Mennyire érdemes komolyan venni ezt a "megbüntetnek, ha nincs rajtad maszk" szabályt? Mennyire reális, hogy tényleg megbüntetnek?
Kb 1 km-re van innen egy Lidl, ahová oda-vissza mentem gyalog, arcomon maszk.
Bár nem szokásom az emberek arcát bámulni, de kíváncsi voltam, mennyire tartják be a maszkviselése szabályt. Körülbelül 80 embert láttam (Budapest - Zugló) az utcán, legalább a felén nem volt maszk, akiken volt, azoknak 20-25%-án pedig az orruk vagy az álluk alatt.
Kényelmetlen volt ez a maszk, gyűlölöm, de felvettem, mert védjük a többieket. Ugyanakkor elgondolkodtam, hogy
1. Van-e értelme hordani, ha az emberek 70-80%-a tesz rá
2. Van-e értelme hordani, ha valószínűleg úgysem fognak többtucatnyi embert egyidejűleg megbüntetni?
Szívd nyugodtan a cigit, a te dolgod.
De akkor ne rinyálj maszkmentességért, meraznekedjár. Nem jár.
És amúgy a csúnya koszos szmogos város ellen is viselheted, normális maszk az ellen is dzsal. Úgyhogy neked kész főnyeremény ez a maszkos időszak, kevésbé leszel szarul. ;)
Már volt róla szó, hogy aki dohányzik, annak dupla tb-t kelljen fizetnie, hogy ne a többiek tb-jéből fizessék majd a száj- és gégerák kezelését meg a várható lábamputációit.
Remélhetőleg a vírus utáni időszakban bevezetik.
Remelem akkor bevezetik azt is higy aki alkoholt iszik arra is vonatkozzon vagy aki túlsúlyos ....
Lenne itt tb bevétel akkor rendesen. Nem csak a dohányosokat kellene szapulni folyton.
Az alkoholista sem csak a a saját magáét. Sajnos családban is volt ilyen eset.
De ugyanúgy okoz májbetegséget májzsugort ...ezeknek a kezelése is terheli a tb -t hirtelen csak a dohányos szapulasa számít.
37 Gunyolodj csak tudod annak nincs olyan hatása ha elszívtam egy doboz cigit nem leszek tőle agresszív, de ugyanez egy üveg vodkára már nem igaz.
Ha a te nagymamad hal meg ilyen miatt ,nem bunkoznál ilyenen!!!
Első sorban nem ezért kell felvenni az utcán is, hogy nehogy megbüntessenek, hanem a másik érdekében. Ha emiatt kevesebb lesz a beteg, már megérte.
20/L
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!