Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért vagyok gyáva az öngyilko...

Miért vagyok gyáva az öngyilkossághoz?

Figyelt kérdés

Először is nem kérek se lebeszélést, se lelkisegélyt. Ezekből nem kérek. Sok tényező szól az életem folytatása ellen.

Kezdjük ott, hogy 30 éves vagyok és nem egy taknyos tini. 30 éve figyelem magát a világot, a tendenciáját és látom, hogy rossz irányba haladunk. Ebben nem kívánok részt venni. Rájöttem, hogy kevés ember van a Földön. A többség csak fogyasztó. Munkahelyeken is ezt tapasztaltam. És sajnos én is csak egy emberszerű fogyasztó vagyok.

Másodszor hajt engem a kíváncsiság, hogy mi van a halál után. Igyekeztem sokmindent tapasztalni, de ezt nem sikerült. Próbáltam felakasztani magam, de túl gyáva voltam hozzá. Kést is akartam magamba szúrni, de a gyávaságom (vagy ahogy tetszik: életösztönöm) közbeszólt. Gátol az efféle tapasztalatszerzéstől.

Harmadszor. Nagy valószínűséggel anyám és a nálam 10 évvel idősebb nővérem előbb fognak meghalni, mint én. Nem akarom ezeket megélni. Inkább beelőzném őket.

Amúgy felfogtam, hogy az egész élet csak egy játék. De nincs kedvem tovább játszani. Egyszerűen csak bemondom az unalmasat.

Az itteni, földi lét számomra csak evésről, ivásról, dugásról, szärásról szól. Mindegyik értelmetlen. Minek folytassam ezeket? Hisz 30 éve mást se csinálok. Semmi új nem lesz a nap alatt.

2020. okt. 9. 00:05
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
76%
#11-es 22 évesen előtted a világ, menj el orvoshoz, kezeltesd magad. Nem csak egy marék gyógyszerért, hanem kell pszichológus is, ha család, barátok nem tudnak kirángatni ebből. Dehogy vagy elveszve, láss is, ne csak nézz!
2020. okt. 9. 03:14
 12/37 anonim ***** válasza:
42%

12#Igen én is ezt gondoltam sokáig hogy előttem a világ de most már egyáltalán nem gondolom így egy kicsit sem,munkából adódóan több országban jártam szám szerint 7 országban sok sok városban és faluban is, láttam szép és rosszabb dolgokat-helyeket nem tetszik ez az egész világ.

Sokan boldogok lettek volna már csak attól a csodálatos látványtól amiket én láthattam de egy idő után vagy is elég hamar semmit sem okozott már.

Semmi sem fog már meg,ha tehetném most el mennék és le innám magamat mert már rendesen késztetést érzek rá,eddig nem ittam életemben ha 10 dobozzal itthon valamit max de már ott tartok hogy el kell kezdenem.

Én már az orvosban sem hiszek,el mondom a dolgaimat aztán gyógyszert ír fel vagy mondja kezdjek el valami új dolgot de már semmi sem megy.

Pszichológusok elég olcsóak nem gondolod? magyar fizetési átlagból biztosan meg engedheti magának az ember? Mert itt egy kezelés nem segít.

Család,van neki jobb dolguk is és idejük sincs annyira de rendesek.

Barátok? Olyan már nincs.

Próbálkozztam,ki léptem a komfortzónámból is de csak rosszabb lett minden.

2020. okt. 9. 03:40
 13/37 A kérdező kommentje:
Miért lenne kér meghalni? Hisz mind oda jutunk előbb-utóbb. Csak idő kérdése. Az viszont részlet kérdés, hogy évesen.
2020. okt. 9. 08:22
 14/37 A kérdező kommentje:

#5!

Önmagad kinyírásához nagyobb bátorság kell, mint a felsoroltakhoz. A felsoroltak olyanok, mint a fogfájás. Az öngyilkosság pedig a foghúzás.

2020. okt. 9. 08:24
 15/37 anonim ***** válasza:
56%
Kérdező, a konkrét öngyilkossághoz én is gyáva vagyok, a saját példám: Én amolyan "tessék-lássék köztes" megoldásra jutottam. Szándékosan nem keresem ugyan a bajt, de már a legkevésbé sem vigyázok sem a testi épségemre, sem az egészségemre. Nem vágok ugyan eret, de ha bármi történik velem, akkor a kisujjamat sem fogom mozdítani, hogy meggyógyuljak, életben maradjak.
2020. okt. 9. 09:37
 16/37 anonim ***** válasza:
78%
Persze, hogy gyógyszert ír, 12-es, az a dolga. Az endogén depresszió biokémiai eredetű, az ingerületátvitel zavara, tehát gyógyszerrel javítható, és elindítható a beteg a élvezhető élet, szerencsés esetben pszichoterápia irányába. Nem kell szenvedni, hanem ilyen súlyos esetben szedni kell a gyógyszert, és mindjárt jobb lesz a közérzete. Arra való.
2020. okt. 9. 10:22
 17/37 anonim ***** válasza:
47%
Öregedd halálra magad, addig meg elleszel itt.
2020. okt. 9. 10:30
 18/37 anonim ***** válasza:
95%

Nem akarsz meghalni, csak másképp akarsz élni. Tudom, nekem már volt kísérletem, és van is egy alap mentális betegségem.

Ha viszont felajánlanák, hogy úgy működjön a világ, ahogyan szerinted helyes lenne, élnél a lehetőséggel.

2020. okt. 9. 13:11
 19/37 A kérdező kommentje:
Szerintem élnék vele.
2020. okt. 9. 18:14
 20/37 anonim ***** válasza:
Kellett volna lennie az a lényeg hogy ne legyen benne.
2020. okt. 9. 18:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!