Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mit tennél ha találnál egy...

Mit tennél ha találnál egy pénztárcát tele pénzzel és benne lenne minden irat is személyi lakcímkártya satöbbi?

Figyelt kérdés
2021. máj. 25. 07:59
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
90%

Pénztárcát még nem találtam, de telefont igen.

Régi gombos telefon volt, feltételezhetően egy idős nénié (így is volt)

Hú, azt mekkora szpás volt visszaadni... Felhívtam a leggyakrabban hívott számot, ami szintén egy idős néni volt, és azzal leboltolni hogy hova kinek mikor leadni...

Így leírva egyszerűbbnek hangzik, de nagyon sokat szaladgáltam azzal a telefonnal.

A pénztárcában - jobb esetben - legalább van lakcímet igazoló irat, így nem kell bajlódni vele. Fognám, odavinném neki, pápá.

2021. máj. 25. 09:35
 22/44 anonim ***** válasza:
100%

ja csak úgy kicsit necces ha pont utazás előtt hagyod el, sztem mindenkinek a maga dolga h adott napon mennyi pénz van nála, bukott a kártya jogosítvány minden.... lehet ha otthon kéne maradnod amiatt okozna érvágást

DE a lényeg h nem vagy becsületes :)

2021. máj. 25. 09:40
 23/44 anonim ***** válasza:
62%

Ha SOK pénz van benne, akkor azt elraknám, iratokat otthagynám.

Volt hogy csak iratokat találtam, azt visszapostáztam névtelenül a tulajnak.

Ismerősöm egyszer benzinkúton felejtette a pénztárcáját félmillióval. Nem került elő.

2021. máj. 25. 09:50
 24/44 anonim ***** válasza:
88%

Visszaadnám hiánytalanul, akkor is ha milliók lennének benne.

Persze reménykednék, hogy hátha kapnék belőle egy kicsit, jutalomként :D De persze nem várnám el.

2021. máj. 25. 09:55
 25/44 anonim ***** válasza:
36%
Ki a frász hord magával százezreket készpénzben? Van nálam max 20 font (UK), a többi kártyán
2021. máj. 25. 09:59
 26/44 anonim ***** válasza:
45%

Nekem még egy zsaru tanította/mondta gyerekkénkt, hogy pénztárcához semmi féle képpen nem nyulunk hozzá!

A tulaj megvádolhat azzal is, hogy elloptad vagy talán pénzt vettél ki belőle.

Kivenni pénzt belőle szetintem nem szép dolog sőt egy jószívű ember nem is lenne rá képes! Lehet, pl. hogy egy nyugdíjas bácsié/nénié volt akiknek egy hónapi megélhetősége volt.

Hívj rendőrt maradj a helyszínen a pénztárca mellett és ők majd elrendezik, de semmi féle képpen se nyúlj hozzá!

2021. máj. 25. 10:01
 27/44 Kései Sirató ***** válasza:
22%

26-os, vicces vagy! Minden üres pénztárcára is rendőrt hívsz?

Én visszaadnám a tulajdonosának, bármennyi is lenne benne.

Kár, hogy az etika nem kötelező érettségi tantárgy, olyan sok a tolvaj közöttünk.

Nagy butaság egyébként azt hinni, hogy megvádol, ha visszaadod a pénztárcát. Aki tolvaj, az nem adja vissza, hanem elviszi, ellopja éppen ez a tolvajlás definíciója.

És aki leckéztetni akar, az elhiszi, amit mond? Ugye, nem? Ekkora baromságot!

2021. máj. 25. 10:14
 28/44 anonim ***** válasza:
75%

Első ilyen történet amit hallottam az volt, hogy a családbarátunk elvitte a címre a tárcát, majd közölték vele, hogy nem csak x ezer Ft volt benne, hanem több, ezért rendőrségre kellett járkálnia.

Szóval ebből tanulva vagy ott hagynám, vagy kivenném a pénzt, mivel a következő járókelő is ugyanezt tenné, inkább nekem legyen.

2021. máj. 25. 10:23
 29/44 anonim ***** válasza:
83%
Én leadnám a rendőrségen. Egyszer egy motoros kerekesszékes baktatott át előttünk a járda patkáján. Abban a pillanatban 12 ezer forint esett ki a taskájából ezresek formájában. Néztük is, hogy olyan volt mintha csak megrendezték volna. Kiabáltunk utána, de nem állt meg. Összeszedtük és leadtuk a rendőrségen. Adtunk személy leírást, ők az összes pénz számát felírták. Azt mondták, hogy ha nem jelentkezik érte, akkor értesítenek és igényt tarthatok rá. Remélem jelentkezett érte.
2021. máj. 25. 10:56
 30/44 anonim ***** válasza:
76%
27-es, sajnos a családomból volt már rá példa, hogy megvádolták a nővéremet, hogy egy talált pénztárcából "ellopot egy bizonyos összeget" a nővérem munka után talált egy pénztárcát pénz is volt benne kb. 7.000 ft és az illető személyes adatai, bankártyája és némi gyerek fotó . Kb. 13 éves lehettem amikor rendőrök jöttek a házhoz és azt tanácsolták, hogy ilyen esetben hívjunk rendőrt és semmi esetben ne nyúljunk talált pénztárcához, hogy több ilyen eset ne fordulhasson elő! Van aki sajnos vissza él a helyzettel!
2021. máj. 25. 11:03
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!