Kezdőoldal » Emberek » Barátok, barátságok » Miért olyan zárkózottak a...

Miért olyan zárkózottak a magányos emberek?

Figyelt kérdés

Én egy nagyon nyitott srác vagyok. Imádok utazni, szeretek megismerni másokat, imádok programokat szervezni és jólérezni magamat. Mégis ha találkozok egy olyan emberrel, aki magányos, nincs barátja vagy bármi és mondanám neki, hogy hát akkor leugrok hozzá, sétálhatunk, dumálhatunk, filmezhetünk meg ilyenek, akkor hirtelen becsapódik mint egy ajtó és fél?

Pedig szívesen barátkozok és ismerek meg új embereket :)

2018. jan. 1. 19:33
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

Megjegyezném, hogy én is csak általánosítottam. Tudom, hogy nem minden magányos ember zárkózott, avgy nem minden zárkózott ember magányos.

De amikor 10 magányos emberből 9 nekem azt mondja, hogy nem szeretné elmondani még a becenevét sem.. akkor... Vagy én vagyok túl félelemtes a nyitottságommal, avgy ők túl zárkózottak.

2018. jan. 1. 20:06
 12/33 anonim ***** válasza:
77%

9-es!

Én lennék a nagyokos!

Nem azt írtam,hogy mindenkinél,hanem a legtöbbnél.

Na most leírnám,hogy én pl szociális fóbiás vagyok,orvosilag megállapítottan,és sokszor nagyon nagyon nehéz ezzel élni.

Nem vagyok teljesen beteg,de a kollégáimon és a gyerekemen kívül nekem (pont az ilyenek miatt,mint te is) több nem kell,vagy legalább is max.nagyon szűk kör.

2018. jan. 1. 20:13
 13/33 anonim ***** válasza:
75%

1-es nagyokos vagyok szintén:

A másik dolog meg az,hogy én pl.nagyon kevés emberben találom meg a számomra megnyerő tulajdonságokat.

2018. jan. 1. 20:19
 14/33 anonim ***** válasza:
100%
Vagy azért, mert egyszerűen annyira maguknak valók, hogy nincs erre igényük, vagy túl sokszor csalódtak az emberekben.
2018. jan. 1. 20:39
 15/33 anonim ***** válasza:
71%
Én a többi ember miatt vagyok ilyen. Alapból kedvesnek gondolom magam, nyitott vagyok (lennék), van humorérzékem is, rálátásom sok témára, stb. Viszont a legtöbb ember, azon belül is főleg a nők, rögtön külsőre ítélnek, és mivel van egy nagyon apró (nem nagy) beszédhibám, meg nem vagyok annyira jóképű, rögtön fintorognak és beszélgetni sem hajlandóak velem. Semmiről. A saját nememmel jól kijövök, sok fiú barátom van, bár eljárkálni sehova nem szoktam de egyetemen sok időt töltök sok jó arc ismerősömmel, meg neten is sok emberrel beszélgetek. Nem tudom mi az oka de egyikük sem lány. Nem megbántani akarom a lányokat meg nem is szeretnék általánosítani, de én a környezetemben azt figyeltem meg, hogy minden lány csak a menő pasikkal áll szóba, a többieket semmibe veszik, lenézik, mert gondolom minden gondolatuk oda vezet hogy biztos le akarok feküdni vele, és akkor én kevés vagyok. És a sok ilyen elviszi az ember önbizalmát, és nem csak társkeresésnél de barátkozásnál is óhatatlanul zárkózottabb lesz, és nem fogják érdekelni mások és a programjaik.
2018. jan. 1. 20:49
 16/33 anonim ***** válasza:
38%
Az a nyitott,aki szabadszellemű,előitéletektől mentes és nem kar megfelelni senkinek sem. A nyitott ember minden érzéseit kimutatja és leszar mindent.
2018. jan. 1. 21:13
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

Zárkózott és magányos típusú nő vagyok. Nem tudom miért alakult ez így, de amennyire neked természetes az, hogy nyitott vagy, nekem ugyanúgy természetes hogy én nem.

Amikor azt kéred tőlem, hogy próbáljak nyitott lenni és csak érezzem jól magam meg haverkodjunk, az olyan, mintha én azt mondanám neked, hogy csak próbálj meg egyedül lenni, ne akarj emberekkel beszélni és csak csendben figyelj, ne barátkozz légyszíves.

Ugye milyen fura, mennyire természetellenes? :)

Nálam a barátság úgy működik, hogy ha az élet belesodor olyan helyzetekbe amikor barátság kötődik, akkor hagyom hogy ez megtörténjen, direkt nem vagyok semmi rossz elrontója. De idegenekkel "na akkor barátság project van" felkiáltással nem állok le beszélgetni. Az emberi interakció, a smalltalk, az óhatatlanul fellépő szerepjatszas lemerít, idegesít.

Nem lenne kedvem mesélni magamról, nem vagyok feltétlen kiváncsi hogy te ki vagy. Ezért a barátság vagy megtörténik magától vagy sem és kész. :)

Próbálj meg a zárkózott embereknek nem az agyára menni :D

2018. jan. 1. 21:16
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

"Vagy én vagyok túl félelemtes a nyitottságommal, avgy ők túl zárkózottak."

Egyik sem. Te ilyen vagy, ők meg olyanok.

Nekem például nem normális az, hogy ha most megírom, hogy magányos vagyok, akkor te azt mondod, "akkor átmegyek". Nálam ez nonszensz.

Amit pedig észrevettem, ez most lehet, hogy hosszú lesz, ha elkap a gépszíj, előre bocsi, de a hangos, pörgős, másik arcába mászós, nyitott, extrovertált emberekben nincs semmi empátia. Ők azok, akik hangosan felordítanak, hogy "JUJ, VAN EGY PATTANÁS A HOMLOKODON!". Miközben én is láttam, hogy ott van, de nem akarom, hogy szarul érezd magad miatta, ezért ignorálom. És ez mindenre igaz. Mivel velem is van olyan, hogy elpirulok, izzadok, remeg a kezem, stb., másokon észreveszem, de direkt nem említem meg, mert amikor a képedbe üvöltenek valamit, amiről tudsz, és égő, akkor azt kívánnád, bár elnyelne a föld.

És ha már a beszédhiba feljött, az egyik kolleginám dadog. Gyerekkora óta. Minél jobban izgul, annál jobban dadog. Egy csomószor szóltak már neki miatta, hogy "juj, te mindig dadogsz, juj, nehéz így beszélni?". Csóri elvörösödik, én meg agyonvágnám azt a nyitott embert, akiben semmi együttérzés, mint egy fogyatékos óvodásban.

A másik az, hogy zárkózottként mindig tőlem várják el, hogy változzak, és okosabb legyek. Ha bemutatják a "nyitott embert", akit először látok, akkor nekem kell tűrni, hogy végignyalja a fejemet. Senkit nem érdekel, hogy én gyűlölök idegeneknek puszit adni, "nem halsz bele". Megtagadják tőlem az érzelmi reakcióimat, mert nem halok bele, ha el kell menni egy partira, ahol senkit nem ismerek, úgy, hogy utálom a partikat, és az idegeneket. Valóban nem vagyok életveszélyben, de akkor is gyűlölöm, és lefáraszt. De nem érdekel senkit, mert mindenki elvan úgy, ahogy ő akarja, csak nekem nem szabad.

Nekem az ilyen ember azzal egyenlő, mint mikor vadidegen kutya az utcán bedugja az ágyékodba a fejét.

2018. jan. 1. 21:22
 19/33 anonim ***** válasza:
37%
"Miért olyan zárkózottak a magányos emberek?" Szerintem Te magadról írsz, Te vagy magányos és zárkózott. Szeretnél ebből kijönni, azért tetted fel ezt a kérdést.
2018. jan. 1. 21:54
 20/33 anonim ***** válasza:
100%
Miből gondolod,hogy nyitott vagy? Eldogadod a másságot? Nincsenek előitéleteid?
2018. jan. 1. 22:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!