, ugyanis különben az ember beteg lesz. Nekem például krónikus betegként már relatív fiatalon egyértelmű. Nagyon magas a koleszterinszintem. Nem az a kérdés, hogy kell-e rá gyógyszer, hanem hogy mikor kell elkezdeni. Ha nem sportolok, hamarabb."
Ez pech, de a betegséged meg pláne nem a társadalom vagy a rendszer hibája.
"Tehát eléggé kényszer a sport. Ami napi pár óra fizikai munka mellett nem állna fenn."
A fizikai munka is szabad választás kérdése.
Tehát összefoglalva, a jelenlegi rendszer minden elvárásodat tökéletesen képes lenne kielégíteni, hisz minden elvárásod a te szabad döntéseid következményeképp kielégíthető.
"Ez pech, de a betegséged meg pláne nem a társadalom vagy a rendszer hibája."
Amúgy nem írtam tovább, hogy peches, hogy én 29 évesen vagyok így, de az átlag is így lesz, legfeljebb 45 évesen.
Tehát mindenkinek mozognia KELL, az emberi szervezet alapvető szülséglete, erre aztán végképp nem mondhatod, hogy nem a mozgásra lett kitalálva.
És az igenis a társadalom hibája, hogy a mindennapi életmenetnek nem része a mozgás.
Aki lepontozott, mert közöltem, hogy egy zacsit nem teszel arébb ingyen(137 talán), az mind jöhet bebizonyítani milyen jó is ingyen dolgozni. Kell elöszobát festeni, fürdöszobàt meg sokminden van mèg, valamint várom a kèrdezöt is, aki ezt ki szeretnè nevelni belölem, mind jöhettek jó pèldàt mutatni ès ingyen dolgozni, ùgy lepontoztatok, hogy úgy tünik itt mindenki egy szomorù szamaritànus. Szóval írjatok ès küldöm a címet, vàrok mindenkit szeretettel :)
Van egy olyan gyanúm, hogy senki nem fog jelebtkezni, akkor mièrt kell lepontozni? Ja mert felelössèg nèlkül mindenki tudja mit KELL tenni.
Kàr h mindig azok pofàznak, hogy valaki mièrt nem szedi össze a szemetet aki ott hagyta azt a bizonyos szemetet…
163
De bizony, hogy a társadalom hibája az a betegség, amit a mozgáshiány súlyosbít.
Ugyanis senkitől se várható el úgymond, hogy időhiányosan, két rohanás között sportoljon, mikor eszébe se jut amúgy, nem is hobbija, nem is szereti.
Ráadásul minden sport mesterséges izé, valamidet túlterheli, valamidet nem erősíti és összességében túl kevés. Na ez mindegyikre igaz.
"Ugyanis senkitől se várható el úgymond, hogy időhiányosan, két rohanás között sportoljon, mikor eszébe se jut amúgy, nem is hobbija, nem is szereti."
Nem is elvárás. Szimplán annak, hogy mit teszel vagy mit nem teszel, mindig vannak következményei, értelemszerűen. És mivel saját szabad döntésedből fakad, hogy miket teszel vagy nem teszel meg, a felelősség is nyilvánvaóan a tiéd, a társadalomnak semmi köze hozzá.
A körülmények is szabadon befolyásolhatóak bárki által, senki nincs semmilyen egészségtelen körülménybe kényszerítve. És ha valaki mégis ilyen környzetben él, szabadon tehet ellene is.
Szóval mindkét szempontból már megint a te szabad döntéseid következménye a dolog, a társadalomnak még mindig semmi köze hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!