Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Jól teszem hogy végleg elhagyo...

Jól teszem hogy végleg elhagyom az internet világát? Nem vicc!

Figyelt kérdés

Rájöttem arra, hogy vannak az életben olyan dolgok, amik többet érnek mint az ,,internet világa"

Gondolok itt a háziállataimra, vagy a családtagjaimra. Szeretnék több időt, és energiát szentelni rájuk. Amióta elvesztettem a kutyámat, azóta rájöttem arra hogy amig neten elpazaroltam azt az időt, a kutyámra fordíthattam volna.

Először is a facebookot törlöm, utána a többi oldalt.

23F

#internet #régimódi #Nem az én világom #Átlagos halandó ember vagyok
2020. nov. 30. 03:28
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
57%

"Emberibb idők"

Lol, pontosan mikor? A XX. Században megéltünk két világháborút, a XIX. Még esetleg úgyahogy jó lehetett ha szerencsés módon jó helyre (országba, családba) születtél, de emberi, állati jogok tekintetében még a mainál is visszamaradottabb volt a helyzet. A középkor a modernkornál 10x betegebb volt, talán az ókor egy viszonylag élhető időszak volt, szellemileg előremutató. Persze volt rabszolgaság, nem volt áram, és bár csatornázás volt, biztonságos iható víz nem jött a csapból.

Hangzatos üres kijelentések, két nap alatt teljesen kikészülnél ezekben az időkben.

2020. dec. 2. 00:28
 32/34 anonim ***** válasza:
74%
Azok számára teher az internet, akik nem tudják használni. Tanuld meg felismerni az internet által biztosított lehetőségeket. Nem kell tőle félni, nem mumus.
2020. dec. 2. 20:31
 33/34 anonim ***** válasza:
59%

Butaság.

Az érvelés még inkább.

A legnagyobb hiba, hogy fekete-fehéren látod a világot, és csak végletekben tudsz gondolkozni. Vagy non-stop az interneten lógsz, vagy feléje sem nézel. Magát az internetet is végletesen látod, vagy midnenben jónak, vagy mindenben rossznak.

A valóság pedig mindenben a két véglet között van. Az internetnek van sötét oldala, de ugyanakkor rengeteg előnye is. Az, hogy "vannak az életben, amik többet érnek", elég buta érv. Ilyen meggondolással te csak és kizárólag egyetlen egy dolgot tarthatnál meg, amit a legértékesebbnek tartasz, és minden mástól meg kéne szabadulnod, mondván: van annál értékesebb is. Ugye, nem kell ecsetelnem, hogy miért hibás ez az elgondolás?

Sem az emberi kapcsolatokat, sem a háziállatokat, sem a tanulmányaidat, sem a hobbidat nem teszi lehetetlenné az, hogy van internetelérésed. Sőt, sok téren még meg is könnyíti ezeket. Hogy mást ne mondjak: ingyen videotelefonálhatsz bárkivel, bármennyit. Nem tudom, nálatok mennyire él egy helyben a család, de ha vannak távolabb lakó rokonok, ez óriási segítség tud lenni.

Aztán arról sem szabad megfeledkezni, hogy az internet egy gyors, és mindig elérhető információforrás. Mi van, ha valamilyen információra van szükséged, akár mondjuk a kutyáddal kapcsolatban? Persze, felhívod az álaltorvost. De honnan tudod az állatorvosi ügyelet számát? Oké, végigbogarászod a telefonkönyvet, vagy 10 percet társalogsz a tudakozóval. Nem a leggyorsabb mód. Vagy: nem kell feleslegesen fél órát várnod a bankban, ha egy nyamvadt utalást el akarsz intézni.

És ez csak egy-két kiragadott példa volt. Nem beszéltem még arról, hogy mennyire megkönnyítheti mind a tanulást, mind az egyéb jellegű információszerzést, mind a szórakozást. Egy olyan időszakban pedig, amikor minden a fizikai érintkezések csökkentéséről szól, egy ilyen döntés egyenesen butaság lenne.

Nem menekülni kell az internet elől, hanem meg kell tanulni ésszel használni. Ha ez sikerül, akkor látni fogod, hogy az egyik leghasznosabb segédeszköz a világon. Még a Facebookot is lehet hatékonyan használni, akármennyire is divat most szidni, és akármennyire is unszimpatikus a mögötte álló vállalat. Én rengeteg időt és pénzt nyertem azzal, hogy kihasználom az internet adta lehetőségeket. Sőt, mennyit tanultam az internet segítségével! Emellett pedig sem a rokonaim, sem a barátaim, sem a kutyám nem panaszkodhat arra, hogy elhanyagolnám őket az internet miatt. Sőt... Az, hogy a 200 km-re élő húgommal rendszeresen videochatelünk, pont, hogy nem az elhanyagolást jelzi. ;)

A kulcs az, hogy az előnyöket kell meglátnod a technikában, és nem a hátrányokat.

2021. febr. 4. 11:39
 34/34 anonim ***** válasza:
59%

"És miért lenne baj, ha nem a 21. század szerint él?"

Azért, mert a világ többi része viszont abban él, ellenben az előnyökről majdnem 100%-ban lemond. Bajnak ugyan nem baj, de kifejezetten hátrányos.

"Bolond, aki belesimul, s nem kívánkozik vissza régi, emberibb időkbe ebből a haldokló mai világból."

Azok a csodálatosan szép emberi idők! Amikor még a származásod határozta meg, hogy mire vihetted! Amikor lehetőséged sem volt a cselédsorból kitörni, ha épp egy olyan családba születtél. Amikor azért szültek az asszonyok 5+ gyereket, hogy ha abból kettőt-hármat elvisz a gyermekbénulás, azért még maradjon utód. Amikor milliók haltak meg világháborúkban, gázkamrákban, és általános volt az éhínség. Amikor a legpitibb betegségbe is volt esély belehalni. Annyira szép és csodálatos idők voltak ezek! Bezzeg a mostani, amikor bárkinek lehetősége van van tanulni, szabadon munkát vállalni, és az életben előbbre jutni! Amikor már nem irtja ki a család felét a himlő vagy a paralízis. Amikor egy költözés már nem jelenti a kapcsolat megszakítását. Mennyre romlott, szemét, beteg világ ez!

2021. febr. 4. 11:50
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!