Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért zavarja egyeseket...

Miért zavarja egyeseket ennyire a hosszú haj és a vékony testalkat?

Figyelt kérdés

Fenékig érő sötét barna hajam van, nem festem, természetes, ápolom, ahogy csak tudom. Azért van ilyen hosszú hajam, mert számomra ez a legkomfortosabb, illetve magamnak így tetszek a legjobban. Valamint nekem a középhosszú és rövid haj még több időt igényelt, mert folyton elaludtam.

Többen is beszólogatnak a családból, hogy "vágasd már le azt a nagy loboncot" , "hízzál már, mert rossz rád nézni" stb. Tőlük még valahogy elviselem, mert muszáj, a családtagjaim stb. Szerencsére már nem élek otthon.

De néhány napja a buszmegállóban egy vadidegen anyuka úgy beszólt, hogy köpni-nyelni nem tudtam, annyira durván. Ráadásul nem nekem intézte, hanem feltünően hangosan beszélt az alig 6-7 éves lányának rólam, aki amúgy nagyon cuki volt, mert mondta az anyukájának, hogy ő is ilyen hajat szeretne. Mégis mi bajuk van az ilyen embereknek? Tőlük nyilván nem lehet megkérdezni, mert értelmes magyarázatot nem tudnak adni. Egyébként ez az illető pl. 120kg volt minimum és tüsi hajú, szóval rajta is lehetett volna mit kritizálni. Előbb a hajamra szólt be, majd a testalkatomra (44kg vagyok). Én sose szóltam be egy rövid hajú embernek se, de még egy kopasznak se, soha, nyilván visszafelé ugyanezt várnám el. A testalkata miatt meg aztán végképp sose bántottam senkit se.

Manapság szégyen lett a hosszú haj és a vékony testalkat?

2021. máj. 5. 12:06
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
49%

Én nem veszem észre, mivel tökéletesen átérzem az általa leírt problémát, ami létezik.

2021. máj. 5. 12:54
 22/38 anonim ***** válasza:
35%
Csak irigy a kövér, fiús disznaj.
2021. máj. 5. 12:56
 23/38 anonim ***** válasza:
74%

12. és 13. válaszoló adta meg a magyarázatot!

Az a 120 kg-os nő egyszerűen irigykedett az alakodra, és ezért magyarázta magának (mert ezt elsősorban magának mondta), hogy veled van a baj, amiért vékony vagy.

Nagyon helyesen láttad meg, hogy elsősorban nők szólogatnak be alakodra és hajadra. Szimpla irigységből. Tudod hány nő a fél karját odaadná, ha hosszú és dús, ráadásul szép színű hajkoronája lehetne? Vagy ha nem kéne rafinált öltözködéssel a hurkáit takargatnia?

Ha esetleg nincs eléggé nőies alakod, akkor se a hízásra gondolj, hanem inkább sportolj.

Nem írtad, hány éves vagy, ill. mennyire van sikered a férfiak körében. De van sok férfi, aki a vékony nőket kedveli, vagy legalábbis nincs kifogása ellenük. A hosszú hajat pedig a legtöbb férfi nőiesnek tartja.

2021. máj. 5. 13:00
 24/38 A kérdező kommentje:
A férfiakkal nincs bajom, náluk sikerem van. A korom direkt nem írtam, de leírhatom, nincs benne szégyen, 31 éves vagyok, igaz 17-19-nél sosem néznek öregebbnek. Ezt mondjuk bóknak szoktam venni. Most csak reflektálok arra, amit az egyik kommentelő írt, hogy itt keresem a szép szavakat. Erre nincs szükségem. Inkább az embereket szeretném jobban megérteni és szomorúan látom, hogy vannak sorstársaim is, tehát nem egyedi a probléma. Én azt vettem észre, hogy divat lett beszólogatni, amit én nagyon szomorúan konstatálok, ugyanis én nem űzöm ezt a "hobbit". Így valós védekezési eszközöm az ilyesmik ellen sajnos nincs. Családtagjaimnál megtehetem azt, hogy a szüleimen kívül nem keresem egyiküket se, mert ilyenek. De egy vadidegennel mihez kezdjek? Nyilván nem fogok elmenni a buszmegállóból, mikor én is a buszra várok, még akkor sem, ha vér ciki, hogy ezt nekem és másoknak is végig kell hallgatniuk.
2021. máj. 5. 13:09
 25/38 anonim ***** válasza:
67%

Kövér embereket kritizálni bunkóság, vékonyakat lehet. Nem tudom miért van ez így, de szerintem is elcseszett dolog.

Vékony vagyok, bár már nem annyira, mint te.

Egyszerűen zavarja az emberek, de főleg a nők nagy részét az, ha azt mondod "Annyira hízni akarok. Betoltam 3 szelet tortát, egész héten mekiztem, együltő helyemben megettem egy doboz fagyit, hozzá nutellát és fogytam 2 kilót".

2021. máj. 5. 13:10
 26/38 anonim ***** válasza:
86%

Én személy szerint irigylem, akinek ilyen gyönyörű haja van, nekem fénykoromban sem volt ilyen, mert vékony szálú, lassan növő.

Kövér nem vagyok, a 168 cm-hez 59-60 vagyok, mikor-hogy.

Viszont az eszem megáll, hogy emberek egy buszmegállóban véleményt nyilvánítanak hangosan egy másik ember külsejéről!

Miféle tahó, totálisan neveletlen, rosszindulatú világ van kialakulóban?

2021. máj. 5. 13:25
 27/38 anonim ***** válasza:
89%
Sziasztok! Most minden rosszindulatot félretéve szeretnék írni valamit.Hogy is mondjam?Szerintem nevetséges az, hogy ezért ellenségnek tekintik a másikat mert vékony.De! Azt az egy dolgot átérzem, velük, hogy nem túl jó érzés azt hallgatni, hogy a másik mennyit evett a héten minden finomat és még fogyott.Ezt kérlek értsétek meg, hogy ez igenis zavaró mert valakik isszonyat sokat edzenek és diétáznak azért, hogy viszonylag vékonyak legyenek még valakiknek ez csak úgy ott van.És valljuk be, ha azt mondanám: jó, akkor mostantól nem eszel nasit, mindennap elmész futni, akkor annyira azért nem lennétek lelkesek.Nem olyan rossz az, hogy semmitől nem tudsz hízni.De ezt csak akkor érzed át ha megtudod milyen amikor valaki könnyen hízik.Persze vannak akik nem tudnak hízni és mégis edzenek és egézségesen étkeznek mert tudják fontos az egézség de azért ez nem olyan gyakori.Szóval nem akarok senkit megbántani és ezt nem egy 100 kilós dagadék néniként mondom irigységből (172 cm/ 53 kg, de nekem ezért sokat kell tennem) hanem csak azért, hogy tudom, h baromi nevetslges és undorító amikor valakik irigykedve próbálnak csúfolni de azok akiknek tenni kell a jó alakért azok azért sok mindent megadnának ezért, hogy ne tudjanak hízni.És ezt azért mondom, hogy örüljetek!Mert azért mindenki a (nagyon) vékonyságot választaná nem a 120 kilósságot.
2021. máj. 5. 13:25
 28/38 A kérdező kommentje:
27-esnek írom: Biztos van ilyen, aki azzal henceg, hogy egész nap eszik, én nem vagyok ilyen, nem is eszem egész nap, 5x eszem kis adagot, az nekem épp elég és kész. Szoktam enni édességet is, de sosem beszélek erről senkinek, főleg azért, mert soha senki nem kérdi, hogy mit is eszem. Ha megkérdeznék, akkor elmondanám, hogy mindent eszek, viszont egészséges mértékben és próbálok egészségesen táplálkozni, tehát a zöldségeken van nálam is a hangsúly. Viszont, ami nagyon fontos, nem fogyózom, mondjuk szerintem ha fogyóznék se tartozna senki másra rajtam kívül.
2021. máj. 5. 13:28
 29/38 anonim ***** válasza:
75%

"Azt az egy dolgot átérzem, velük, hogy nem túl jó érzés azt hallgatni, hogy a másik mennyit evett a héten minden finomat és még fogyott."

Hát de basszus, nekem meg azt nem jó érzés hallgatni, hogy valakire felment pár kiló (nagyon szeretnék 4-5 kilót felszedni), mégse kötök bele másokba csak azért, mert nekem nem jön össze...

"Nem olyan rossz az, hogy semmitől nem tudsz hízni."

Miért ne lenne rossz a folyamatos bszogatás és a kvázi egészségtelen testsúly? Nem adhatok vért se pl.

Nekem pl. az általad írt 53 kg az elérhetetlen álom, amit nagyon szeretnék elérni, de nem megy. Emiatt nem szólogatok be másoknak...

2021. máj. 5. 13:30
 30/38 anonim ***** válasza:
66%

"A férfiakkal nincs bajom, náluk sikerem van."

Ez számít!

Nekik akarsz tetszeni, nem a tank méretű nőknek!

"Inkább az embereket szeretném jobban megérteni és szomorúan látom, hogy vannak sorstársaim is, tehát nem egyedi a probléma."

Rengeteg a frusztrált ember, aki mások kritizálásával, degradálásával próbálja lelki egyensúlyát visszanyerni. De igazából soha nem fogod megérteni őket. Ne is akard. Azokkal foglalkozz, akik méltók rá. Az élet túl rövid ahhoz, hogy minden jött-ment ember szemétkedésével foglalkozz.

2021. máj. 5. 13:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!