Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mióta van jelen ez a "mindenér...

Mióta van jelen ez a "mindenért te vagy a felelős" duma?

Figyelt kérdés

Nagyon utálom ezt a tipikus kapitalista dumát, hogy minden gondért minden bajért csak is csak az egyén felelős, mert mondjuk nem akarta eléggé, nem volt elég pozitív, én rosszul vagyok ettől és, ha rajtam múlna odasújtanék ennek a gondolkozásnak és büntetném is.

Hogyha tényleg így lenne ez akkor miért nem gazdag minden második vagy harmadik ember? Miért vannak szegények? Mi van akkor, ha valaki alsó osztályba születik, de nem tud kitörni belőle akkor is csak az egyén hibáztatható? Nevetséges!

Az ilyen Brian Tracy és Szabó Péter féle megélhetési trénerek eléggé rájátszanak erre és nem, nem vagyok irigy senkire se én csak azt szeretném, ha ezt a mantrát mindenki elfelejtené és inkább rendszerkritikusabb lenne a társadalom.

A kapitalizmus nem emberséges rendszer, de lehetne egy jobb rendszert létrehozni, ami túl mutat mind a kapitalizmuson és mind a bolsevizmuson. Kezdetnek ezt a "mindenért te vagy a felelős mantrát" száműzni kéne, de akár büntetni is lehetne, akik ezt terjesztik. Így az ilyen trénereket lelehetne építeni, hogy ne mások nyomorából éljenek meg.

Miért kell abba a hitbe ringatni az embereket, hogy minden csak az egyénen múlik? Látni lehet, hogy ez nem igaz és nem kell ehhez szaktudás, egy kis rendszerkritika is elég.

2019. okt. 13. 11:48
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:

Akkor fogd meg magad és menj tanyára kapálni, meg állatot tartani ha nem tetszik.

Jó ég, ennyi baromságot összehordani... Doki látott már?

Igen, szar a rendszer. És? Mindenhol az. Mindenhol ez megy. Ha nem tetszik, szervezz lázadást meg tüntetést és változtasd meg a rendszert. Ne fotelforradalmárként puffogj a kényelmes székedben az interneten lógva. Úgy mindenkinek nagy a pofája, úgy mindenki nagyon okos.

Légy korod úttörője és alkoss valami nagyot! Senki nem gátol meg benne, hogy tömegeket mozgass meg. Csinálj youtube csatornát, mondj beszédeket. Rázd fel a népet. Hát hajrá!

De az, hogy itt gyakorin időről időre kiírsz egy ilyen kérdést mert épp valami kis atrocitás ért és köpködsz mindent és mindenkit, hát ne haragudj de szánalmas és nevetséges.

2019. okt. 13. 12:15
 12/42 anonim ***** válasza:
79%

Van baj a fejedben.

Iskolába kényszerítés? Minek, tanulatlanul még jobban lehessen sírni, hogy milyen szar a világ, hogy a semmiért nem karolnak fel? A többiről nem is beszélve.

Bármennyire is fáj, a kapitalizmus az eddigi legjobb rendszer. Bár nem tudom hogy jön hozzá a jobboldal ebben a kontextusban, de nem is lényeg. A többi világrend nem véletlenül bukott meg.

De nem is tudom hogy képzeled el. Legyen az állam egy virtuális anyuka, aki valahonnan valamiből teremtse elő a társadalom működtetéséhez szükséges javakat, és ossza szét azoknak akik tenni nem hajlandók érte? Hogyan lenne már ez működőképes? Már csak közgazdaságilag is? Mi lenne azokkal az egyénekkel, individumokkal, akik nem csak sírnak, várják a csúnya gonosz rendszertől a jólétet, akkor is ha utálják, hanem tevőlegesen dolgoznak a jobb életükért?

Egyébként, ha ennyire alap szinten kérdőjelezed meg a mai világrend működését, mint az alapszintű oktatás kötelezősége, miért nem fordulsz a társadalomból kilépő közösségek felé. De nyilván olyan szinten amiben semmiféle mértékben nem hagyatkozol a kapitalizmusban megtermelt javakra. Tehát lemondasz az elektromos áramról, orvosi ellátásról, gépekről, eszközökről stb stb.

2019. okt. 13. 12:17
 13/42 anonim ***** válasza:
87%

#2-es, rossz lehet ilyen hülyének lenni, mint amilyen vagy.

Én is falra tudok mászni ezektől a Brian Tracy, Szabó Péter rajongóktól. Tudom, nem kéne foglalkoznom másokkal, de már rendesen fáj, hogy egy amőbe szintjén van az agyi kapacitásuk ezeknek az embereknek.

Ja és amúgy minden rendben az életemmel, nem kell a pozitív bullshit ahhoz, hogy eredményeket érjen el az ember.

2019. okt. 13. 12:19
 14/42 anonim ***** válasza:
52%
Fogalmam sincs amúgy arról a két jómadárról, én teljesen máshonnan szedtem ezt a "hülye" hozzáállást. Nem nagyon követem a trendeket, sose tettem. Bocs.
2019. okt. 13. 12:20
 15/42 anonim ***** válasza:

"A felelősséghárítás pedig mások hibáztatása."

A felelősséghárítás meg egy csomó embernek nagyon mélyen benne van a személyiségében. Felnőtteknél, még a szeretetteljes jó szándék sem segít sok esetben. A szeretet sokaknak fájdalmas. Ők jobban szeretik ha verik őket. ilyen embernek azt mondod, h ő felelős mindenért, akkor megver, vagy tökön szúrja magát. Lehet ezt mondogatni, de semmi hatása nincs semmire. Mellesleg aki felelősséget vállal, az nem jófejségből teszi ezt, meg erőfeszítéssel, hanem ez neki jó.

2019. okt. 13. 12:22
 16/42 anonim ***** válasza:
49%

Mert te vagy csakis te magad az életedért a felelős.

Minden rajtad múllik,csakis rajtad.

Kapitalizmus pedig a legjobb rendszer jelen pillanatban,minden rajtad áll.

Nem kötelező leragadni TANULHATSZ szakmát,kitűnhetsz benne,lehetsz vezető,lehetsz akármi szakmádon belül,tanulhatsz nyelveket aztán még több lehetőséged lenne.

De könnyebb szídni mindenkit pedig Szabó Péter meg Brian Tracy le tettek valamit az asztalra, egy sikeres mérnök le tett valamit az asztalra,egy bróker is.

Tanult,hajtott,ment előre,nem rinyált mint az itteni kisfiúk mert te meg 13-as is.

Nőjjetek fel szépen mert így se karrieretek,se életetek, csajotok meg pláne nem lesz amit nem is csodálok kinek kellene ilyen kisfiú aki mindig mást hibáztat.

Mit tettek magatokért az életben?

Mit tanultok?

Ma mit tettetek?

Mikor ültök le képezni magatokat,hogy jobbá válljatok.

Nektek meg sok életből felmentettnek Kádárista nyomorult rendszer volt való,ahol 10 főt felvettek egy melóra abból 8 már reggel 8kor másodjára volt hótrészeg,1 támasztotta a gépet 1 meg valamit csinált.

Na ezért tartunk itt amiatt a nyomorult kommunizmus végett,meg a gondolkodás is ezért ,,lúzer" sajnos itthon.

Tisztelet a kivételnek.

Igen csakis ti vagytok a felelősek mindenért.

Csak mondok egy nevet Dr Horváth József ROMA származású orvos,tessék olvass

[link]

De tudok mást is.

2019. okt. 13. 12:44
 17/42 anonim ***** válasza:
32%

#16-os, diplomás, tanult férfi vagyok, jó fizetéssel, biztos háttérrel és sosem volt szükségem az ilyen Szabó Péter féle dolgozni nem akaró idióták közhelyes tanácsaira ahhoz, hogy elérjem a céljaimat.

Ha ennyire nem látod, hogy nekik ez az egész csak a pénzről szól és jelentéktelen közhelyekből élnek meg reményvesztett, amikért dalolva fizetnek a csóró emberei, akkor te sem voltál ott, amikor osztották az észt.

A roma származású orvos jó példa volt, de ne emlegessük már egy Szabó Péterrel, aki egy kitalált háttér storyval és jó marketinggel futott be, mert bizony soha sehol nem volt korábban senkinek sem a vezetője, főleg nem hajléktalan háttérrel.

Ideje lenne megtanulni gondolkodni, ahelyett hogy a birkát játszanád.

2019. okt. 13. 12:49
 18/42 anonim ***** válasza:

17-es mondjuk az igaz,hogy egy petákot sem fizetnék neki ki,én csak letöltöttem ingyen amùgy nem rossz dolog,de akinek mélyebben vannak bajai annak tènyleg semmit se fog használni.

De való igaz fizetni nem fizetnék én sem érte,és cselekvés nélkül valóban semmit se érnek,önmagában ettől nem fog változni semmijük ha teszik bele a cselekvést.

2019. okt. 13. 12:54
 19/42 anonim ***** válasza:

“ Igen, szar a rendszer. És? Mindenhol az.”

Menj el egy skandinav orszagba. Komolyan.

2019. okt. 13. 13:07
 20/42 anonim ***** válasza:
17%
Nektek ott is lenne valami bajotok.
2019. okt. 13. 13:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!