Mennyire érdemes komolyan venni ezt a "megbüntetnek, ha nincs rajtad maszk" szabályt? Mennyire reális, hogy tényleg megbüntetnek?
Kb 1 km-re van innen egy Lidl, ahová oda-vissza mentem gyalog, arcomon maszk.
Bár nem szokásom az emberek arcát bámulni, de kíváncsi voltam, mennyire tartják be a maszkviselése szabályt. Körülbelül 80 embert láttam (Budapest - Zugló) az utcán, legalább a felén nem volt maszk, akiken volt, azoknak 20-25%-án pedig az orruk vagy az álluk alatt.
Kényelmetlen volt ez a maszk, gyűlölöm, de felvettem, mert védjük a többieket. Ugyanakkor elgondolkodtam, hogy
1. Van-e értelme hordani, ha az emberek 70-80%-a tesz rá
2. Van-e értelme hordani, ha valószínűleg úgysem fognak többtucatnyi embert egyidejűleg megbüntetni?
Korábban arról bolt szó asztmasoknak lesz igazolás hogy ne kelljen hordani a fulladás miatt
Nos Azóta sem tudtam elérni orvost dajnos halmozottan hátrányos vagyok maszk hordasban asztmás tehát fulladok alatta meg szemüveges is... félig vakon maszkalni nem a legjobb
13 Nagyon jo,hogy idegenek jobban érzik helyettem,hogy fulladok e benne vagy sem. Az egyszerhasznalatos maszkban nem fulladok annyira de azt meg rendeltetes szeruen használni anyagi csőd lenne ( napi 6-7 db kellene ) és a család többi tagjának dettó.
A szemüveg párásodik a maszkkal kombinálva kint es bent is.
Hát nem tudom, miért nem tartják be a szabályokat.
buszmegalloban kb 100 fo és abbol csak 20nak volt rajta maszk..
#11 Ez azért karcos, mert a betegadat különösen érzékeny adatnak minősül, tehát az ellenőrbácsiknak és néniknek qrvára semmi joguk megtekinteni. Az meg nem két perc, amíg a járványügyi helyzetben megfuttatják a dolgokat betegjogi képviselőkön meg egyéb szerveken és döntést hoznak ez ügyben.
Már az első évadban is razziáztak. Én nem futottam bele, de több ismerősöm igen. Úgyhogy nem ringatnám magam abba a hitbe, hogy majd megúszom. Az ellenőrök általában civil ruhások, így elsőre nem fog feltűnni, hogy kikbe botlottál bele.
Vidéki vagyok, de épp tegnap volt egy kis dolgom Pesten. Többnyire olyan emberekbe futottam bele, akiken volt maszk. Más kérdés, hogy jó néhányan hisztiznek, lehúzzák az orruk alá, az állukat pelenkázzák vele stb. Azt is tapasztaltam, hogy az emberek kezében még nincs benne a mozdulat, hogy megyek valahova, maszkot fel.
Hat de ha mégis belefutok ellenőrbe, akkoris inkább fizetek mint hogy megfulladjak.
Ha már választani kell.
Zárt térben mindig hordom de kint utcán nem mindig bevallom.
14. Pszichésen fulladsz. Nekem mértek oxigen színtet maszkban. 99% volt rádsul kn95ösben. A lelegeztetőgépen úgy gondolod nem fogsz fulladni?
Miért kell egy nap 6-7db maszk? Magyarázd már el. Fogsz egy műanyag neszeszert és szépen beleteszed mikor nincs rajtad belsejével összehajtva. Hazaérve kiakasztod. 4-5 nap után újra felvehető. Vagy beaztathatod ultrasouloa bízbe is fél óráig után kiakasztod megszáradni semmi baja nem lesz. Ha már szöszösidik kidobod. Eddig nem sikerült eljutnod? Mert akkor nem az asztma a fő problémád. 🙈 Textilmaszk szintén jó szellőzik. Az ffp2 ffp3 tenyleg kicsit fullasztóbb. De ha nem lépcsőzik benne az ember azt is ki lehet bírni. Nekem is gond van a tüdőmmel mégsem cirkuszulok meg kérek igazolásokat az én érdekem is hogy ahol emberek vannak hordjam. Ráadásul még pánikbeteg is vagyok nehéz volt megszokni de nem vettem le akkor sem. Utcán viszont nem vagyok hajlandó hordani csak ahol vannak is emberek 2 méteren belül.
19 Ez nem egészen így van,orvos mondta nekem( privatban megirhatom konkrétan mely háziorvos ) hogy ha pl reggel megyek a boltba maszkot fel ...otthon le ... majd viszem a gyereket oviba akkor maszkot fel,kocsiban maszkot le... bárhova megyek utána leveszem az autóban és ilyenkor már ELVILEG anem lehetne ujra használni.Ez az egyszerhasználatos.plusz cigi előtt le utána fel.. ilyenkor is cseres lenne ELVILEG.
De ha szívre kellene tenni a kezét melyik dohányos cserélné minden cigi után ?
A textilből is van jópár de vastag és meleg
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!