Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mióta van jelen ez a "mindenér...

Mióta van jelen ez a "mindenért te vagy a felelős" duma?

Figyelt kérdés

Nagyon utálom ezt a tipikus kapitalista dumát, hogy minden gondért minden bajért csak is csak az egyén felelős, mert mondjuk nem akarta eléggé, nem volt elég pozitív, én rosszul vagyok ettől és, ha rajtam múlna odasújtanék ennek a gondolkozásnak és büntetném is.

Hogyha tényleg így lenne ez akkor miért nem gazdag minden második vagy harmadik ember? Miért vannak szegények? Mi van akkor, ha valaki alsó osztályba születik, de nem tud kitörni belőle akkor is csak az egyén hibáztatható? Nevetséges!

Az ilyen Brian Tracy és Szabó Péter féle megélhetési trénerek eléggé rájátszanak erre és nem, nem vagyok irigy senkire se én csak azt szeretném, ha ezt a mantrát mindenki elfelejtené és inkább rendszerkritikusabb lenne a társadalom.

A kapitalizmus nem emberséges rendszer, de lehetne egy jobb rendszert létrehozni, ami túl mutat mind a kapitalizmuson és mind a bolsevizmuson. Kezdetnek ezt a "mindenért te vagy a felelős mantrát" száműzni kéne, de akár büntetni is lehetne, akik ezt terjesztik. Így az ilyen trénereket lelehetne építeni, hogy ne mások nyomorából éljenek meg.

Miért kell abba a hitbe ringatni az embereket, hogy minden csak az egyénen múlik? Látni lehet, hogy ez nem igaz és nem kell ehhez szaktudás, egy kis rendszerkritika is elég.

2019. okt. 13. 11:48
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
6%

Ez a rendszer undorító, szar és meg is fog bukni.

Szerintem az alapvető emberi jellemből adódóan nem is létezhet normális, fenntartható rendszer.

Születtünk bizonyos helyre, bizonyos adottságokkal. Kaptunk egy bizonyos nevelést. Folyamatosan más emberek vesznek minket körül: osztálytárs, tanár, munkatárs.

Baromira nem csak rajtunk múlik a sorsunk.

Persze ésszerű határok között mindent meg kell tenni a saját életünkért.

Egyébként nemcsak magunkért kell tennünk, hanem másokért is kellene. Csak hát az individualizmus...

Ja, most jöttem vizsgáról és mindjárt leülök mást tanulni. A mit tettél ma magadért kérdésre...

2019. okt. 13. 13:53
 22/42 anonim ***** válasza:
21%

21-es ez a legélhetőbb rendszer.

Csak a kádárista felfogás maradt a magyarokban sajnis hiába van kapitalizmus de csak a teste van ott a 85%-nak, a lelke leragadt ez a baj.

Ez teremt verseny szellemet ez adja meg bárkinek a lehetőséget mindenkinek.

Plusz itt nem elég,hogy bemegy a melóra aztán lézeng meg beb_szik munka közben meg mindig lesz munkája hiába ,,kapun belüli munkanélküli", itt teljesíteni kell ez a normális.

A kommunizmus csőd szélére sodorta az országot csak nézd meg a többi komcsi keleti blokkot, aztán menj ki Münchenbe.

Látni fogod miről van szó.

2019. okt. 13. 14:01
 23/42 anonim ***** válasza:

Lassan tönrekemegy a bolygó.

Az emberek hajszoltak, idegbetegek. A családok szétesnek, a gyerekeket nevelni nincs se idő, se energia.

Köszönöm, én kifejezetten nem szeretek versenyezni.

2019. okt. 13. 15:06
 24/42 anonim ***** válasza:
0%

23-as az az egyén hibája nem a rendszeré,ha piacképes szakmája lenne akkor nem lenne hajszolt és idegbeteg sem.

Csak sajnos a 85% még mindig a kormánytól várna mindent csak saját maga nem vállal felelősséget.

2019. okt. 13. 15:09
 25/42 anonim ***** válasza:
76%
#24-es, nem lehet mindenkinek piacképes szakmája, fogd már fel. Nem mehet el mindenki mérnöknek, orvosnak, mert akkor összeomlana a jelenlegi rendszer. Szükség van bolti eladókra, takarítókra, raktárosokra, kéményseprőkre és még sorolhatnám.
2019. okt. 13. 15:28
 26/42 anonim ***** válasza:
61%

Piacképes szakmával is idegbeteg és hajszolt majdnem mindenki

2019. okt. 13. 16:02
 27/42 anonim ***** válasza:
52%
#25: Az általad felsoroltak is piacképes szakmák. Azt kellene belátni, hogy ha valaki annyit tesz a saját fejlődésébe, hogy egy bolti eladó szintet üsse meg, akkor ne várjon el érte fél milliós fizetést. Másként: A munkaerő is ugyanúgy beárazható, és reálisan kellene nézni ki mire képes, és mennyit ér a munkaerőpiacon.
2019. okt. 13. 16:42
 28/42 anonim ***** válasza:
#27-es, piacképesnek nevezni egy olyan szakmát, amiből egy budapesti albérlet bérlését nem lehet megkeresni az elég merész. Kihúzhatnád a seggedből a fejedet és körbenézhetnél, hogy milyen az élet a külvilálgban.
2019. okt. 13. 16:52
 29/42 anonim ***** válasza:
50%
#28: Az ingatlanpiac el van szállva irreálisan, de ebbe ne menjünk bele, továbbá abba se, hogy nem csak 150.000+rezsiért lehet albérletet bérelni...
2019. okt. 13. 16:54
 30/42 anonim ***** válasza:
26%
De szépen megtaláltátok egymást...
2019. okt. 13. 16:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!