Ti mit tennétek? Mit javasoltok? Egyszeruen orlodom
Ugyanígy voltam, mint te, csak azzal a különbséggel, hogy nem tudtam dönteni a szakma és az egyetem közt. Ami a szakma ellen érvelt nálam: nem érdekelt igazán a szakma, utáltam az osztálytársakat, otthon sem akartam már lakni. Végül mégis maradtam, mert egy plusz szakma csak jól jöhet. Illetve nem is tudtam, hogy milyen egyetemre akarok menni, gondolom még te sem tudod, hogy ha nem az a szakma, akkor mit tanulnál. Én azt javaslom, hogy maradj. Abban az évben én nem csak a szakmát szereztem meg, de a dolgaim is rendeződtek, a céljaim is világossá váltak és már tudtam, mit akarok.
Amíg a szakmát csinálod, egy csomó mindent át tudsz gondolni. Hol akarsz lakni, mit fogsz tanulni/dolgozni stb. Nekem sokat segített, hogy nem hirtelen kellett döntenem, hanem volt még egy plusz évem, ami alatt azért csináltam is valami hasznosat, mégha soha nem fogok abban a szakmában dolgozni remélhetőleg, akkor is. Ha most cél nélkül elindulsz, sok időbe telhet állást és egyebeket találni, ezt jobb lesz előre kigondolni. Az osztálytársak miatt meg ne gondold meg magad, 20 évesen nem barátkozni járunk suliba, hanem megszerezni a papírt, le se kell őket szarni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!