Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennyire érdemes komolyan...

Mennyire érdemes komolyan venni ezt a "megbüntetnek, ha nincs rajtad maszk" szabályt? Mennyire reális, hogy tényleg megbüntetnek?

Figyelt kérdés

Kb 1 km-re van innen egy Lidl, ahová oda-vissza mentem gyalog, arcomon maszk.

Bár nem szokásom az emberek arcát bámulni, de kíváncsi voltam, mennyire tartják be a maszkviselése szabályt. Körülbelül 80 embert láttam (Budapest - Zugló) az utcán, legalább a felén nem volt maszk, akiken volt, azoknak 20-25%-án pedig az orruk vagy az álluk alatt.

Kényelmetlen volt ez a maszk, gyűlölöm, de felvettem, mert védjük a többieket. Ugyanakkor elgondolkodtam, hogy

1. Van-e értelme hordani, ha az emberek 70-80%-a tesz rá

2. Van-e értelme hordani, ha valószínűleg úgysem fognak többtucatnyi embert egyidejűleg megbüntetni?

2020. nov. 13. 14:24
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
36%

Szívd nyugodtan a cigit, a te dolgod.

De akkor ne rinyálj maszkmentességért, meraznekedjár. Nem jár.

És amúgy a csúnya koszos szmogos város ellen is viselheted, normális maszk az ellen is dzsal. Úgyhogy neked kész főnyeremény ez a maszkos időszak, kevésbé leszel szarul. ;)

2020. nov. 13. 18:19
 32/42 anonim ***** válasza:
49%
Csatlakozom a 31eshez. Aki dohányzik ne rinyáljon és örüljön ha ellátja az orvos.
2020. nov. 13. 18:38
 33/42 anonim ***** válasza:
30%

Már volt róla szó, hogy aki dohányzik, annak dupla tb-t kelljen fizetnie, hogy ne a többiek tb-jéből fizessék majd a száj- és gégerák kezelését meg a várható lábamputációit.

Remélhetőleg a vírus utáni időszakban bevezetik.

2020. nov. 14. 14:56
 34/42 anonim ***** válasza:
74%

Remelem akkor bevezetik azt is higy aki alkoholt iszik arra is vonatkozzon vagy aki túlsúlyos ....

Lenne itt tb bevétel akkor rendesen. Nem csak a dohányosokat kellene szapulni folyton.

2020. nov. 14. 14:58
 35/42 anonim ***** válasza:
7%
A dohányos más egészségét is veszélyezteti aki alkoholt iszik csak a sajátját.
2020. nov. 14. 15:28
 36/42 anonim ***** válasza:
41%

Az alkoholista sem csak a a saját magáét. Sajnos családban is volt ilyen eset.

De ugyanúgy okoz májbetegséget májzsugort ...ezeknek a kezelése is terheli a tb -t hirtelen csak a dohányos szapulasa számít.

2020. nov. 14. 15:44
 37/42 anonim ***** válasza:
9%
Ja persze ha mellettem isznak nekem is zsugorodik a májam :D
2020. nov. 14. 15:51
 38/42 anonim ***** válasza:
66%

37 Gunyolodj csak tudod annak nincs olyan hatása ha elszívtam egy doboz cigit nem leszek tőle agresszív, de ugyanez egy üveg vodkára már nem igaz.

Ha a te nagymamad hal meg ilyen miatt ,nem bunkoznál ilyenen!!!

2020. nov. 14. 15:57
 39/42 anonim ***** válasza:
9%
Nem kötelező inni meg cigizni sem. Sorry. Olyannal élni sem kötelező aki ezt csinálja.
2020. nov. 15. 11:21
 40/42 anonim ***** válasza:
36%

Első sorban nem ezért kell felvenni az utcán is, hogy nehogy megbüntessenek, hanem a másik érdekében. Ha emiatt kevesebb lesz a beteg, már megérte.

20/L

2020. nov. 16. 06:29
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!