Mit tennél ha találnál egy pénztárcát tele pénzzel és benne lenne minden irat is személyi lakcímkártya satöbbi?
Pénztárcát még nem találtam, de telefont igen.
Régi gombos telefon volt, feltételezhetően egy idős nénié (így is volt)
Hú, azt mekkora szpás volt visszaadni... Felhívtam a leggyakrabban hívott számot, ami szintén egy idős néni volt, és azzal leboltolni hogy hova kinek mikor leadni...
Így leírva egyszerűbbnek hangzik, de nagyon sokat szaladgáltam azzal a telefonnal.
A pénztárcában - jobb esetben - legalább van lakcímet igazoló irat, így nem kell bajlódni vele. Fognám, odavinném neki, pápá.
ja csak úgy kicsit necces ha pont utazás előtt hagyod el, sztem mindenkinek a maga dolga h adott napon mennyi pénz van nála, bukott a kártya jogosítvány minden.... lehet ha otthon kéne maradnod amiatt okozna érvágást
DE a lényeg h nem vagy becsületes :)
Ha SOK pénz van benne, akkor azt elraknám, iratokat otthagynám.
Volt hogy csak iratokat találtam, azt visszapostáztam névtelenül a tulajnak.
Ismerősöm egyszer benzinkúton felejtette a pénztárcáját félmillióval. Nem került elő.
Visszaadnám hiánytalanul, akkor is ha milliók lennének benne.
Persze reménykednék, hogy hátha kapnék belőle egy kicsit, jutalomként :D De persze nem várnám el.
Nekem még egy zsaru tanította/mondta gyerekkénkt, hogy pénztárcához semmi féle képpen nem nyulunk hozzá!
A tulaj megvádolhat azzal is, hogy elloptad vagy talán pénzt vettél ki belőle.
Kivenni pénzt belőle szetintem nem szép dolog sőt egy jószívű ember nem is lenne rá képes! Lehet, pl. hogy egy nyugdíjas bácsié/nénié volt akiknek egy hónapi megélhetősége volt.
Hívj rendőrt maradj a helyszínen a pénztárca mellett és ők majd elrendezik, de semmi féle képpen se nyúlj hozzá!
26-os, vicces vagy! Minden üres pénztárcára is rendőrt hívsz?
Én visszaadnám a tulajdonosának, bármennyi is lenne benne.
Kár, hogy az etika nem kötelező érettségi tantárgy, olyan sok a tolvaj közöttünk.
Nagy butaság egyébként azt hinni, hogy megvádol, ha visszaadod a pénztárcát. Aki tolvaj, az nem adja vissza, hanem elviszi, ellopja éppen ez a tolvajlás definíciója.
És aki leckéztetni akar, az elhiszi, amit mond? Ugye, nem? Ekkora baromságot!
Első ilyen történet amit hallottam az volt, hogy a családbarátunk elvitte a címre a tárcát, majd közölték vele, hogy nem csak x ezer Ft volt benne, hanem több, ezért rendőrségre kellett járkálnia.
Szóval ebből tanulva vagy ott hagynám, vagy kivenném a pénzt, mivel a következő járókelő is ugyanezt tenné, inkább nekem legyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!