Miért kell másképp tekinteniük rám,amikor megtudják a származásom?
Figyelt kérdés
Félig cigány vagyok,de elsőre nem tűnik fel másnak a külsőmből ítélve csak amikor mondom nekik,illetve szóba jön témába. Sokan vannak,akik utána elkezdenek cigány poénokkal gúnyolódni velem.Viccesnek tartok olyan cigány viccet ami a sztereotípiák kifigurázására épül,de a rosszindulatú valódi rasszista vicceket felismerem.Szerintem van különbség egy bizonyos negatív embertípus között és egy tisztességes ember között rassztól függetlenül.Példaként mondjuk mondanak egy tipikus cigány sztereotípiát és utána másik felöli kijelentés "Igen ezt xy(én) ezt biztos megtudja érteni.Másik példa,amikor egy kicsit felemelem a hangom,mert felidegesítenek vagy feldúlt vagyok: "Mi van kijött a cigány véred?" Nem értem miért nem lehet magának az embernek a személyiségét,hozzáállását és a dolgokról való nézetei,véleménye alapján megítélni az embert.Alapjáraton nem vagyok előítéletes és nem általánosításképp szeretném kijelenteni minden olyan emberről,aki nem ilyen származású,hanem meg szeretném értetni magam ezzel a témával kapcsolatban,hogy az ilyesfajta embereknek miért kell primitíven a külsőségeket előtérbe helyezve ítélniük más emberi értékét vagy "rangját" a többihez képest.Félreértés végett annyit fűznék még hozzá,hogy a leírtaknak nem a "Csak azért,mert cigány vagyok?" féle támadó jellegű cicaharcba szándékoztam most belekveredni ezzel.2021. jan. 9. 17:27
1/5 anonim válasza:
Azt hiszem, mindenkinek van olyan tulajdonsága, amibe akkor kötnek bele az ostobák, amikor másba már nem tudnak. Neked a származás, nekem a csúnyaság, másnak a nemi identitás, stb.
Az ilyesminek nincs bonyolult, megfejtendő háttere. Ezt mindenki megkapja szerintem.
2/5 anonim válasza:
Mert ilyen az emberek tobbsege. Ne vedd magadra.
3/5 anonim válasza:
Ezzel jár, rajtam még látszik is. Nem igazak rám a "cigány" tulajdonságok, de mégis az osztálytársaimtól elkezdve mindenkitől megkaptam már.
4/5 anonim válasza:
Sajon sokan sokat tettek már azért, hogy ez kialakuljon. Nem a te hibád. Próbálj olyan módon élni, viselkedni, hogy rád ne legyen igaz még részben sem semmi ezekből.
5/5 anonim válasza:
Sajnos bármit teszel, mindenhol vannak ilyen emberek...a legjobb ha nem folgalkozol velük!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!