Mennyire érdemes komolyan venni ezt a "megbüntetnek, ha nincs rajtad maszk" szabályt? Mennyire reális, hogy tényleg megbüntetnek?
Kb 1 km-re van innen egy Lidl, ahová oda-vissza mentem gyalog, arcomon maszk.
Bár nem szokásom az emberek arcát bámulni, de kíváncsi voltam, mennyire tartják be a maszkviselése szabályt. Körülbelül 80 embert láttam (Budapest - Zugló) az utcán, legalább a felén nem volt maszk, akiken volt, azoknak 20-25%-án pedig az orruk vagy az álluk alatt.
Kényelmetlen volt ez a maszk, gyűlölöm, de felvettem, mert védjük a többieket. Ugyanakkor elgondolkodtam, hogy
1. Van-e értelme hordani, ha az emberek 70-80%-a tesz rá
2. Van-e értelme hordani, ha valószínűleg úgysem fognak többtucatnyi embert egyidejűleg megbüntetni?
Úgy tűnik, hogy itt mindenki nagy tévedésben van, mert NEM mindenhol kötelező Bp. utcáin maszkot hordani, ugyanis ez a helyi polgármesternek lett lepasszolva. Ők döntenek a saját kerületükről.
Vagyis egyik kerületben kötelező, a másikban meg nem az.
Pl. van olyan utca, ahol a két kerület határos, így az egyik járdán kötelező, míg az utca túloldalán lévő járdán meg nem az.
Ettől persze ha forgalmasabb helyre ér az ember, érdemes felvennie.
Nem szellőzik jól a textil maszk egyáltalán. Nekem a fulladás miatt okoz gondot , egy Baratnomnek a szája körül Tiszta pattanás lett neki a maszk miatt , mert be izzad alatta 12 órát hordja ...
Kinek hogy jön ki de millió hátránya van.
22 Nem rólam van szó, ilyen problémás a bőre alapból is de a maszk miatt 5ször olyan durva.
24 Hello te agyatlan! Ha már te így neveztél, akkor viszonzom!
Az a pár szál cigaretta nem veszélyesebb mint egy szmogosabb nap a belvárosban. Ennyi erővel oda se menjek vagy ki se lépjek az utcára soha ? Mert vírus nélkül is szmog volt és büdös.
"Pár cigaretta nem veszélyesebb mint egy szmogos nap a belvarosban" eu valami vicc?
A szmogot nem azért szívja valaki mert ez a hobbija, hanem kényszerből. Dohanyozni eleve marhaság de asztmásként komolyan nem is értem. Hord csak a maszkot legalább szokod a jövőd.
26 Kötekedj mással! Igen konkrétan ezt mondták és nem az a pár szál cigaretta lesz döntő.
Sokkal többet számít a koszos szmogos levegő.
Szerintem menj el Ózhoz észért de vigyázz mert már a sárga úton is kell a maszk. :D
Persze az orvos azt mondja egy asztmásnak, hogy nem számít az a pár cigi szívja csak. :D
Ezt próbáld majd előadni a szárnyasmajmoknak, hátha ők elhiszik. Miután kiröhögték magukat rajtad. :D Na az ilyentől megvonnám az orvosi ellátást mert a mi pénzünkön kezelik miközben karosítja magát és még maszkot sem akar húzni. Taps!
19
Attól, hogy az oxigéntelítettség 99% maszkban is, attól még lehet nehezebb a levegővétel.
Ennyit még kompenzál a szervezet, de ettől még nem ugyanaz a levegővétel, mint maszk nélkül.
Valami olyasmi, mint egy szellőzetlen előadóterem. Senki se fog elájulni, az ember oxigéntelítettsége se hinném, hogy csökkenne, de attól még kellemetlen.
.....
A szemüveg pedig igenis párásodik, pedig direkt KN95-ösöket hordok orrnál gondosan beigazítva.
Mióta hűvös van, inkább nem is hordom a szemüveget.
.....
.....
Ne értsetek félre, hordom a maszkot. Sőt, nem bánnám, ha a jövőben is hordanánk influenzaszezonban, náthás időszakban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!