Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mennyire érdemes komolyan...

Mennyire érdemes komolyan venni ezt a "megbüntetnek, ha nincs rajtad maszk" szabályt? Mennyire reális, hogy tényleg megbüntetnek?

Figyelt kérdés

Kb 1 km-re van innen egy Lidl, ahová oda-vissza mentem gyalog, arcomon maszk.

Bár nem szokásom az emberek arcát bámulni, de kíváncsi voltam, mennyire tartják be a maszkviselése szabályt. Körülbelül 80 embert láttam (Budapest - Zugló) az utcán, legalább a felén nem volt maszk, akiken volt, azoknak 20-25%-án pedig az orruk vagy az álluk alatt.

Kényelmetlen volt ez a maszk, gyűlölöm, de felvettem, mert védjük a többieket. Ugyanakkor elgondolkodtam, hogy

1. Van-e értelme hordani, ha az emberek 70-80%-a tesz rá

2. Van-e értelme hordani, ha valószínűleg úgysem fognak többtucatnyi embert egyidejűleg megbüntetni?

2020. nov. 13. 14:24
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
74%

Úgy tűnik, hogy itt mindenki nagy tévedésben van, mert NEM mindenhol kötelező Bp. utcáin maszkot hordani, ugyanis ez a helyi polgármesternek lett lepasszolva. Ők döntenek a saját kerületükről.

Vagyis egyik kerületben kötelező, a másikban meg nem az.

Pl. van olyan utca, ahol a két kerület határos, így az egyik járdán kötelező, míg az utca túloldalán lévő járdán meg nem az.

Ettől persze ha forgalmasabb helyre ér az ember, érdemes felvennie.

2020. nov. 13. 16:50
 22/42 anonim ***** válasza:
65%

Nem szellőzik jól a textil maszk egyáltalán. Nekem a fulladás miatt okoz gondot , egy Baratnomnek a szája körül Tiszta pattanás lett neki a maszk miatt , mert be izzad alatta 12 órát hordja ...

Kinek hogy jön ki de millió hátránya van.

2020. nov. 13. 16:51
 23/42 anonim ***** válasza:
15%
22. Veled van a probléma nem a maszkkal. ;) Néha nem árt mosni akkor nem lesznek pattanások.
2020. nov. 13. 16:56
 24/42 anonim ***** válasza:
31%
20. Asztmás vagy és dohányzol? :D és a maszkkal van problémád. Rád duplát húznék, hogy gyakorolj mert pár év múlva kb annyira fogsz levegőt kapni. Orvos mondta. Persze. Azt nem mondta, hogy ne dohányozz? Agyatlan.
2020. nov. 13. 16:59
 25/42 anonim ***** válasza:
53%

22 Nem rólam van szó, ilyen problémás a bőre alapból is de a maszk miatt 5ször olyan durva.

24 Hello te agyatlan! Ha már te így neveztél, akkor viszonzom!

Az a pár szál cigaretta nem veszélyesebb mint egy szmogosabb nap a belvárosban. Ennyi erővel oda se menjek vagy ki se lépjek az utcára soha ? Mert vírus nélkül is szmog volt és büdös.

2020. nov. 13. 17:04
 26/42 anonim ***** válasza:
47%

"Pár cigaretta nem veszélyesebb mint egy szmogos nap a belvarosban" eu valami vicc?

A szmogot nem azért szívja valaki mert ez a hobbija, hanem kényszerből. Dohanyozni eleve marhaság de asztmásként komolyan nem is értem. Hord csak a maszkot legalább szokod a jövőd.

2020. nov. 13. 17:18
 27/42 anonim ***** válasza:
35%

26 Kötekedj mással! Igen konkrétan ezt mondták és nem az a pár szál cigaretta lesz döntő.

Sokkal többet számít a koszos szmogos levegő.

2020. nov. 13. 17:20
 28/42 anonim ***** válasza:
40%

Szerintem menj el Ózhoz észért de vigyázz mert már a sárga úton is kell a maszk. :D

Persze az orvos azt mondja egy asztmásnak, hogy nem számít az a pár cigi szívja csak. :D

Ezt próbáld majd előadni a szárnyasmajmoknak, hátha ők elhiszik. Miután kiröhögték magukat rajtad. :D Na az ilyentől megvonnám az orvosi ellátást mert a mi pénzünkön kezelik miközben karosítja magát és még maszkot sem akar húzni. Taps!

2020. nov. 13. 17:26
 29/42 anonim ***** válasza:
46%
28 Rosszindulatú, aljas vagy ez nagyobb szégyen mint pár szàl cigaretta elszívása. Mindenki a maga dolgával foglalkozzon,te belém kötsz pár szál cigaretta miatt de ne feledd rajtad is lehetne fogást találni MIVEL SENKI SEM TÖKÉLETES. ( Te sem)
2020. nov. 13. 17:30
 30/42 anonim ***** válasza:
63%

19

Attól, hogy az oxigéntelítettség 99% maszkban is, attól még lehet nehezebb a levegővétel.

Ennyit még kompenzál a szervezet, de ettől még nem ugyanaz a levegővétel, mint maszk nélkül.

Valami olyasmi, mint egy szellőzetlen előadóterem. Senki se fog elájulni, az ember oxigéntelítettsége se hinném, hogy csökkenne, de attól még kellemetlen.

.....

A szemüveg pedig igenis párásodik, pedig direkt KN95-ösöket hordok orrnál gondosan beigazítva.

Mióta hűvös van, inkább nem is hordom a szemüveget.

.....

.....

Ne értsetek félre, hordom a maszkot. Sőt, nem bánnám, ha a jövőben is hordanánk influenzaszezonban, náthás időszakban.

2020. nov. 13. 18:03
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!