Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért ilyen provokatívak az...

Miért ilyen provokatívak az emberek, ha erről a Covidről van szó?

Figyelt kérdés
Szinte belém vesz a családom, hogy én hogyhogy nem tudom ezt komolyan venni, ez mekkora felelőtlenség, miért vagyok "Gődényista", stb. Minden jogszabályt betartok, azt a gusztustalan maszkot is felveszem, csupán van egy véleményem, s nem tagadom ezt a vírust sem, viszont emlékszem az iskolás éveimre, hogy anno az influenza mindig ilyen tájban szokott tetőzni, a féliskola meg hiányzott, síszünetre (közben talán 2 ember síelt az iskolából) hivatkozva bezárták a sulit 1 hétre. Tény, hogy nem is nézek tévét.
2021. márc. 2. 12:56
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 anonim ***** válasza:
40%

"Ha életerős emberek a szüleid, akkor miért nem váltanak életmódot? Mozognak rendszeresen, relaxálnak?"

Hol írtam, hogy nem teszik? Ez se a diabéteszt, se az öröklött magas vérnyomást nem gyógyítja. Az autoimmun betegségeket pláne.

2021. márc. 2. 14:26
 22/66 A kérdező kommentje:

Kissé provokatív kérdéseket teszel fel, amire nem kötelességem válaszolni, de tartom magam annyira, hogy megteszem. S a legtöbbre válaszoltam is, de még egyszer.

Hogy lehet kamuból megtölteni haldoklókkal a kórházakat? Erre megint csak az ágyfelszabadítás, s az ellátáshiány a válasz.

Szóval ennyire értesz a vírusokhoz, hogy még a hullámok is új jelenségnek számítanak neked? Még vége sincs az állítólagos 2. hullám, de már az ötödikről beszélnek. Érdekes.

[krónikus betegek] értük kevésbé lenne kár, ha belehalnának? Ez is provokatív kérdés, de úgy látszik te is a halálozással jössz, közben meg te is megnézheted a gyógyulási arányokat, én úgy tudom, lehet közben megváltozott a matematika, de a 95 még mindig több, mint az 5.

Miért kizárólag a halálozást nézi mindenki? A válasz ugyanaz, mint az előzőnél

Miért rettegés az, ha valaki tudomásul veszi hogy valami nem veszélytelen, és tesz a biztonsága érdekében? Nem ezzel van a baj, ha te ettől biztonságban érzed magad, sajnos én se fizetnék szívesen büntetést, ellenben a "jaj, mind meghalunk felfogással viszont igen."

2021. márc. 2. 14:38
 23/66 A kérdező kommentje:
Még vége sincs az állítólagos 2. hullámnak***
2021. márc. 2. 14:38
 24/66 anonim ***** válasza:
67%

"Még vége sincs az állítólagos 2. hullámnak"

Tény, hogy hamar kezdőtött a harmadik de azt is nézni kell hogy kevesen akarják beoltatni magukat..az átoltottság pedig kell, elsősorban hogy megszűnjön a járvány veszély, másodszor mivel rengeteget megvásároltak a vakcinákból és azokkal kezdeni is kell valamit.

2021. márc. 2. 14:44
 25/66 anonim ***** válasza:
70%

"az ágyfelszabadítás, s az ellátáshiány a válasz."

Ágyfelszabadítás nem a fertőző osztályokon volt. Oda hogy került ennyi vírusos beteg?

Nézd, oké, tételezzük fel hogy a covid még csak nem is létezik. Felejtsük el. Na de VALAMI rohadt nagy gáz akkor is van, nem? Hiszen tavaly ilyenkor nem kellett intenzíven lélegeztetni ennyi fertőző beteget...

"Még vége sincs az állítólagos 2. hullám, de már az ötödikről beszélnek. Érdekes."

Ki beszél az ötödikről, a mémeken meg a túlzó kifejezéseken kívül? Egyébként az előbb még arról volt szó, hogy nyárra "eltűnt" a covid, ezt nem értem hogy ebben mi az újdonság?

"Ez is provokatív kérdés, de úgy látszik te is a halálozással jössz"

Nyilván, hiszen a te mondatodra reagáltam, amiben azt firtattad, hogy ki-hogyan-miért hal bele.

"közben meg te is megnézheted a gyógyulási arányokat, én úgy tudom, lehet közben megváltozott a matematika, de a 95 még mindig több, mint az 5."

Öööö igazad van, gondolom. Miért ne lenne több? Örvendetes, hogy sokan meggyógyulnak, de mint írtam, ezen esetek se mind olyanok mint a sétagalopp, és nem mindenkinek tűnik el nyom nélkül.

"Nem ezzel van a baj, ha te ettől biztonságban érzed magad, sajnos én se fizetnék szívesen büntetést, ellenben a "jaj, mind meghalunk felfogással viszont igen.""

Kész szerencse, hogy nem csak a "tojok rá, nincs veszély" és a "mindmeghalunk itt a vég" opciók léteznek. :D

2021. márc. 2. 14:46
 26/66 A kérdező kommentje:
Már akinek. Állatkísérlet se történt, aztán egyből az emberen akarják tesztelni ezt állítólagos hatékony Pfizert, régebben az emberkísérletért fizettek, nem kevés pénzt. Közben az influenza elleni vakcina is csak 30-50% hatékonyságú. Kit néznek hülyének, de most komolyan? Az is érdekes, hogy már gyümölcsben is kimutatható a pozitív teszt. Nem érdekes? Ez se kamuoldal. [link]
2021. márc. 2. 14:48
 27/66 anonim ***** válasza:
100%

"Állatkísérlet se történt, aztán egyből az emberen akarják tesztelni"

Erre van valami hiteles forrásod?

"Az is érdekes, hogy már gyümölcsben is kimutatható a pozitív teszt."

Igen, van olyan típusú teszt ami nem megbízható. Egyszer láttam egy cikket, hogy valami okosóra pulzust mért egy papírgurigán. Ez akkor azt jelenti, hogy a pulzus kitaláció, vagy azt hogy az az adott széria okosóra nem a legmegbízhatóbb?

(Btw köszönöm a válaszaid végül, nem sokan képese erre hogy érdemben reagáljanak.)

2021. márc. 2. 14:53
 28/66 A kérdező kommentje:
27 Hát, nem okos órával kell mérni a pulzust, ahogy egy minőségi képet se egy okostelefonnal fogok elkészíteni. :D Arra azért kíváncsi lennék, ha mindenki lenyugodna, nem olvasná a félelemkeltő híreket, akkor mi lenne a helyzet. Nekem a képmutatással van a bajom, ne látogassuk a nagymamát, mert jaj, vírus, aztán a közértben ugyanúgy összefuthatunk vele. Apropó közért, (meg értünk emberekért). Az hogy van, hogy miközben egy tűt nem lehet a Lidlbe leejteni, semmi létszám korlátozás, addig az uszoda meg zárva, meg 8 után nehogy kimenj egyet sétálni műszak után. Tartsd meg a távolságot, de repülőn egymás mellett ülünk. A tévé stúdióban hogyhogy nem kötelező a maszk? Ahány beszélgetős műsort látok, mondjuk az ATV-n, nem igen látok maszkot rajtuk. Megy még mindig a #maradjotthon, csak miből éljen meg az ember, vendéglátósok pl? Vannak ám itt komolyabb bajok is sajnos, s gyanítom, hogy azokat az embereket is beleszámolják a statisztikába, akik öngyilkosok.
2021. márc. 2. 15:09
 29/66 anonim ***** válasza:
68%

"Hát, nem okos órával kell mérni a pulzust, ahogy egy minőségi képet se egy okostelefonnal fogok elkészíteni"

Pontosan, ahogy normális ember nem egy hibás antigén gyorstesztre fogja alapozni az ellátást pl.

"Nekem a képmutatással van a bajom, ne látogassuk a nagymamát, mert jaj, vírus, aztán a közértben ugyanúgy összefuthatunk vele."

Én nem látogatom a nagymamám a vírus miatt, és közértbe se "engedjük", nem futunk vele össze ott.

Nem idézem az egészet, de amiket a konkrét szabályozásokról írtál...

Látod, ezzel tökéletesen egyetértek. Ha rajtam múlna, a boltokban létszámkorlátot vezetnék be, az esti 8-as kijáráson meg lazítanék, pl. gyülekezni szigorúan tilos, de ha én a falumban kimennék este 9-kor egyedül sétálni, azzal nincs gond.

Átgondoltabb intézkedések kellenének, ebben egyetértünk.

Az érintett szektoroknak (vendéglátás, turizmus, stb.) pedig SOKKAL nagyobb támogatás kellene az állam részéről.

2021. márc. 2. 15:21
 30/66 A kérdező kommentje:
29 Na, legalább valamiben egyetértünk. Tavaly októberig én is komolyan vettem ezt az egészet, de amikor nem akartak a visszatérő emésztési problémámmal kezelni, egyből ráfogták a Covidra, s tény, hogy a teszt pozitív volt, azóta valahogy nem tudom komolyan venni, ezzel akartam az ellátáshiányra utalni. Lehet hülyeségeket beszél a Cecília, de sajnos, amit megtapasztaltam ősszel az egészségügyben azt a forgatókönyvet is el tudom képzelni, amit mondott a linkelt videóban. Az emésztési problémámat kikúráltam itthon, gyógynövényekkel, jó pár hónapja semmi, na azóta rendült a bizalmam az orvosokban, tisztelet a kivételnek, mert vannak.
2021. márc. 2. 15:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!