Miért mondják, hogy az öngyilkosság gyáva tett?
Figyelt kérdés
Véleményem szerint öngyilkosságot csak azok tudják végrehajtani, akik nem félnek a haláltól és erősek, mert letudják küzdeni a legerősebb állati ösztönt, a létfenntartás (énösztön)-t.2020. márc. 22. 23:46
1/16 anonim válasza:
Mert inkabb feladják és el menekülnek a problémák elől
Ettől függetlenül én nem tartom gyávaságnak, pont,hogy ehez kel a legnagyobb bátorság
2/16 anonim válasza:
Szerintem mindkettő igaz rá. Gyáva és bátor tett is egyben. Gyáva azért mert így menekül el a legtöbb ember a problémái elől. Bátor pedig azért amit te is írtál hogy szembenéz a halállal és nem fél tőle.
3/16 anonim válasza:
Könnyebb a halált legyűrni, mint az élet nehézségeit.... Tapasztalatból mondom.
4/16 anonim válasza:
A menekülés mióta vall bátorságra? Ha jól csinálod, egy pillanat alatt vége. Meghalni könnyű, szenvedni/küzdeni nehéz.
5/16 anonim válasza:
Az öngyilkosság egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy mindig van alternatíva. És sajnos vannak olyan emberek, akik olyan helyzetbe kerülnek, amikor bizony az öngyilkosság objektíve a legjobb választás. Én egy lány miatt egyszer az sbo-n kötöttem ki. Csak a puszta véletlenen múlott, hogy megmaradtam. Ez amolyan "implicit" öngyilkosság volt. Igazából én nem akartam öngyilkos lenni, pusztán nem érdekelt, ha belehalok. Egyébként ipari mennyiségű alkohol, és nyugtató,
6/16 anonim válasza:
Az öngyilkosság egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy mindig van alternatíva. És sajnos vannak olyan emberek, akik olyan helyzetbe kerülnek, amikor bizony az öngyilkosság objektíve a legjobb választás. Én egy lány miatt egyszer az sbo-n kötöttem ki. Csak a puszta véletlenen múlott, hogy megmaradtam. Ez amolyan "implicit" öngyilkosság volt. Igazából én nem akartam öngyilkos lenni, pusztán nem érdekelt, ha belehalok. Egyébként ipari mennyiségű etanol, és benzodiazepin volt.
7/16 anonim válasza:
Az öngyilkosság menekülés, ez tény. De itt nem arról van szó általában, hogy a könnyebbik utat választod. Meghalni nem könnyű, igenis nehéz. És van az az ár, amit már nem vállalsz be, szeretnél élni, de nem minden áron. A Te életed csak a Tiéd (kell hogy legyen), a Te döntésed mit teszel vele. Mégis kinek tartoznál több évtizednyi értelmetlen szenvedéssel? Ha nincs megoldás, vagy a megoldások olyan szituációk, amiket nem vagy hajlandó bevállalni, kinek van joga beleszólni ebbe? Senkinek. Persze csak akkor van értelme, ha már minden kötél szakad. Inkább bátorságnak mondám.
8/16 anonim válasza:
A járvány miatt kirúgtak. Nincs munkám. Albérletbe lakok. Nem találok munkát míg a járvány tart. A tulajnak fizetni kell akkor is, ha járvány van. Pont azóta azon jár az eszem, hogy hogy tudnék magamon könnyíteni, nem írom le, mert arról szól a kérdésed. Csak ez az egy kiút van, most mindennek vége lett. Meg akarok szabadulni bajtol szenvedéstől😪.
De félek megtenni.
Gyávavagyok.
Úgysem teszem meg.
9/16 anonim válasza:
Előző vagyok. Szóval gyávaság. Szerintem.
10/16 anonim válasza:
Én tegnap a nyitott konnektort próbáltam megszerelni úgy, hogy nem is értettem hozzá.
Tehát akkor most bátor vagyok mert ki mertem hívni párbajra a halált? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!