Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Elképzelhető, hogy incel...

Elképzelhető, hogy incel közösséghez való hozzáállás változzon a közeljövőben?

Figyelt kérdés

Itt van az az egyre szélesedő réteg aki magányos, nem érzi férfinak magát, nem tapasztalja meg a női melegséget stb és emiatt súlyos mentális és önértékelési zavarok állnak be náluk. Szenvednek. Nem élvezik az életet mivel nem tudnak önmaguk lenni és nem tudják vágyaik elérni. Tragikus és szomorú sorsok.

Most itt ezen a fórumon is legalább harmada a hozzászólóknak incel vagy valamilyen ismerkedési traumákat szenvedett el, rengeteg visszautasítás stb.

Ez a közösség létező és meglehetősen méretes.

Az utóbbi időben változás látszott beállni már csak az itteni hozzászólásokban is, és a többség beismerni látszik, hogy igenis a külső nagyjából az egyetlen tényező az ismerkedés elején, ahhoz, hogy megkapd a beugrót meg kell ütnöd egy szintet.

Kezd valamiféle hozzáállásbeli változás bekövetkezni az emberekben feléjük és elképzelhetünk egy BLM vagy LMBTQ mozgalomszerű dolgok amely végső soron elvezet majd egy például testi fogyatékkal élőkhöz való viszonyuláshoz?

2022. márc. 14. 11:47
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/156 anonim ***** válasza:
100%

"mi a diagnózis?"

Ezért kéne orvoshoz menned, hogy kiderüljön.

De ha igazából nem akarsz meggyógyulni... sőt: még betegségtudatod sincs - hát akkor sajnos I.J.

Akkor ilyen maradsz, és gyűlölködve fogsz majd meghalni... ugyanilyen, vagy még sokkal rosszabb helyzetben, mint ahogy most vagy.

Tudod, az a különbség, hogy én, ha valami problémát látok, akkor nem az az első gondolatom, mint neked, hogy ezt hogyan terheljem rá másokra, hanem az, hogy ezt hogyan lehet megoldani?

Talán, ha neked is sikerülne nézőpontot váltani, akkor elindulhatnál a megoldás felé.

Ezt mondjuk látni is fogjuk a válaszaidból.

2022. márc. 15. 21:22
 52/156 A kérdező kommentje:

53

Nagyon jó problémamegoldó vagyok egyébként csak az emberekkel nem tudok mit kezdeni, mert ránéznek a pofádra és egyből eldöntik, hogy alacsonyabb rendű vagy. Vagy éppen azt, hogy ezzel ki lehet bhaszni! Tőled kérnek pénzt az úton hajléktalanok? Tőlem igen, az összes. Mert olyan a pofám, hogy azt gondolják le lehet húzni. De igaz is. Mindenki bepróbálkozik átbaszással, manipulációval és hogy meglepődnek, hogy nem vagyok olyan hülye amilyennek kinézek.

Tehát az emberek pofára ítélnek és ez vitathatatlan tény. Ezért vetem meg őket mélységesen és nem akarok semmit tőlük!

2022. márc. 15. 22:29
 53/156 anonim ***** válasza:
100%
Írd le kérlek, hogy konkrétan milyen változásokat szeretnél.
2022. márc. 15. 22:50
 54/156 anonim ***** válasza:
100%

Már leírta régebben.

Az egyik az volt, hogy az ilyeneknek hatóságilag nőket kellene kiutalni.

Amúgy ilyen utoljára a hitleri Németországban volt, de ott is csak a katonáknak.

2022. márc. 15. 22:53
 55/156 A kérdező kommentje:

56

Hitler legalább belátta, hogy a mentális egészség függ a nőkkel való érintkezéstől.

2022. márc. 15. 23:24
 56/156 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sok ronda haverom van aki jol elvan es csajuk is van. Nalad inkabb fejbe van a gond.. de ez a te problemad
2022. márc. 16. 00:00
 57/156 2*Sü ***** válasza:
100%

> Hát emberi populációk viselkedési formái, szexuális szokásai, szexuális szelekció, survival of the fittest, klikkesedés, hierarchia, genetika, gyengébbek selejtezése stb éppen hogy kizárólag a tudományokhoz kötődik.

Nem. Ezeknek vannak tudományos módszertannal vizsgálható aspektusai, meg vannak profán, hétköznapi aspektusai. A tudományt nem a tárgya, hanem a vizsgálódás módszertana teszi tudománnyá. A kérdésed az volt, hogy „Elképzelhető, hogy incel közösséghez való hozzáállás változzon a közeljövőben?”. A tudomány nem foglalkozik azzal, hogy mi képzelhető el és mi nem. Hogy valami elképzelhető-e vagy sem, az nem egy objektív, hanem egy szubjektív dolog.

Az mondjuk tudományt érintő kérdés lenne, ha azt kérdezted volna, hogy milyen időbeli trend rajzolódik ki a magukat incelnek tartóknak a népességhez viszonyított arányában. Ezt lehet statisztikai módszerrel kutatni, de nem tudom kutatta-e valaki ezt a témát. Az is lehetne egy tudományos kérdés, hogy hogyan változik az incelek megítélése a társadalomban, bár ez sokkal nehezebben vizsgálható tudományos módszertannal, mert a „megítélésnek” nincs triviális mértékegysége, illetve felmerül a kérdés, hogy azt számítjuk-e incelnek, aki önmagát incelként nevezte meg, vagy azt, akit a megítélők incelnek vélnek. Ez már közelítene a tudományos aspektusból feltett kérdéshez, de még így is aluldefiniált a kérdés. Másrészt a tudományos szempontból való elemzés lehetősége azért is kérdéses, mert eleve egy nem túl régóta létező fogalomról van szó, ami közismertté jóval később vált (ha múltidőről beszélhetünk, mert szerintem ma ha megállítok az utcán 100 embert, jó, ha lesz benne egy, aki tudja, hogy egyáltalán mit jelent az a fogalom, hogy „incel”).

Meg ha tényleg egy valódi kérdésről lenne szó, amire valódi, tudományosan megalapozott választ várnál, akkor nem lenne a kérdés alatt négy bekezdésnyi spekulatív eszmefuttatás.

A kérdésed nem hogy nem tudományos aspektusból közelíti meg a témát, de valójában nem is igazi kérdés, hiszen a kérdés leírásában kvázi leírod, hogy milyen választ vársz. Pontosabban nem is választ vársz a kérdésedre, hanem bólogatást. Csakhogy úgy tűnik, a többség nem bólogat.

> Ha nem tartoznál a klikkhez akkor minimum beismernéd, hogy kényes és tabu téma ami szembemegy a status quoval.

Nem tartozok semmiféle klikkhez. A klikk egy nagyobb közösségben belüli szűk csoport, ami valamilyen érdek mentén szerveződik. Egyrészt itt nem egy szűk csoportról van szó, hanem a válaszolók túlnyomó többségéről. Másrészt nekem nincsenek érdekeim a témakörrel kapcsolatban. Harmadrészt a tudomány kategóriában ugyan ismerősen csengenek felhasználónevek, de nem ismerem a többi válaszolót, nem szoktam beszélgetni velük. Így a klikknek nagyjából egyetlen ismérve sem áll meg.

Hogy a téma kényes? Nem tudom, én nem tartom annak, vagy nem jobban, mint bármilyen kérdést, ami bármilyen szexualitással kapcsolatos témáról szól. A téma tabu lenne? Hiszen itt és most is beszélgetünk róla. Mondjuk személy szerint ezen túlmenően nem nagyon érdekel a téma, de ez nem jelenti azt, hogy taburól lenne szó. Szembe megy a status quoval? A fene tudja, régen is voltak emberek, akinek volt hosszabb-rövidebb ideig problémájuk a társkereséssel. A különbség csak annyi, hogy nem tették ezt a helyzetüket identitásmeghatározó jelzővé.

> Hogy ne lenne ez társadalmi, társadalomtudományi kérdés???

Na, ahogy a válaszom elején írtam, a kettő nem ugyanaz. Attól, hogy valami társadalmi jelenség, attól még nem biztost, hogy a társadalomtudomány által tárgyalható jelenség. Illetve attól, hogy egy téma akár lehet társadalomtudomány által tárgyalható jelenség, nem biztos, hogy maga a kérdés ebből az aspektusból vizsgálódik. Egy hasonlattal attól, hogy az autó mérnöki tervezés eredménye, és fizikai, kémiai folyamatok mentén működik, az nem tudományos kérdés, hogy lesz-e vajon elektromos Trabant.

2022. márc. 16. 01:18
 58/156 anonim ***** válasza:
100%

#57 kérdező

És miért is fontosabb a férfiak mentális egészsége, mint a nők szabad akarata? Egy racionális, értelmes válasz kellene erre.

2022. márc. 16. 08:41
 59/156 anonim ***** válasza:
100%
2022. márc. 16. 09:21
 60/156 anonim ***** válasza:
100%
#Kérdező Hogy képzelted el a gyakorlatban azt, hogy "kirendelnek" melléd egy nőt?
2022. márc. 16. 10:05
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!