Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mióta van jelen ez a "mindenér...

Mióta van jelen ez a "mindenért te vagy a felelős" duma?

Figyelt kérdés

Nagyon utálom ezt a tipikus kapitalista dumát, hogy minden gondért minden bajért csak is csak az egyén felelős, mert mondjuk nem akarta eléggé, nem volt elég pozitív, én rosszul vagyok ettől és, ha rajtam múlna odasújtanék ennek a gondolkozásnak és büntetném is.

Hogyha tényleg így lenne ez akkor miért nem gazdag minden második vagy harmadik ember? Miért vannak szegények? Mi van akkor, ha valaki alsó osztályba születik, de nem tud kitörni belőle akkor is csak az egyén hibáztatható? Nevetséges!

Az ilyen Brian Tracy és Szabó Péter féle megélhetési trénerek eléggé rájátszanak erre és nem, nem vagyok irigy senkire se én csak azt szeretném, ha ezt a mantrát mindenki elfelejtené és inkább rendszerkritikusabb lenne a társadalom.

A kapitalizmus nem emberséges rendszer, de lehetne egy jobb rendszert létrehozni, ami túl mutat mind a kapitalizmuson és mind a bolsevizmuson. Kezdetnek ezt a "mindenért te vagy a felelős mantrát" száműzni kéne, de akár büntetni is lehetne, akik ezt terjesztik. Így az ilyen trénereket lelehetne építeni, hogy ne mások nyomorából éljenek meg.

Miért kell abba a hitbe ringatni az embereket, hogy minden csak az egyénen múlik? Látni lehet, hogy ez nem igaz és nem kell ehhez szaktudás, egy kis rendszerkritika is elég.

2019. okt. 13. 11:48
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:

Kérdező, mindig oda lyukadsz ki, hogy alapból, ingyen mindenkinek járjon egy csomó minden.

De azt sose írod le, hogy ha mindenki léhűtő, ilyen-olyan segélyek, támogatások, alapjövedelmek útján kapja a jövedelmét mindenféle munka nélkül, akkor mitől marad működőképes a világ? Ki fogja megtermelni a javakat, működtetni az intézményeket, közlekedést stb stb.?

2019. okt. 15. 06:56
 42/42 anonim ***** válasza:
28%

"Ki fogja megtermelni a javakat, működtetni az intézményeket, közlekedést stb stb.?"

Azok akik eddig is. Az alapjövedelemnek nem kell soknak lennie. Csak arról szól h alapvető létfenntartáshoz elegendő legyen, és ne kelljen érte semmit csinálni. Ennek olyan pozitív hatásai is lennének, hogy sok cég, ahol eddig kvázi rabszolgák dolgoztak, az megszűnik, vagy kisebb fokozatra kapcsol.

Lelassítanánk a fejlődést. Ami lehet h az evolúció ellen van, de nem az emberek ellen. Kit érdekel az evolúció? De persze lehet h ettől még szrabb világ lenne. Meg úgyse lesz alapjövedelem az én életemben.

2019. okt. 15. 16:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!