Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért zavarja egyeseket...

Miért zavarja egyeseket ennyire a hosszú haj és a vékony testalkat?

Figyelt kérdés

Fenékig érő sötét barna hajam van, nem festem, természetes, ápolom, ahogy csak tudom. Azért van ilyen hosszú hajam, mert számomra ez a legkomfortosabb, illetve magamnak így tetszek a legjobban. Valamint nekem a középhosszú és rövid haj még több időt igényelt, mert folyton elaludtam.

Többen is beszólogatnak a családból, hogy "vágasd már le azt a nagy loboncot" , "hízzál már, mert rossz rád nézni" stb. Tőlük még valahogy elviselem, mert muszáj, a családtagjaim stb. Szerencsére már nem élek otthon.

De néhány napja a buszmegállóban egy vadidegen anyuka úgy beszólt, hogy köpni-nyelni nem tudtam, annyira durván. Ráadásul nem nekem intézte, hanem feltünően hangosan beszélt az alig 6-7 éves lányának rólam, aki amúgy nagyon cuki volt, mert mondta az anyukájának, hogy ő is ilyen hajat szeretne. Mégis mi bajuk van az ilyen embereknek? Tőlük nyilván nem lehet megkérdezni, mert értelmes magyarázatot nem tudnak adni. Egyébként ez az illető pl. 120kg volt minimum és tüsi hajú, szóval rajta is lehetett volna mit kritizálni. Előbb a hajamra szólt be, majd a testalkatomra (44kg vagyok). Én sose szóltam be egy rövid hajú embernek se, de még egy kopasznak se, soha, nyilván visszafelé ugyanezt várnám el. A testalkata miatt meg aztán végképp sose bántottam senkit se.

Manapság szégyen lett a hosszú haj és a vékony testalkat?

2021. máj. 5. 12:06
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
53%

#6 vagyok, de akkor mi a kérdés? 168 cm-nek a 44 kiló, kívülről kórosan jön le. Mások nem tudják, hogy betegség miatt van, és az emberek előszeretettel bántják a vékonyokat. 44 kilósan én is kaptam az anorexiáson kívül a dedós testűn mindent. Rosszul esett, mert az emberek nem tudták, hogy betegség miatt van és ok nélkül bántottak.

Ha egészséges vagy, sajnos bele kell törődnöd a bántásokba.

Egyébként (ez csak egyéni vélemény) akkor sem normális a súlyod, a betegséged ellenére sem. Nekem ez akkor vált egyértelművé, mikor egy másik betegség miatt meggyengültem, nem volt étvágyam, és nem volt zsírtartalékom. Évek alatt sikerült egészségesre felhízni, és ebben az a jó, hogyha elkap egy betegség és nem eszem, nem fogyok le egyől a kettőre mint akkor, nem gyengül le a testem.

Megnyugtató az orvos, de ne higyj el neki mindent, amit mond, tapasztalat.

2021. máj. 5. 12:30
 12/38 anonim ***** válasza:
68%

Az emberek nagy részének sérült az énképe, önérzete, egója. Így ha valamit látnak ami kicsit is eltér a nézeteiktől akkor rögtön megjegyzést tesznek. Így próbálja az ember a saját kis egóját feltornázni egy normális állapotba. Persze ez nem a rendes út, de sajnos sokan ezt járják. (pl. a dagi ember szidja a soványt, stb)

Ebben ennyi van, engem is zavar amikor bármi miatt kritikusak felém, de én is csak annyit tudok mondani hogy ignoráld őket.

2021. máj. 5. 12:30
 13/38 anonim ***** válasza:
40%

Nyugi kérdező, ez szimplán csak irigység. Hagyd figyelmen kívül. A rokonaid beszólására meg találj ki valami frappánsat.

Tudod, hazánk Európa legelhízottabb országa, persze, hogy egyes kövér emberek szemét szúrja a vékonyság, mert irigyek, de azért, hogy lefogyjanak, azért már lusták tenni.

2021. máj. 5. 12:33
 14/38 anonim ***** válasza:
87%
Ha nem tudsz hízni meg nem fogyással érted el ezt a súlyt akkor miért lenne baj? Ez van.Én is vékony vagyok,(de azért nem betegesen) és nem érdekel ha beszólnak mert úgyse tudok hízni.Elfogadom.És szerintem nagyon szép a hosszú barna haj én is növesztem mert szerintem baromi jól néz ki.Ne érdekelljen mások váleménye, mert ők nem tudják az indokát örülj a küsödnek és ne foglalkozz ezekkel!
2021. máj. 5. 12:34
 15/38 A kérdező kommentje:
Azt én elfogadom, hogy nem tetszhetek mindenkinek. Ezzel nincs is bajom. Amit nem értek, hogy az emberek ezt miért nem bírják magukban tartani. Mondjuk már azt is nehéz megérteni, hogy egy idegen embernek miért is olyan fontos a másik kinézete. Felnőtt embereknél a kinézet sokadrangú. Köszönöm az eddigi véleményeket!
2021. máj. 5. 12:35
 16/38 anonim ***** válasza:
80%

Szia! Én 176 cm magas vagyok és 50-51 kiló :) A hajam nekem is derékig ér ha leengedem. Nekem is beszólogatnak, a nők irígységből, a fiúk meg általában poénkodnak, játszák az eszüket.

Én kialakítottam egy olyan stílust, hogy annak aki bunkózik velem olyat szólok vissza, hogy a bokáját lefossa. És nem ijedek meg senkitől, hat éves korom óta karatézom, fektettem már ki idős harminc éves kigyúrt pasit is, mert nem tudta mi a tisztelet és hol a határ :D

Szóval szóljál be te is nekik nyugodtan, nem szabad szívbajosnak lenni, küld el az anyjába, ha valaki bunkón beszól :)

2021. máj. 5. 12:44
 17/38 A kérdező kommentje:
16-os, jót mosolyogtam, kedvesen, jó értelemben. Én "sajnos" nem vagyok ilyen bátor, inkább félénk természetű vagyok és sajnos nagyon a lelkemre veszem a dolgokat. Bár idővel sokat fejlődtem e téren, de ha valaki nagyon durva még mindig nagyon meg tud bántani. Én általában azt alkalmazom, hogy nem szólok vissza neki, egyszer majd csak abbahagyja alapon, de sokszor ez nem jön be és csak mondják és mondják, mint ha valami baj lenne nekik az emeleten. Kérdés nélkül csak mondják a magukét.
2021. máj. 5. 12:47
 18/38 anonim ***** válasza:
100%

Hú, teljesen ugyanebben élek én is, nem tudok meghízni és derékig ér a hajam, az emberek állandóan ezen csámcsognak, hogy hosszú "lobonc" (a rokonaim szerint a hosszú haj igénytelen... igen, akkor is ha ápolt, akkor is ha frizura van belőle csinálva, stb.), és hogy sovány vagyok.

Nagyon idegesítő, én már úgy teszek mintha nem hallanám meg ezeket a megjegyzéseket. Ha sokáig folytatják, majd elkezdek visszaszólni, hogy pl. "jé, se sovány vagy!! - jé, de kövér vagy!", gondolom akkor egyből bunkóságnak tartanák, csak addig nem az amíg ők teszik a megjegyzéseiket. :)))

2021. máj. 5. 12:51
 19/38 anonim ***** válasza:
52%

Semmi baj nincs ezzel. Egy ismerősöm 160 cm 37 kiló. És gyönyörű! Meg nem is tehet róla mert hiába eszik nem tud hízni.

Nekem kifejezetten tetszenek az ilyen lányok ^^

(16f vagyok mielőtt valaki írná hogy pedo maci 😑)

Szerintem ne aggódj. Igenis szép lehetsz ^^

Az ilyen 120 kg-os nők. Na azok nem szépek..

Szokták mondani hogy csontokkal csak kutyák játszanak. Akkor én meg üzenem nekik hogy disznókkal meg hentesek.

2021. máj. 5. 12:52
 20/38 anonim ***** válasza:
61%
Nem veszítek észre, hogy a kérdező pont azt várta, hogy azt mondjátok, hogy irigyek rá az emberek? :) Annyira átlátszó. Természetesen ettől még paraszt, aki beszól neked, de amit most te itt művelsz, elég ciki.
2021. máj. 5. 12:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!