Mennyire érdemes komolyan venni ezt a "megbüntetnek, ha nincs rajtad maszk" szabályt? Mennyire reális, hogy tényleg megbüntetnek?
Kb 1 km-re van innen egy Lidl, ahová oda-vissza mentem gyalog, arcomon maszk.
Bár nem szokásom az emberek arcát bámulni, de kíváncsi voltam, mennyire tartják be a maszkviselése szabályt. Körülbelül 80 embert láttam (Budapest - Zugló) az utcán, legalább a felén nem volt maszk, akiken volt, azoknak 20-25%-án pedig az orruk vagy az álluk alatt.
Kényelmetlen volt ez a maszk, gyűlölöm, de felvettem, mert védjük a többieket. Ugyanakkor elgondolkodtam, hogy
1. Van-e értelme hordani, ha az emberek 70-80%-a tesz rá
2. Van-e értelme hordani, ha valószínűleg úgysem fognak többtucatnyi embert egyidejűleg megbüntetni?
Utcán nem hordom ahol messze van mindenki ...
Zárt helyeken mindig meg buszmegállóban is
Ha látják, hogy rajtad van akkor már nem fognak megbüntetni mert gyorsan felhúzod és kész.
Akin egyáltalán nincs azt megbüntethetik.
De most ki az aki nem vesz észre egy rendőrt és nem veszi fel időben?
Rengetegen vannak amúgy. Most ha mindenkit megbüntetnének bajok lennének.
De a lényeg, hogy megbüntethetnek ha úgy van.
Volt egy videó a neten pár napja, ott is üzleteket ellenőriztek, és egy-két kivétellel mindenkit 5 rugóra büntettek, aki nem, vagy szabálytalanul viselte a maszkot, tehát amit 4 ír, az pont nem életszerű. Mondjuk ha gőzerővel válogatsz a csirkefarhátos pulton a Spárban, lehet nem veszed észre, hogy valahol a bejáratnál már halad 4-5 rendőr, melletted meg egy-két civil ellenőr már írja a csekked.
Ha meg már annyi van benned, hogy a maszk ott van a nyakadban vagy pláne a szád előtt, annyi elvárható volna, hogy a hülye tanácsok helyett, csupán emberbarátilag, tehát másokért, de magadért is húzd fel normálisan azt a szart.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!