Van olyan, aki rajtam kívül úgy gondolja, hogy egyes esetekben akit megerőszakolnak, valamilyen szinten tehet róla?
Sokan félreértetek valamit. Az áldozat nem tehet róla, semmi nem indokolja, hogy bárkit bántsanak. Ha bemész a plázába, a parkolóban letekerve hagyod az autó ablakát, az ülésen ott van a táskád, akkor sokkal nagyobb valószínűséggel lopják el, mintha nem hagynád látható, elérhető helyen. Aki ellopta, az ugyanúgy bűnt követ el, nem fogják azt mondani a bíróságon, hogy ja, akkor nyugodtan menjen haza.
Ha kihívóan öltözöl, vagy viselkedsz, akkor sem erőszakolhat meg senki és nem is ez a jellemző, de felhívod magadra a figyelmet. Ez nem jogosít fel senkit semmire, de tény.
Szerintem az erőszakolások nagy része családon belül történik, gondolom nem úgy, hogy szépen élik az életüket, aztán hirtelen jön egy ilyen ötlet. A szenvedő fél az első erőszakos jelek után nem hagyja abba a kapcsolatot, akkor valamennyire hibás. Szó nem volt arról, hogy az tehet az erőszakról, akit megerőszakoltak. A kérdésben is úgy volt, hogy bizonyos esetekben...
Bizonyos esetekben pedig hibát követ el a szenvedő fél, akkor sem ő a hibás, vagy nem ő tehet róla, csak hibázik.
Most vonatkoztassunk el a nőktől, mert a nőkkel szembeni erőszak az egyik legundorítóbb dolog a szememben. Ha egy férfi Rio de Janeiróban milliós karórával a kezén, rövidujjú pólóban sétál a Santa Teresa negyedben, akkor nagy hibát követ el. Az is egy erőszakos cselekmény, ha megtámadják, ilyen szinten igaz ez a nőkre vetítve is.
Nem támadás volt, értem amit írsz és egyetértek.
Talán úgy lehetne egyszerűen megfogalmazni, hogy bizonyos esetekben az áldozat megelőzhetné a bajt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!