Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért vagyok gyáva az öngyilko...

Miért vagyok gyáva az öngyilkossághoz?

Figyelt kérdés

Először is nem kérek se lebeszélést, se lelkisegélyt. Ezekből nem kérek. Sok tényező szól az életem folytatása ellen.

Kezdjük ott, hogy 30 éves vagyok és nem egy taknyos tini. 30 éve figyelem magát a világot, a tendenciáját és látom, hogy rossz irányba haladunk. Ebben nem kívánok részt venni. Rájöttem, hogy kevés ember van a Földön. A többség csak fogyasztó. Munkahelyeken is ezt tapasztaltam. És sajnos én is csak egy emberszerű fogyasztó vagyok.

Másodszor hajt engem a kíváncsiság, hogy mi van a halál után. Igyekeztem sokmindent tapasztalni, de ezt nem sikerült. Próbáltam felakasztani magam, de túl gyáva voltam hozzá. Kést is akartam magamba szúrni, de a gyávaságom (vagy ahogy tetszik: életösztönöm) közbeszólt. Gátol az efféle tapasztalatszerzéstől.

Harmadszor. Nagy valószínűséggel anyám és a nálam 10 évvel idősebb nővérem előbb fognak meghalni, mint én. Nem akarom ezeket megélni. Inkább beelőzném őket.

Amúgy felfogtam, hogy az egész élet csak egy játék. De nincs kedvem tovább játszani. Egyszerűen csak bemondom az unalmasat.

Az itteni, földi lét számomra csak evésről, ivásról, dugásról, szärásról szól. Mindegyik értelmetlen. Minek folytassam ezeket? Hisz 30 éve mást se csinálok. Semmi új nem lesz a nap alatt.

2020. okt. 9. 00:05
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
57%
Elég hamar visszainkarnálódnak az öngyilkosok, szóval nem sok értelme van.Feljebb jutni a sűrűségi skálán egy magasabb rendű létezésbe nem így lehet...
2020. okt. 9. 00:15
 2/37 anonim ***** válasza:
78%
mit vársz? buzdítani nem foglak az öngyilkosságra, győzködni ellene pedig szintén nem foglak. szóval most épp közönséget keresel amúgy a hülyeségedhez? nem vagy tini 30 évesen az tény, de akkor úgy is kéne viselkedned, mint egy felnőtt...
2020. okt. 9. 00:17
 3/37 anonim ***** válasza:
67%
Mert nem vagy teljesen őrült. Az egészséges emberben van életösztön. A depressziódat nem a gyakorin kell megoldani, mert ez nem arra való, hanem egy szimpatikus pszichológussal. De magadat is ki kell rángatni hobbikkal (kertészkedés, kutya, sport, amatőr színjátszás, vasútmodellezés, főzés, túrázás, tánctanfolyam, kerámia)és társaság töretlen kersésével. A halál után nincs semmi, tehát amiatt aztán semmi értelme nem lenne.
2020. okt. 9. 01:33
 4/37 anonim ***** válasza:
60%
Ezért kár öngyilkosnak lenni, halál után a semmi van. Neked most van lehetőséged rengeteg élményt gyűjteni, messze több a világ, nem "evésről, ivásról, dugásról, szärásról" szól. Kezdj el élni!
2020. okt. 9. 02:07
 5/37 anonim ***** válasza:
58%

Azlrt vagy gyáva az öngyilkossághoz, mert gyáva vagy az élethez.

Gyáva vagy látni a szeretteid halálát, ezért inkább rájuk hagyod azt a szenvedést amit gyáva vagy átélni.

Gyáva vagy a világgal szembenézni, meglátni hogy merre halad.

Gyáva vagy saját magadért vagy másért felelősséget vállalni.

2020. okt. 9. 02:10
 6/37 anonim ***** válasza:
54%
5#Köszönjük Szabó Péter,ezt már én is hallottam és ki is próbáltam de nem lettem tőle boldogabb csak még jobban ki tört belőlem a depresszió és a semmit akarás.
2020. okt. 9. 02:12
 7/37 anonim ***** válasza:
36%
5# adjál pénzt, aztán pofázz
2020. okt. 9. 02:22
 8/37 anonim ***** válasza:
62%
7-8 #5-ös vagyok, Egyedül élek, minden rokoni segítség nélkül (nincsenek), és most nem is dolgozom. Kurvára szarban vagyok, szerintem nálatok messze sokkal jobban. Mégsem jut eszembe az öngyilkosság, az életben rengeteg dolog van, ami boldogságot okoz, lehet apróságok, de észre kell venni!
2020. okt. 9. 02:32
 9/37 anonim ***** válasza:
77%

Mi a francért adna bárki pénzt egy random embernek?

2020. okt. 9. 03:01
 10/37 anonim ***** válasza:
38%

Tudud hányszor próbáltam felállni kedves 5#? ,nekem sincs most munkahelyem.

Olvass utána milyen a depresszió?

Azon a ponton vagyok már hogy alig tudok felkelni az ágyból.

22 vagyok de már 3 éve el vagyok veszve,jártam iskolába, csináltam okjt és voltam külföldön is,semelyik sem hoz már lázba és nem érdekel semmi,nem vagyok már boldog és semmire nem vagyok képes.

2020. okt. 9. 03:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!